Veste bună: Când apare în platforma de vaccinare timpul de așteptare estimat pentru cei de pe liste

Veste bună: Când apare în platforma de vaccinare timpul de așteptare estimat pentru cei de pe liste
Veste bună: Când apare în platforma de vaccinare timpul de așteptare estimat pentru cei de pe liste / Mediafax Foto / Eduard Vînătoru
Publicat: 01/04/2021, 11:49

Cei care sunt înscriși pe listele de pe platforma de vaccinare vor putea vizualiza timpul estimat de așteptare până la jumătatea lunii aprilie 2021, ne asigură reprezentanții CNCAV.

Chiar dacă Valeriu Gheorghiță a lăsat să se înțeleagă că de la 1 aprilie utilizatorii pot vedea timpul de așteptare estimat până la programarea la vaccin, oficialii Comitetului de Vaccinare susțin că nu fusese stabilit un termen, dar se lucrează în prezent și va fi disponibil în cel mult două săptămâni.

„Depinde de programatorii de la STS”

„Depindem de programatorii de la STS. Se lucrează şi se va implementa, pentru că ne dorim transparentizarea. Foarte mulţi cetăţeni au cerut asta”, a spus, pentru Libertatea, Alina Moisoi, șef serviciu informații publice la IGSU și unul dintre responsabilii de comunicare din cadrul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV).

Mulți utilizatori au cerut azi explicații referitor la estimarea timpului de așteptare, pe contul oficial de Facebook al campaniei de imunizare, RO Vaccinare.

„Tipul de vaccin este pe harta interactivă”

Oficialul CNCAV spune însă că 1 apirilie a fost setată ca o dată termen-limită doar pentru afiarea tipului de vaccin, măsura care s-a implementat la 25 martie.

Tipul de vaccin este pe harta interactivă. Referitor la partea cu estimarea timpului de aşteptare a celor de pe liste nu s-a menţionat o dată. Prima jumătate a lunii aprilie ar fi data estimativă la care oamenii ar putea vedea timpul de aşteptare”, a precizat Alina Moisoi.

Florin Cîțu: „Accelerăm campania de vaccinare”. 8 milioane de doze de vaccin vor ajunge în România în următoarele două luni

Premierul Florin Cîțu anunță accelerarea campaniei de vaccinare anti-COVID-19. În următoarele două luni, în România vor ajunge peste 8 milioane de doze de vaccin.

„Peste 3.000.000 de doze de vaccin administrate până în prezent! Vestea bună este că 1 milion de oameni au câştigat deja imunitate completă în urma administrării celor două doze. Avem două milioane de persoane care au primit prima doză. Accelerăm campania de vaccinare: în aprilie primim peste 3,3 milioane de doze de vaccin şi peste 5 milioane de doze în luna mai.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase