Undă verde la Primăria Capitalei pentru preluarea ELCEN. Nicușor Dan: „Deocamdată nu avem bani”

Undă verde la Primăria Capitalei pentru preluarea ELCEN. Nicușor Dan: „Deocamdată nu avem bani”
Publicat: 01/09/2021, 14:36
Actualizat: 01/09/2021, 14:36

Consiliul General al Municipiului București  (CGMB) a aprobat miercuri, cu unanimitate de voturi, intenția Primăriei Capitalei de a cumpăra activele ELCEN, în valoare de aproximativ un miliard de lei. Întrebat în timpul ședinței de unde va lua sumele necesare pentru cumpărarea ELCEN, Nicușor Dan a precizat că deocamdată primăria nu are acești bani.

CGMB a aprobat miercuri un proiect care prevede realizărea sistemului de alimentare centralizată cu energie termică (SACET) prin transferul de activitate de la ELCEN S.A. la Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti S.A.

Conform proiectului, se aprobă transferul ELCEN către Termoenergetica, aceasta din urmă fiind mandatată să facă demersurile necesare în vederea ducerii la îndeplinire a acestui obiectiv.

Demersurile legale pentru transfer, inițiate de Termoenergetica

„Se solicită confirmarea intenției și a voinței Municipiului București privind realizarea transferului de activitate de la Societatea Electrocentrale București SA către Compania Municipală Termoenergetica Bucuresti SA prin cumpararea tuturor activelor Societații Electrocentrale București SA care contribuie la activitatea de producție a energiei electrice și termice, active ce vor fi transferate fără întreruperea activitații, împreună cu toate contractele ce contribuie la realizarea acesteia, pentru ca Termoenergetica Bucuresti SA să inițieze demersurile legale necesare pentru realizarea transferului și atingerea obiectivului privind constituirea Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET) integrat în Municipiul București”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat, miercuri, de consilierii CGMB.

Întrebat în timpul ședinței dacă Municipalitatea dispune de sumele necesare pentru achiziționarea activelor ELCEN, Nicușor Dan a precizat că primăria nu are acești bani, deocamdată.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult