Vasile Bănescu, după protestul AUR de la Ministerul Sănătății: Populismul îmbrăcat tricolor luptă în stradă cu fantome

Vasile Bănescu, după protestul AUR de la Ministerul Sănătății: Populismul îmbrăcat tricolor luptă în stradă cu fantome
Publicat: 18/08/2023, 12:40

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a precizat într-o postare pe facebook, după protestul antivacciniștilor AUR, că cetățenii „se încaieră cu autorități care încearcă să le protejeze viața”. Vasile Bănescu a criticat modul în care au manifestat oamenii și a afirmat că „o societate care ignoră sau tolerează exact ce o infestează, e una care are imensa șansă să (re)descopere creștinismul sobru”.

„O societate în care cetățeni, nu neapărat turmentați, se încaieră cu autorități care încearcă să le protejeze viața, în care populismul îmbrăcat tricolor luptă în stradă cu fantome și fantoșe ieșite din ceața conspiraționismului insomniac, în care alți cetățeni ce nu se lasă atât de ușor prostiți sunt încleștați în lupte greco-romane cu Marea Resetare, o societate care ignoră sau tolerează exact ce o infestează, e una care are imensa șansă să (re)descopere creștinismul sobru, nu sumbru, blând, nu bolând, urban, nu viran, realist, nu paseist, ortodox, nu ortodoxist, demofil, nu populist”, a precizat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

AUR a organizat un protest, joi, 17 august, în fața Ministerului Sănătății împotriva ministrului Alexandru Rafila, care a anunțat Strategia Națională de Vaccinare. În comunicatul de presă, AUR susținea că strategia nu este altceva decât un „plan metodic pentru a impune, pe șest, obligativitatea vaccinării”.

Ministrul Alexandru Rafila a dat asigurări că vaccinarea nu va deveni obligatorie și i-a acuzat pe liderii AUR de manipulare, precizând că „nu există cuvântul obligativitate în textul Strategiei”.

„În fața ministerului se desfășoară o demonstrație a unui partid politic. Cred că este o greșeală majoră care afectează interesul național și interesul populației acestei țări de a politiza un subiect atât de bine cunoscut de către toată lumea și care a făcut în așa fel încât foarte multe generații de oameni să beneficieze de vaccinare și de prevenire a bolilor infecțioase. Cred că intoxicarea de care și pe care se bazează un partid politic care, așa cum spuneam, într-un mod absolut iresponsabil, atacă fundamentele sănătății publice din această țară, se referă la intoxicarea politică și la dezvoltarea unui subiect neadevărat”, a afirmat Alexandru Rafila.

Jandarmii au aplicat amenzi în valoare de 9.700 de lei, după protestul AUR de la Ministerul Sănătății. Potrivit Jandarmeriei București, s-au dat cinci amenzi pentru încălcarea unor prevederi din Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice şi o sancţiune pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

CITEȘTE ȘI:

Jandarmeria Capitalei, despre protestul de la Ministerul Sănătății: „Organizatorul a îndemnat participanţii să pătrundă în interiorul instituției”

VIDEO | Un protestatar s-a suit pe clădirea Ministerului Sănătății. Alexandru Rafila îl acuză pe George Simion de dezinformare la protestul AUR

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Diva şi-a lăsat chiloţeii în vine şi a început să 🙊 O recunoşti? E celebră
FOTO. Cât de frumoasă e soția lui Ionuț Iftimoaie!
O femeie a fost declarată moartă de medici. Angajatul de la crematoriu a verificat și...
Dieta-minune a lui Ion Iliescu. Ce mănâncă la 93 de ani
Ziua Naţională, sărbătorită la bordul avionului. Momentul în care zeci de pasageri încep să cânte...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
🇷🇴 Mai multe mașini ARO din flota armatei au fost scoase la vânzare. Cât costă...
Fiica Ronei Hartner, răpusă de durere la căpătâiul mamei. Rita a fost susținută de tatăl...
Aurel Pădureanu, primele declarații de la înmormântarea Ronei Hartner! Ce relație a avut artista cu...
Cu ce domniță a fost surprins Dorian Popa: A uitat-o pe Babs!
Angajat în România. Roluri în magazinele Kaufland. Ce presupune munca unui angajat. Beneficii şi responsabilităţi
Pro TV a 'spart' banca! Ireal câţi bani vor primi concurenţii de la Survivor România...
Simbolul ASCUNS de pe drapelul ROMÂNESC! Puțini ȘTIU ce înseamnă DE FAPT
UNIREA Ungariei cu România! Cutremur în toată Europa: Era ceva natural
Planta pe care trebuie să o ai în casă în timpul iernii
VIDEO | Ultimele imagini cu Rona Hartner. Ce spunea artista despre moarte într-un live, înainte...
BANCUL ZILEI. Vasile: Nu vă supărați, aveți o bere? Ion:– La ce îți mai trebuie,...