Un mare oraș din România nu are apă potabilă de 5 zile. „O mână de incompetenţi și-au bătut joc de oameni”

Un mare oraș din România nu are apă potabilă de 5 zile. „O mână de incompetenţi și-au bătut joc de oameni”
Publicat: 04/02/2022, 08:36
Actualizat: 04/02/2022, 08:40

Locuitorii municipiului Bacău nu au apă potabilă de cinci zile, în urma unei defecțiuni la magistrala de aducție de la Valea Uzului. Primarul orașului este revoltat și cere „demisii de onoare”, spunând că „omână de incompetenți și-a bătut joc de oameni”.

Primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu s-a declarat nemulţumit de modul în care conducerea Companiei Regionale de Apă Bacău (CRAB) gestionează situaţia.

„CRAB (Compania Regională de Apă Bacău – n. red.) a ratat soluţia tehnică pentru remedierea avariei, a decis să oprească umplerea ţevii şi continuă să improvizeze. Am fost informat de directorul CRAB, Nina Chiper, că va reumple aducţiunea începând de vineri dimineaţă şi abia sâmbătă am putea avea apă cu debit normal la robinete. (…) Cred că se impun demisii de onoare urgente. Noi vom folosi toate pârghiile legale pentru a ne asigura că în aceste companii lucrează profesionişti veritabili şi nu oameni care au ajuns aici doar pentru că au fost susţinuţi politic de un partid sau altul”, a spus primarul municipiului Bacău, Lucian Daniel Stanciu Viziteu, citat de Agerpres.

Conform sursei citate, de vineri, vor fi operaţionale 48 de puncte stradale de distribuire a apei menajere, 24 de puncte de distribuire în şcoli şi 11 locaţii pentru apă potabilă.

„Continuăm să sprijinim populaţia, iar celor care în aceste zile au greşit sau au acţionat greşit, le transmit că lucrurile nu se opresc aici. Nu voi mai accepta niciodată ca o mână de incompetenţi să-şi bată joc de un oraş întreg. Iar primul pas ar fi să plătească chiar ei cheltuielile pe care le face Primăria cu achiziţia apei potabile”, a mai spus Lucian Daniel Stanciu Viziteu.

Municipiul Bacău s-a mai confruntat cu probleme legate de furnizarea apei potabile, generate de avariile de la magistrala de aducțiune. Aceasta este, însă, cea mai lungă perioadă în care locuitorii orașului nu au avut acces la această utilitate.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase