VIDEO | Avocata familiei Melencu face acuzații grave: ”Judecătoarea din dosarul Caracal acoperă clanurile interlope”

Publicat: 28/07/2021, 14:33
Actualizat: 28/07/2021, 15:30

Carmen Obîrșanu, avocata familiei Melencu, acuză că judecătoarea din dosarul Caracal acoperă clanurile interlope și nu ar mai trebui să judece această cauză. Avocata susține că miercuri, la Tribunalul Olt, familia lui Gheorghe Dincă a fost influențată de judecătoare să nu facă declarații în timpul procesului.

UPDATE 15.36.După câteva minute, instanța a revenit. Familia lui Dincă nu a făcut declarații, iar cererea de recuzare a fost respinsă. Următorul termen în dosarul Caracal este pe 8 septembrie.

——————

Mai mult, Carmen Obîrșanu precizează că familia Luizei Melencu, adolescenta dispărută în aprilie 2019 după ce a fost luată la ocazie de Gheorghe Dincă, a fost amendată. Aceștia i-au atras atenția judecătoarei că Gheorghe Dincă îi face semne soției sale.

Dincă s-a uitat la soția lui și i-a spus să nu dea declarații. Și judecătoarea se uita la el. Băiatul lui Dincă a spus că vrea să dea declarație și, cu toate acestea, judecătoarea îi spune că nu. Din probele din dosar rezultă că familia lui Dincă a mințit în fața organelor de urmărire penală. Familia nu a declarat nimic pentru că judecătoarea i-a influențat pentru a determina cursul acestui proces, pentru a nu se afla adevărul”, acuză avocata Carmen Obîrșanu.

Procesul de miercuri de la Tribunalul Olt a fost suspendat, pentru a se judeca cererea de recuzare a avocatei.

Dosarul în care Gheorghe Dincă, în vârstă de 66 de ani, este acuzat că le-a răpit, violat și ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, a avut, miercuri, un nou termen la Tribunalul Olt.

Instanța a citați opt martori pentru a fi audiați la termenul din 28 iulie, printre aceștia fiind și rudele lui Gheorghe Dincă, doi băieți, fiica și soția. Totodată, unul dintre martori, un vecin din Caracal, a fost adus cu mandat la Tribunalul din Slatina.

Gheorghe Dincă, trimis în judecată de un an şi jumătate 

Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe Gheorge Dincă în 10 ianuarie 2020, sub acuzaţiile de trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanarea de cadavre sau morminte. În acelaşi dosar, Ştefan Risipiţeanu, vecinul lui Dincă, este acuzat de viol.

Citește și VIDEO| Mărturia cutremurătoare a bunicului Luizei Melencu: „La Tribunalul Olt e inchiziție, nu justiție. Familiile victimelor sunt executate, cei din familia lui Dincă sunt protejați”

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima TV în judetele Dolj și Olt, iar din anul 2008 a fost corespondent al postului Realitatea TV. În anul citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase