Victor Ponta salută Justiția în cazul Piedone și își reclamă mandatul pierdut. Cine este vinovat pentru tragedia de la Colectiv, în opinia sa

Victor Ponta salută Justiția în cazul Piedone și își reclamă mandatul pierdut. Cine este vinovat pentru tragedia de la Colectiv, în opinia sa
Publicat: 21/06/2023, 17:08

Victor Ponta salută Justiția în cazul Piedone. Fostul premier PSD, singurul numit de Traian Băsescu în 10 ani, a fost debarcat din fruntea guvernului în urma teribilei reacții populare provocate de tragedia de la Colectiv. Într-o postare pe Facebook, Ponta își revendică anii pe care îi mai avea de petrecut la Palatul Victoria și consideră că fostul și reinstalatul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu, este o victimă a sforăriilor politice instrumentată cu un cinism “fără precedent”. Guvernul Ponta a fost înlocuit de Cabinetul tehnocrat interimar Cioloș.

Victor Ponta, premier al României la data tragediei de la Clubul Colectiv, și care a demisionat ca urmare a protestelor masive de stradă, a reacționat dur după ce fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu, a fost achitat de acuzațiile din dosar, pe motiv că fapta nu există.

Debarcat de cadavrele de la Colectiv

Fostul premier reclamă că debarcarea sa a fost făcută călcând pe cadavre și ține să amintească că nimeni nu a învățat nimic din această tragedie.

Cluburile nu sunt mai sigure, spitalele nu sunt mai dotate.

„«A fost nevoie să moară oameni ca să plece acest Guvern!» Și a fost nevoie ca oameni nevinovați să fie acuzați. Până la urmă, judecătorii restabilesc adevărul juridic – sigur că un primar nu este vinovat legal când se întâmplă un accident tragic, la un club privat, în unitatea sa administrativ teritorială! Știm toți că atunci tragedia de la «Colectiv» și suferința atâtor oameni a fost instrumentată politic cu un cinism fără precedent. Dar cine dă înapoi anii și tot ce s-a pierdut? Ce pățesc cei care, din interes pur politic, au manipulat opinia publică și au instigat procurorii? Sunt mai sigure azi cluburile și locurile de distracție ale tinerilor? Avem mai multe paturi și capacitate de a trata victimele? Știm toți răspunsurile – din păcate”, spune Ponta.

Piedone reinstalat la Sectorul 4

„Referitor la decizia luată astăzi de Înalta Curte de Casație și Justiție, în ce îl privește pe domnul Cristian Popescu Piedone, prin care a fost desființată condamnarea de la Curtea de Apel București, aceasta înseamnă, mai exact, că domnul Piedone are dreptul să își reia mandatul, fără nicio restricție legală. Condamnarea, respectiv temeiul încetării mandatului de primar al domniei sale, de la acel moment, a fost desființată, iar toate efectele condamnării sunt desființate retroactiv”, conform unui comunicat al Prefecturii.

Hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă, executorie și opozabilă tuturor, nici prefectul, nici consiliul local neavând opțiunea nerespectării ei, precizează instituția.

„Așadar, după comunicarea oficială a dispozitivului sentinței, se va emite ordinul de prefect de repunere în funcție”, a transmis, miercuri, Prefectura Capitalei.

CITIȚI ȘI:

FOTO-VIDEO. Cristian Popescu Piedone a ieșit din penitenciar, în aplauzele a zeci de persoane. „În închisoare, m-am eliberat. M-am putut odihni”

Cristian Popescu Piedone revine pe scaunul de PRIMAR al Sectorului 5, după ieșirea din închisoare. Prefectura: „Nu există nicio restricţie legală”

FOTO-VIDEO. Copiii lui Cristian Popescu Piedone își așteaptă tatăl la poarta Penitenciarului Jilava. „După 8 ani de chin, e liber să facă ce vrea el”

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Trei femei s-au infectat cu HIV după ce au apelat la Terapia Vampir! Aceasta este...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat...
Codul Muncii modificat oficial. Noi obligații pentru angajatori
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Meteorologii anunță că vremea se răcește și revin ploile