Gabriel Liiceanu, atac la adresa lui Klaus Iohannis: „Programul «România educată» e o cacealma sinistră în care am crezut”

Publicat: 17/09/2022, 13:38
Actualizat: 17/09/2022, 13:39

Scriitorul și directorul uneia dintre cele mai mari edituri din țară, a vorbit vineri, la lansarea unei noi librării, despre „cacealmaua” care a ajuns să devină Programul „România educată”, promovat de președintele Klaus Iohannis – criticându-l pe șeful statului și pentru numirea actualului ministru al Educației, „pus acolo ca să-i apere pe cei care au furat timpul celor care au muncit ani de zile, hoți ordinari”.

Argumentând cu date oficiale privind abandonul școlar și dificultatea accesului la educație, Gabriel Liiceanu a scos în evidență lipsa rezultatelor avute în vedere prin programul prezidential „România educată”.

În iulie, Klaus Iohannis a vorbit despre proiectul său de suflet „România educată”, despre care a admis că „se naște greu”, dar este convins că vom avea o nouă legislație în acest an.

„Pare că denoți un prost gust dacă deschizi discuția asta”

Programul «România educată» e o cacealma sinistră în care am crezut. L-am ales pe Iohannis pentru că a gândit, cineva i-a spus: Mergi pe acest program. Asta ne-a păcălit pe o grămadă de intelectuali, care sunt conștienți că viața într-o țară depinde de nivelul culturii ei. Deci această cacealma numită «România educată», care până la final de mandat al președintelui, nu a reușit să ridice cu nici măcar un centimetru educația, program care a virat, cum a spus cineva, de la toleranță zero față de plagiat – poate că știți că acestea au fost cuvintele președintelui când s-a dat pe față, anul trecut, Emilia Șercan a făcut tot ce-a făcut cu fabrica ei de plagiate, de doctorate furate  -să ajungi la reacție zero față de plagiat. În clipa de față, pare că denoți un prost gust dacă deschizi discuția asta”, a spus Gabriel Liiceanu, vineri, la Gabriel Liiceanu.

„Avem un ministru al Educației pus acolo ca să-i apere pe cei care au furat timpul celor care au muncit ani de zile, hoți ordinari”, a spus el, vineri, la inaugurarea unei noi librării Humanitas, în Centrul vechi al Capitalei, potrivit Spotmedia.

Cu această ocazie, Gabriel Liiceanu a vorbit și despre apetitul sczăut pentru citi al românilor și piața de carte locală, care este codașă în Europa.

Președintele Klaus Iohannis este responsabil și pentru nepriceperea oamenilor pe care i-a pus în fruntea țării și a instituțiilor statului, care sunt de „proastă factură”.

„Instituții ale statului în care sunt agramați, impostori, hoți de doctorate”

„În clipa în care avem o clasă politică și, în general, o pătură administrativă, instituții ale statului în care sunt agramați, impostori, hoți de doctorate, vă puteți imagina vreo clipă că acești oameni vor putea face altceva decât un popor după chipul și asemănarea lor? Nici vorbă! Pentru că ei nu înțeleg de ce, dacă ei nu știu să vorbească, trebuie să știe alții? Dacă nu-și pun problema competenței sau incompetenței și ajung în postul ăla convinși că nu înseamnă altceva decât un post de căpătuială personală, de ce credeți că ar alege oameni în funcții altfel decât după chipul lor? Niciodată un om prost pregătit nu-și va aduce unul mult mai bun. Un exemplu este alăturarea lui Klaus Iohannis de Nicolae Ciucă. Cum poate Iohannis, care este profesor, să spună că are toleranță 0 față de plagiat și să stea alături de un premier hoț?”, întreabă retoric scriitorul Gabriel Liiceanu, citat de B1TV.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Mesajul postat de Oana Roman de ziua de naștere a Mioarei Roman, care ar fi...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului