Unul dintre cei mai puternici aliați ai lui Putin, declarație ALARMANTĂ. „Răspunsul va fi rapid, dur și convingător. Toată Ucraina care rămâne sub conducerea Kievului va arde”

Unul dintre cei mai puternici aliați ai lui Putin, declarație ALARMANTĂ. „Răspunsul va fi rapid, dur și convingător. Toată Ucraina care rămâne sub conducerea Kievului va arde”
Publicat: 04/02/2023, 14:24
Actualizat: 04/02/2023, 14:25

O nouă declarație alarmantă făcută de fostul președinte rus Dmitri Medvedev. Acesta a declarat că trimiterea mai multor arme în Ucraina nu va face decât să încurajeze mai multe atacuri din partea Rusiei. Reacția acestuia vine după ce Pentagonul a declarat vineri că o nouă rachetă care ar dubla raza de atac a Ucrainei a fost inclusă într-un pachet de ajutor militar american în valoare de 2,175 miliarde de dolari.

Între timp, Volodimir Zelenski le-a spus ucrainenilor după summitul cu liderii UE, pe care l-a găzduit vineri la Kiev, că „există o înţelegere” și că este posibil ca Ucraina să înceapă negocierile de aderare chiar în acest an, în ciuda faptului că situaţia de pe front rămâne foarte dificilă.

Totodată, preşedintele ucrainean le-a cerut liderilor europeni să sporească livrările de arme şi muniţii către Ucraina şi să crească în ţările lor investiţiile în sectorul apărării, în pofida creşterii costului vieţii.

„Numai niște ciudați morali, dintre care sunt destui atât la Casa Albă, cât și la Capitoliu, pot argumenta astfel”

Jurnalista Nadana Fridrikhson l-a întrebat pe Medvedev, care – în calitate de vicepreședinte al Consiliului de Securitate, a devenit una cele mai înflăcărate figuri pro-război ale Rusiei de la invazia acesteia în Ucraina – dacă utilizarea armelor cu rază de acțiune mai lungă ar putea forța Rusia să negocieze cu Kievul.

„Toată Ucraina care rămâne sub conducerea Kievului va arde”, a declarat acesta într-un interviu scris, acordat jurnalistei Nadana Fridrikhson, potrivit The Guardian.

„Rezultatul va fi exact opusul. Numai niște ciudați morali, dintre care sunt destui atât la Casa Albă, cât și la Capitoliu, pot argumenta astfel”, a răspuns Medvedev, în comentariile pe care Fridrikhson le-a postat pe canalul său Telegram.

Ce permite doctrina nucleară a Rusiei

Întrebat ce s-ar întâmpla dacă armele pe care Washingtonul le-a promis Ucrainei ar urma să lovească Crimeea – pe care Rusia a confiscat-o de la Ucraina în 2014 – sau în adâncul Rusiei, Medvedev a declarat că Putin a abordat clar această chestiune.

„Nu ne stabilim nicio limită și, în funcție de natura amenințărilor, suntem pregătiți să folosim toate tipurile de arme. În conformitate cu documentele noastre doctrinare, inclusiv cu principiile fundamentale ale descurajării nucleare”, a spus el. „Vă pot asigura că răspunsul va fi rapid, dur și convingător.”

Doctrina nucleară a Rusiei permite un atac nuclear după „o agresiune împotriva Federației Ruse cu arme convenționale, atunci când însăși existența statului este amenințată.”

Ce s-a întâmplat în Ucraina în ultimele zile

Război în Ucraina, ziua 345: Vladimir Putin ar fi pregătit 500.000 de soldaţi pentru un nou asalt / Ucraina avertizează că trupele ruse se adună la graniţe, iar o nouă invazie este iminentă

Război în Ucraina, ziua 344. Cel puțin trei morți după un atac asupra Kramatorsk

Război în Ucraina, ziua 343. Kievul, nemulțumit de declarațiile președintelui Croației referitoare la Crimeea

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase