Victor Ponta, reacție după ce Gabriel Liiceanu l-a criticat pe Klaus Iohannis: „Ne iertați! Noi, focile fericite, v-am ascultat când ați spus să nu votăm „ciuma roșie””

Victor Ponta, reacție după ce Gabriel Liiceanu l-a criticat pe Klaus Iohannis: „Ne iertați! Noi, focile fericite, v-am ascultat când ați spus să nu votăm „ciuma roșie””
Publicat: 22/09/2022, 07:56

Fostul premier al României Victor Ponta îl critică pe scriitorul Gabriel Liiceanu, după declarațiile acide la adresa președintelui Klaus Iohannis. „Ne iertati, Domnu’ Liiceanu, că l-am votat pe Dl Iohannis”, transmite, ironic, Ponta.

„Ne iertați Domnu’ Liiceanu că l-am votat pe Dl Iohannis 😬😬😬! Noi, focile fericite , v-am ascultat când ați spus să nu votăm cu “ciumă roșie” nu? Ați zis dvs că și cu Dl Băsescu “o să trăim bine” și că face Dl Iohannis “România lucrului bine făcut”! Că nu a fost chiar așa – “ghinion” . Dar în 2024 ce indicație ne dați ? Că aveți mâna bună 🥶😰😨 ! Noi, focile fericite , avem nevoie de dvs !”, a scris Ponta pe Facebook, după ce Liiceanu l-a criticat dur pe Iohannis, în două intervenții.

Liiceanu dă de pământ cu Iohannis: „Ne-a luat perspectiva istorică”

“Dacă președintele actual al României ar face interviuri, n-ar putea să răspundă, să spună un singur lucru care s-a făcut”, legat de proiectul „România educată”, a declarat Liiceanu în iunie 2022, potrivit stirileromanilor.ro.

Analiza lui Liiceanu privind România lui Iohannis a fost extrem de sumbră.

– „Vorbele pe care le-a rostit Klaus Iohannis ca preşedinte, prezentându-şi programul, cele cu care a revenit în câteva rânduri, nu au avut niciodată nicio acoperire. De fiecare dată am căzut în plasa unor speranţe false. În clipa de faţă cred că nu mai crede nimeni că de aici va ieşi ceva. Nu a ieşit nimic, nici nu are cum să iasă,”

-„Nu poţi să accepţi că tot ceea ce scoate pe gură un politician totul de la A la Z e minciună, că totul e propagandă vidă. Nu înţeleg cum a ales (Iohannis – n. red.) acest slogan, că nu avea nimic comun cu facerea lui! Care este gravitatea lucrului? Că acest proiect, care ar fi însemnat o renaştere a României în spaţiul civilizaţiei occidentale, nu că a eşuat, nu a fost pus pe picioare niciodată, ne ia perspectiva istorică. Ăsta e lucrul cel mai grav. Pentru că oamenii care gândesc ce se întâmplă şi văd la lucru cinismul de a spune un lucru şi de a face cu totul altceva îşi dau seama că nu mai ştiu ce să vadă pentru România înainte. Nu ai perspectivă, noi nu mai avem în momentul de faţă perspectivă istorică. Nimeni nu mai are, nimeni nu poate să ştie cum vom ieşi din depresia de corupţie generalizată, de stat mafiotizat în care ne aflăm.”

Liiceanu, noi critici la adresa lui Iohannis în septembrie

Recent, Liiceanu a vorbit, la inaugurarea unei librării, despre „cacealmaua” care a ajuns să devină Programul „România educată”.

„Avem un ministru al Educației pus acolo ca să-i apere pe cei care au furat timpul celor care au muncit ani de zile, hoți ordinari”, a spus Liiceanu, vineri, 16 septembrie.

„Niciodată un om prost pregătit nu-și va aduce unul mult mai bun. Un exemplu este alăturarea lui Klaus Iohannis de Nicolae Ciucă. Cum poate Iohannis, care este profesor, să spună că are toleranță 0 față de plagiat și să stea alături de un premier hoț?”, a continuat, acid, scriitorul român.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult