Un fost parlamentar și-a „săpat” piscină în mijlocul plajei. Sute de tone de nisip, dislocate pentru construcția de lux / Autoritățile, fără REACȚIE!

Publicat: 07/04/2024, 11:35
Actualizat: 07/04/2024, 11:36

Constantin Alin Bucur, deputat în legislatura 2012-2016, a excavat prin una din firmele sale sute de tone de nisip din stațiunea Mamaia. Motivul? – Pentru a face loc unei piscine îngropate în mijlocul plajei de 16.500 mp, închiriate anul trecut de la Apele Române. 

Sunt rezultatele unei investigații realizate de jurnaliștii de la dobrogealive.ro care susțin că firma BC Cogen Management SRL este cea care a închiriat sectorul de plajă a excavat câteva sute de cupe de nisip, lăsând în loc două perimetre săpate cu o adâncime de cel puțin 3 metri, pe fundul cărora a așternut și nivelat un strat de piatră spartă.

Întreaga „operațiune” se întâmplă după un gard desfășurat pe sute de metri, format din schele înalte tapetate cu plasă greu de străpuns cu privirea.

Jurnalistul Dobrogea Live susține că a fost  amenințat cu bătaia de către parlamentar și angajații săi

„Obiectul investiției mi-a fost comunicat de parlamentar, după ce acesta împreună cu angajații săi m-au amenințat cu bătaia, iar un bărbat din echipa lui Bucur m-a scuipat, deranjați de fotografiile pe care încercam să le capturez pe deasupra gardului șantierului.

 «Mă bagi în pușcărie, pentru că mă faci să te rup cu bătaia! (…) Nu mai poate nimeni să facă ceva frumos în țara asta din cauza voastră (jurnaliștii n.r.). E totul legal aici, primăria mi-a autorizat piscină semiîngropată, nu am betonat nimc » , s-a răstit fostul deputat.

Conflictul nu a escaladat, iar timp de 10 minute, cât a luat echipajului de Poliție să ajungă, parlamentarul mi-a explicat că ar trebui să-mi concentrez atenția către subiecte precum mizeria din oraș, nu investițiile curate precum a lui. Dar gluma cea mai proastă este faptul că el a fost cel care a apelat Poliția, reclamând că i-am violat proprietatea făcând fotografii din exteriorul șantierului”, povestește jurnalistul.

Jurnalistul a mai precizat că autorizația 241, eliberată de Primăria Constanța pe 19 martie 2024, a validat lucrările așa cum arată, încîlcând legea care interzice astfel de intervenții pe plajă.

Legi călcate în picioare de contrucții ilegale?

Mai exact, pe plajă sunt permise doar anumite categorii de construcții și amenajări provizorii, care însă nu implică fundații sau turnarea de materiale de construcții, cum s-a întâmplat în cazul de față.

De asemenea, susține jurnalistul – potrivit art. 8/8.4 din contractul-cadru de închiriere a plajei Mării Negre – operatorul de plajă are voie să amplaseze pe bunul închiriat, cu acordul scris al locatorului, numai construcţii provizorii şi dotări prevăzute de documentaţia de urbanism şi care să nu afecteze integritatea suprafeţei de plajă, se mai precizează în ancheta jurnaliștilor.

De notat, că Legea art. 5 din OUG 19/2006 prevede că operatorii de plajă nu pot îngrădi accesul public pe suprafața de plajă închiriată, or în cazul nostru vorbim de o investiție masivă, care va cuprinde zone cu restricții de circulație și acces.

Autoritățile au băgat și ele „capul în nisip”

Contactați de Dobrogea Live, reprezentanții Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL), care sunt administratorii plajelor, au refuzat să comunice jurnalistului dacă au avizat sau au luat vreo măsură împotriva operatorului de plajă. Contractul de închiriere încheiat anul trecut între firmă și ABADL expiră pe 30 septembrie 2024.

De asemenea, conducerea Gărzii de Mediu Constanța a ignorat întrebarea dacă se va autosesiza în privința cazului de pe plaja Mamaia, semnalat inițial de publicația Constanța.INFO.

Cine este Constantin Alin Bucur

Constantin Alin Bucur a fost deputat în legislatura 2012-2016, din partea Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR) și este fiul omului de afaceri Constantin Bucur (senior n.r.), care a fost asociat și el în firma BC Cogen Management SRL până la începutul anului, când i-a cedat toate părțile sociale juniorului.

Fostul parlamentar deține și firma Angels Beach, un bufet-bar (unde se execută, de asemenea, lucrări) situat la parterul complexului de lux Caelia din stațiunea Mamaia, imobil construit ilegal prin manevrele lui Radu Mazăre, și în dreptul căruia se desfășoară șantierul pentru amenajarea piscinei semiîngropată pentru care au fost sfidate noțiuni elementare de legalitate.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV VIDEO | Șeful ISC dezvăluie neregulile descoperite la construcțiile din Năvodari. 25% din lucrările la hotelurile și blocurile verificate au fost oprite

Milionarul Murad a CONSTRUIT ILEGAL și pune în pericol viața turiștilor la Complexul Panoramic din Olimp. „ISC trebuie să intervină de urgență”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Mădălina Ghenea, despărțire oficială bombă de iubit chiar în ziua de Paște! Românca a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Lando Norris a obținut prima victorie din carieră în Formula 1. Pilotul britanic l-a învins...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Vestea primită acum de Simona Halep. WTA a făcut anunțul oficial luni, 6 mai
Codrin Ștefănescu, mărturii șocante. Și-a organizat înmormântarea, pas cu pas
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care forță naturală doboară orice copac?