Un vasluian, pus în libertate după ce a snopit în bătaie un polițist local care îl atenționase să poarte masca de protecție. Ce au decis procurorii – VIDEO

Publicat: 05/11/2021, 10:51
Actualizat: 05/11/2021, 11:14

Un bărbat din Vaslui fusese reținut după ce a atacat un polițist local care îi atrăsese atenția să poarte mască la intrarea într-un complex agroalimentar din municipiu. În ciuda ieșirii foarte violente, surprinsă de camerele de luat vederi, procurorii au considerat că nu e un pericol social, astfel că atacatorul nu a fost arestat preventiv.

Scenele violente, filmate la intrarea unui complex agroalimentar din Vaslui, apărute în spațiul public, marți, arată cum un poliţist local este bătut de un bărbat, care voia să intre în piaţă, deşi nu purta mască de protecţie. Poliţistul local îi ceruse bărbatului să poarte masca, iar acesta şi-a ieşit din fire şi a lansat o avalanşă de pumni asupra omului legii.

Procurorii consideră că agresorul nu prezintă pericol social şi au dispus punerea lui în libertate după ce poliţiştii îl reţinuseră pentru 24 de ore, relatează Adevărul.

Cercetat pentru ultraj

Bărbatul, originar din localitatea vasluiană Muntenii de Jos, are 45 de ani și este cercetat pentru ultraj. „În cursul zilei de 2 noiembrie 2021, un poliţist local a fost bătut în timpul exercitării atribuţiunilor de serviciu, într-o piaţă agroalimentară din Vaslui. Acesta a depus o plângere, arătând că a fost lovit în zona capului. În cazul de faţă s-au început cercetările pentru infracţiunea de ultraj, au fost audiate părţile. Tot pe 2 noiembrie, s-a dispus măsura reţinerii suspectului pentru 24 de ore. Partea vătămată a depus a doua zi un certificat medico-legal şi s-a dispus schimbarea încadrării din ultraj prin lovire, în ultraj prin lovituri care au produs leziuni traumatice cu afectarea stării de sănătate. Totodată, s-a dispus şi punerea în mişcare a acţiunii penale şi urmează continuarea cercetărilor cu inculpatul în stare de libertate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui.

Poliţistul local, aflat în timpul programului, a fost lovit de mai multe ori cu pumnii în zona feţei la intrarea în piaţa Traian din Vaslui, după ce i-a atras atenţia individului cu privire la restricţiile epidemice în vigoare, însă bărbatul a reacţionat violent. Individul a început să-l înjure pe poliţist, iar când acesta i-a replicat că nu are cei şapte ani de acasă, bărbatul a sărit la bătaie. Lupta a început chiar în zona uşilor de acces, însă cei doi au ajuns curând în afara pieţei, printre trecători, scrie Adevărul.

„Îţi mulţumesc frumos pentru aprecieri, dar asta dovedeşte că nu ai cei şapte ani de acasă. Atât i-a trebuit, că a şi sărit pe mine după cum se vede pe filmare. Eu mi-am păstrat calmul. Nu am ripostat şi m-am străduit tot timpul să-i fac faţă atacului său, să rămân în picioare. N-am vrut să folosesc cătuşele, deşi la un moment dat am avut instinctul să o fac. De asta am dus mâinile la spate. Dar mi-am zis în minte să nu fac, fiindcă voi escalada conflictul şi mai mult”, a declarat poliţistul local implicat în incident pentru Vremea Nouă.

Omul legii şi-a scos certificat medico-legal, pe care l-a depus la dosarul de la Parchet. În urma loviturilor, el s-a ales cu un deget învineţit, care este posibil să fie rupt, şi cu un traumatism în zona capului.

Amendat cu 2.000 de lei pentru că nu a purtat mască

Poliţia Locală Vaslui a venit cu precizări după incidentul în care a fost implicat unul dintre angajaţii săi. „În ziua de 02.11.2021, în jurul orei 11,50, în timp ce efectua serviciul de menţinere a ordinii publice în incinta Pieţei Agroalimentare Centrale, poliţistul local H. L., în vârstă de 55 ani, a observat o persoană de sex masculin care nu purta mască de protecţie, motiv pentru care a atenţionat-o să respecte măsurile de protecţie sanitară impuse de prevederile legale în vigoare. Persoana avertizată a devenit recalcitrantă, iar discuţia purtată a culminat cu agresarea fizică a poliţistului local. Un comerciant care a asistat la acest incident a apelat SNUAU 112, iar la faţa locului a sosit un echipaj din cadrul Poliţiei Municipiului Vaslui. Agresorul a fost identificat şi condus la sediul Poliţiei Municipiului Vaslui pentru cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj – art. 257 N.C.P. Pentru nepurtarea măştii de protecţie, agresorul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, conform prevederilor art. 65 lit. h) coroborate cu art 66 lit. a) din Legea nr. 55/2020”, spun reprezentanţii Poliţiei Locale Vaslui, citați de Adevărul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Unde aleg românii să plece de Paște?