VIDEO | Ce a pățit Ion Iliescu de ziua lui. Marian Ceaușescu a făcut scandal la casa fostului președinte

VIDEO | Ce a pățit Ion Iliescu de ziua lui. Marian Ceaușescu a făcut scandal la casa fostului președinte
Mediafax FOTO / Mihai Dăscălescu
Publicat: 07/01/2022, 13:30

Scandal la casa lui Ion Iliescu! Marian Ceaușescu nu a uitat să protesteze nici de acest Sfânt Ion și i-a urat fostului președinte să meargă la pușcărie.

Marian Ceaușescu și mai mulți protestatari #rezist au mers iar la locuința lui Ion Iliescu pentru a-i face „urări” de Sfântul Ion, scrie romaniatv.net.

De această dată, protestatarii au adus un pat de pușcărie și cătușe și au cerut închisoare pentru Iliescu.

Jandarmii au intervenit și i-au legitimat pe cei prezenți la casa fostului șef de stat.

La 91 de ani, fostul președinte Ion Iliescu s-a retras treptat din viața publică, mai ales din cauza problemelor de sănătate.

În urmă cu 12 ani, Ion Iliescu a primit al șaselea stent într-o clinică pariziană, pentru o mai bună circulație a sângelui, scrie sursa citată.

Ion Iliescu, probleme în Dosarul Mineriadei

Problemele de sănătate nu sunt singurele care îi dau târcoale lui Iliescu.

Fostul președinte este urmărit penal în Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, decizia instanței fiind definitivă.

Surse din Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție (PICCJ) au declarat, în decembrie 2021, pentru Gândul, că cel mai probabil acest dosar redeschis se va reuni cu dosarul mare al Mineriadei, în care instanța a cerut refacere rechizitoriu, prin decizia din decembrie 2020.

În 2005, a mai fost deschisă o anchetă pentru aceste fapte, dar în 10 octombrie 2008, Parchetul General, condus la acea vreme de Laura Codruța Kovesi, a decis neînceperea urmăririi penale în cazul lui Ion Iliescu, dosarul fiind astfel clasat.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase