Un profesor din Călărași, acuzat că întreținea relații sexuale cu o fată de 15 ani, a fost arestat

Un profesor din Călărași, acuzat că întreținea relații sexuale cu o fată de 15 ani, a fost arestat
Publicat: 20/10/2021, 17:27

Un profesor de 56 de ani din Călărași a fost arestat miercuri, fiind acuzat că a întreținut relații sexuale cu o fată de 15 ani și ar fi obligat-o să se prostitueze.

„La data de 19.10.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat,  pentru săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu un minor şi trafic de minori”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de DIICOT.

Sursa citată arată că începând cu luna martie 2021 şi până în luna septembrie 2021, inculpatul a întreţinut raporturi sexuale cu o minoră, în vârstă de 15 ani, şi a determinat-o să practice prostituţia.

„Inculpatul a abuzat de poziţia de încredere pe care victima şi mama acesteia i-au acordat-o (inculpatul substituindu-şi rolul de protector al celor două), profitând de ascendentul moral pe care-l avea asupra minorei şi de situaţia deosebit de vulnerabilă a acesteia.  În fapt, inculpatul, în vârstă de 56 de ani, cadru didactic, a cunoscut-o pe minoră în cursul anului 2020, prin intermediul unui fost elev,  iar după mai multe discuţii cu persoana vătămată, a aflat de la aceasta că are vârsta de 15 ani, este elevă şi locuieşte împreună cu mama sa într-o comună de pe raza judeţului Călăraşi”, spun anchetatorii.

Procurorii mai arată că pentru a-şi atinge scopurile, inculpatul şi-a asigurat iniţial un rol de protector al minorei, oferindu-se să-i faciliteze transportul zilnic la şcoală, cu autoturismul său, „pentru a-i crea minorei o aşa-zisă stare de confort”.

„I-a promis o viață mai bună”

„Ulterior, inculpatul i-a propus minorei să întreţină raporturi sexuale şi să se mute împreună în garsoniera pe care acesta o deţinea în municipiul Călăraşi.

Deşi iniţial minora a refuzat, urmare a insistenţei cu care inculpatul a acţionat şi a promisiunilor că «va avea o viaţă mai bună», din punct de vedere material, persoana vătămată a acceptat, în final, astfel încât, în luna martie 2021, victima a început să întreţină raporturi sexuale cu inculpatul, primind în schimb de la acesta, de fiecare dată, sume de bani”, spun anchetatorii.

Potrivit celor de la DIICOT, după ce a întreținut relații sexuale cu fata de 15 ani, profesorul a determinat-o pe minoră să accepte să întreţină relaţii sexuale contra cost şi cu alte persoane, susţinând că prin aceste mijloace va face rost de bani şi va avea astfel o viaţă lipsită de griji.

Începând cu luna aprilie 2021 şi până la mijlocul lunii septembrie 2021, inculpatul a asigurat găzduirea persoanei vătămate minore şi a mamei sale, profitând de împrejurarea că acestea nu deţineau o locuinţă în municipiul Călăraşi.

Fata a fost determinată să practice prostituția

În toată această  perioadă, potrivit procuorilor DIICOT,  fata a fost exploatată de către inculpat, fiind determinată să practice prostituţia şi să întreţină cu acesta raporturi sexuale, prin constrângere şi profitând de poziţia sa de autoritate precum şi de starea de dependenţă locativă în care se afla victima.

În cursul zilei de miercuri, Tribunalul Călăraşi a dispus măsura arestării preventive a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului