Un spărgător a evadat din sediul unei secții de Poliție din București. A fugit cu mâinile legate

Un spărgător a evadat din sediul unei secții de Poliție din București. A fugit cu mâinile legate
Caracter ilustrativ
Publicat: 11/04/2022, 14:38

Un tânăr în vârstă de 19 ani a evadat, luni, dintr-un birou al Secției 15 Poliție, unde ar fi trebuit să fie audiat într-un dosar de furt calificat. Acesta avea mâinile încătușate, însă, la momentul evadării, nu era păzit de niciun polițist.

Incidentul s-a produs în jurul orei 11.30, când suspectul, care urma să fie audiat într-un dosar de furt calificat, ar fi fost lăsat singur, într-un birou situat la parter, doar cu avocatul său.

Surse apropiate anchetei au afirmat că bărbatul ar fi profitat de faptul că fereastra era deschisă și nu era prevăzută cu gratii. Cu toate că avea mâinile încătușate, acesta a sărit afară și a luat-o la fugă.

Imediat, polițiștii au dat alarma și au împresurat zona. Ca urmare, fugarul a fost prins repede la câteva străzi distanță, de polițiștii Secției 16.

Sursele citate au declarat, pentru Gândul, că tânărul este un hoț cunoscut, care se ocupă de spargeri încă din adolescență. Asociat în diferite bande, tânărul era specializat în jefuirea societăților comerciale, de unde fura, în mod obișnuit, alcool, cafea și țigări.

Polițiștii sunt anchetați de superiori

Acesta era arestat preventiv, iar luni dimineață fusese scos din arest și adus la Secția 15 pentru interogatoriu.

Pe numele acestuia a fost deschis și un dosar penal pentru infracțiunea de evadare, coordonat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

De asemenea, la sediul Secției 15 a descins și o echipă a structurii de control intern, pentru a verifica modul în care polițiștii și-au îndeplinit atribuțiile în acest caz.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Polițieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase