Un hacker american susține că oprește constant internetul în Coreea de Nord. Motivul pentru care a ales această formă de răzbunare

Un hacker american susține că oprește constant internetul în Coreea de Nord. Motivul pentru care a ales această formă de răzbunare
Sursa FOTO - caracter ilustrativ: Pixabay
Publicat: 07/02/2022, 09:54
Actualizat: 07/02/2022, 09:56

Un hacker american spune că se află în spatele unui atac de răzbunare care a paralizat internetul din Coreea de Nord de mai multe ori în ultima lună.

Hackerul, care poartă numele de P4x, spune că a fost vizat de spionii din Coreea de Nord care au lansat atacuri cibernetice asupra cercetătorilor occidentali din securitate în 2021.

Hackerul a declarat pentru Wired că atacul l-a supărat foarte tare și este frustrat de lipsa de răspuns din partea autorităților americane.

El a spus că spionii Coreei de Nord au încercat să fure instrumente pentru atacuri cibernetice și informații privind vulnerabilități de programare, dar el a reușit să prevină acest lucru.

Dar situația l-a enervat și a decis să se răzbune.

„Mi s-a părut că e un lucru potrivit pe care să îl fac. Dacă ei nu văd că avem colți, doar vor continua să ne atace. Vreau ca ei să înțeleagă că, dacă vin la noi, înseamnă că o parte din infrastructura lor se dărâmă pentru un timp”.

Întreruperea internetului din Coreea de Nord a avut loc cam în aceeași perioadă în care țara efectua o serie de teste de arme, ceea ce a determinat unii observatori să sugereze că ar putea fi opera unei țări străine.

În timpul penelor, toate site-urile țării, în număr de doar câteva zeci, păreau că au căzut în același timp.

Afirmația hackerului nu poate fi verificată în mod independent, dar Wired spune că P4x a furnizat capturi ale monitorului din timpul acțiunilor sale.

Până acum, el a refuzat să dezvăluie cum a intrat în sistemul nord-coreean.

Observatorii spun că puțini cetățeni nord-coreeni au acces la internet, iar paginile atacate de hacker afișează în mare parte propagandă guvernamentală.

El a mai declarat pentru Wired că a fost „destul de interesant cât de ușor a fost să ai un efect acolo”.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase