Valul 4 transformă saloanele spitalelor în secții COVID-19. Manager: „Peste 95% dintre pacienți sunt nevaccinați”

Valul 4 transformă saloanele spitalelor în secții COVID-19. Manager: „Peste 95% dintre pacienți sunt nevaccinați”
Foto: Gândul
Publicat: 06/10/2021, 19:10
Actualizat: 06/10/2021, 20:38

Toate paturile din secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Giurgiu sunt ocupate de bolnavii cu COVID-19, iar la UPU se află încă 50 de persoane, motiv pentru care conducerea spitalului a decis să transforme secţia de Neurologie în secţie COVID-19 și să o suplimenteze cu 30 de paturi. 

Toți bolnavii internați în această secție, ce necesită tratament și supraveghere medicală, vor fi transferați pe secțiile Cardiologie și Interne din același spital, ceilalți urmând să își efectueze tratamentul la domiciliu.

”Ne confruntăm cu cazuri foarte grave de COVID, astfel că am decis suplimentarea cu 30 de paturi pentru bolnavii ce se adresează spitalului nostru. Am făcut demersuri pentru reabilitarea anumitor secții, pentru că ne dorim obținerea autorizației ISU, schimbând instalații electrice și de oxigen în secțiile ATI și Infecțioase, pentru a funcționa la capacitate maximă. Suntem în fază de achiziție și reabilitare a spitalului nou, astfel că vom răspunde necesarului. Problema de acum este, de fapt, legată de resursa umană, tocmai de aceea am decis aceste modificări”, spune managerul SJU Giurgiu, Dragoș Chivu, pentru Gândul.

95% dintre pacienți, nevaccinați

Dragoș Chivu a adăugat că valul 4 al pandemiei de COVID-19 este unul foarte agresiv, iar frecvența cu care vin ambulanțele la spital a crescut.

Situația a ajuns atât de gravă încât spitalul avea marți 30 de paturi pentru bolnavii de COVID 19, dar 50 de bolnavi infectați care aveau nevoie de oxigen. Din cei internați, peste 95% sunt nevaccinați, a atras atenția managerul Dragoș Chivu.

Despre unitatea mobilă promisă de secretarul de stat Raed Arafat pentru Giurgiu, managerul spune că va fi transferată la Spitalul Județean de Urgență în momentul în care vor exista medici și cadre medicale care să deservească această unitate.


Citește și

FOTOREPORTAJ| Imagini tulburătoare dintr-o secție ATI. Tineri intubați care luptă să trăiască și medici la capătul puterilor

EXCLUSIV | Cât de periculoasă a ajuns infecția cu COVID-19 pentru nevaccinați. Medicii au externat un pacient de 37 de ani crezând că e aproape vindecat și a murit după o săptămână

INTERVIU | Medicul Radu Țincu avertizează: „În două săptămâni, putem ajunge la peste 20.000 de cazuri COVID pe zi”. De ce unii pacienți refuză vaccinarea

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării obținut în urma studiilor urmate la FJSC și Université Lumière Lyon 2. A lucrat în trustul citeste mai mult