Verificări zilnice cu etilotestul la o mănăstire din Suceava, după ce o femeie s-a plâns că soţul ei vine mereu băut acasă

Verificări zilnice cu etilotestul la o mănăstire din Suceava, după ce o femeie s-a plâns că soţul ei vine mereu băut acasă
Publicat: 04/01/2021, 17:36
Actualizat: 04/01/2021, 17:57

Înaltpreasfinţitul (ÎPS) Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a dispus verificări zilnice cu etilotestul la o mănăstire din Suceava, după ce soţia unui muncitor care lucrează acolo i-a trimis o scrisoare în care s-a plâns că bărbatul vine mereu băut acasă și îi cere ajutorul, relatează Antena 3.

Soţul femeii lucrează la refacerea unor clădiri ale mănăstirii şi şi-ar fi făcut un obicei din a consuma alcool la locul muncă, iar când ajungea acasă făcea tot timpul scandal.

Vă rog din suflet să mă lămuriți și pe mine cum se poate ca la o mănăstire muncitorii să fie mai mereu în stare de ebrietate? Sunt soția unuia dintre muncitori, iar de fiecare dată când vine acasă beat sunt probleme în familie. E destul de clar că soțul meu are probleme cu alcoolul, dar nu mi se pare normal ca într-o instituție bisericească să se întâmple astfel de lucruri. Pe lângă faptul că sunt muncitori care nu sunt angajați și care se pot accidenta la locul de muncă, mai fac rost foarte ușor de băutură din depozitul mănăstirii (a nu se înțelege că si-o procură singuri, le este dată de către cei responsabili cu depozitarea). Poate reușiți să luați nişte măsuri. Știu că nu le poate pune nimeni dop la gură, dar poate totuși se poate face ceva. Nu este deloc ușor când vin copiii acasă și plâng că îi face tatăl lor de râs prin sat atunci când este beat. Până a lucra la mănăstire consuma alcool aproximativ o dată la doi ani. Nu mă aștept să vină spunând rugăciuni acasă (deși nu ar fi rău), dar poate nu ar strica să aducă banii munciți din greu în familie (și nu neapărat mie, pentru că și eu lucrez și am salariul meu). Vă mulțumesc anticipat!”, se arată în petiția adresată ÎPS Calinic, notează stirisuceava.net.

ÎPS Calinic a dispus verificări cu etilotestul, dimineaţa şi seara, la mănăstire

Scrisoarea femeii nu a rămas fără ecou, iar Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor i-a promis că va rezolva situaţia.

Stimată doamnă! Sesizarea pe care ne-ați transmis-o m-a întristat. În acest sens, conducerea acelei mănăstiri vă asigură că, împreună cu cei responsabili, va lua măsura de a nu se mai bea alcool în incinta mănăstirii și va încerca să asigure suportul necesar celor care suferă de această adicție/patimă. În acest sens, se va face o verificare zilnică a tuturor angajaților la începutul și sfârșitul programului de lucru, cu ajutorul etilotestului. Conducerea mănăstirii îşi arată disponibilitatea de a acorda tot sprijinul duhovnicesc în vederea soluționării unor astfel de situații, deşi mănăstirea nu este răspunzătoare de consumul de băuturi alcoolice al angajaților, în afara programului de lucru sau în drumul lor spre casă, cum, de altfel, nici cadrele didactice nu sunt responsabile de elevii care consumă etnobotanice în afara şcolii, nici agenţii de poliţie rutieră pentru şoferii care încalcă regulile de circulaţie, nici medicii pentru pacienţii care nu respectă prescripţiile medicale. Sărbători binecuvântate!”, a răspuns ÎPS Calinic.

ÎPS Teodosie: „Dacă ne ascundem de sărbători înseamnă că vrem să fim biruiți de boală”. Circa 10.000 de oameni vor veni la Slujba de Bobotează, în Portul Tomis

ÎPS Teodosie a declarat, luni, presei, că Arhiepiscopia Tomisului a organizat, la fel ca în fiecare an, sărbătoarea Bobotezei, pentru că „sărbătorile trebuie să învingă pandemia”.

Astfel, aproape 10.000 de oameni sunt aşteptaţi la slujba de Bobotează, care se va desfăşura în Portul Tomis, unde vor fi aruncate în mare şi tradiţionalele cruci, a declarat, luni, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care spune că „dacă ne ascundem de sărbători înseamnă că vrem să fim biruiţi de boală”.

ÎPS Teodosie a anunţat că în ajunul Bobotezei va începe slujba Sfintei Liturghii, la ora 5.15, la 7.15 preoţii vor fi afară la sfinţirea apei, pentru ca înainte de ora 08.00 să se poată începe îmbutelierea sticlelor cu aghiasmă, care vor fi date credincioşilor în ziua de 6 ianuarie, de Bobotează. Arhiepiscopia a pregătit aproape 120.000 de sticle pentru apă sfinţită.

De asemenea, tot marţi, în Ajunul Bobotezei, ÎPS Teodosie va merge la Hârşova, la Dunăre, unde la ora 14.00 va face sfinţirea apei.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24...
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe...
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui...
ADEVĂRUL despre moartea lui Corduneanu! Lovitură năucitoare: Ajunsese să...
Vlad Pascu rămâne în arest! Decizia luată de Tribunalul Constanța
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Ce au plănuit RUŞII în România. Planul secret al lui Putin, dat în vileag la...
Vine vijelia peste România. Aduce și ninsori
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
ADEVĂRUL despre uciderea Mirelei! Acum s-a aflat chinul la care a fost supusă
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Un joc video popular din anii ’80 a inspirat o invenție surprinzătoare