Vicepremierul Sorin Grindeanu (PSD), despre cota unică: „Vom avea la anul o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal”

Vicepremierul Sorin Grindeanu (PSD), despre cota unică: „Vom avea la anul o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal”
Sursă FOTO: Sorin Grindeanu - Facebook
Publicat: 04/12/2021, 13:06
Actualizat: 04/12/2021, 13:37

Vicepremierul Sorin Grindeanu (PSD) a vorbit sâmbătă, la Digi 24, despre cota unică. El a precizat că o discuție privind modificarea sistemului fiscal ar trebui făcută în 2022, cu experți și reprezentați ai mediului de afaceri și ai BNR. Aceasta, în condițiile în care PSD susține renunțarea la cota unică de impozitare, în timp ce PNL vrea păstrarea actualului sistem fiscal.

„S-a negociat și toată lumea a căzut de acord să avem o discuție așezată la anul pe tot ce înseamnă…. În acest moment în România nu avem cotă unică, asta este o prostie. Sunt cote diferite, dacă vorbim și de alimente de bază și așa mai departe, nu e cotă unică. Fără patimă, cu argumente, ar trebui să vedem cee două modele, care sunt mai bune”, a spus Sorin Grindeanu într-un interviu la Digi 24.

„La ora actuală, în UE, mai sunt patru state care au cotă unică, restul nu au. Sunt România, Ungaria, Bulgaria și cred că Estonia. S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, nu pe repede înainte, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal”, a adăugat el.

„Eu cred că argumentele noastre vor fi foarte bune, astfel încât să avem alt sistem fiscal. Să nu facem speculații, s-ar putea ca niște lucruri să pară bune și când vorbești practic s-ar putea să fie exact pe dos. Și atunci, această discuție aștezată nu cred că trebuie făcută pe repede înainte, cum am făcut noi în 2 săptămâni pe programul de guvernare, ci discutată cu mediul de afaceri, cu profesori, cu Banca Națională”, a mai spus Grindeanu.

Vicepremierul, care este și ministrul Transporturilor, a mai afirmat că trebuie să existe predictibilitate. „Dar dacă lucrurile le faci așezat, pe parcursul câtorva luni, cu BNR, cu experți, s-ar putea ca noul model să fie mai bun pentru țara noastră”, a spus el, formulând și o întrebare: „De ce 23 de țări din UE au alt sistem și doar 4 sunt sunt în acest sistem, printre care și noi?”.


Recomandări:

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
ŞOC! Telefonul Dianei, devenită peste noapte vedetă în ţară, a fost "spart". Imagini intime au...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
Lada pregătește viitorul rival de temut pentru Dacia Duster - GALERIE FOTO cu modelul rusesc
De ce se teme, de fapt, Vladimir Putin: „Nu de NATO. Știe că nu noi...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Restaurantul Papa Ricardo, amendat pentru că a aruncat gunoiul pe domeniul public!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Noua lovitură pregătită de Bill Gates în plină pandemie! S-a aflat planul său secret
Lumea nu va mai fi niciodată la fel! Ne apropiem de distrugere. Asta e noua...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...