VIDEO | Consilieră USR, agresată fizic de doi colegi de la PNL și PMP: „Vă las în căruț cu rotile, chit că fac pușcărie” / Reacția PNL: Nu tolerăm comportamentele violente

VIDEO | Consilieră USR, agresată fizic de doi colegi de la PNL și PMP: „Vă las în căruț cu rotile, chit că fac pușcărie” / Reacția PNL: Nu tolerăm comportamentele violente
VIDEO | Consilieră USR, agresată fizic de doi colegi de la PNL și PMP: „Vă las în căruț cu rotile, chit că fac pușcărie” / Reacția PNL: Nu tolerăm comportamentele violente / Foto: Captură Youtube.com
Publicat: 28/01/2022, 11:28

Scene ireale! Consiliera USR Felicia Ienculescu Popovici susține că a fost agresată fizic de doi consilieri în scandalul imobiliar „Sectorul 0” din Mogoșoaia, anunță, joi seara, colegii acesteia. „Partidul Național Liberal, prin filiala Ilfov pe care o conduce, condamnă ferm orice formă de violență, iar valorile și principiile liberale sunt esențiale pentru orice membru al echipei noastre”, a transmis PNL.

Consiliera a confirmat incidentul pentru G4Media și a oferit detalii despre agresiune, care ar fi avut loc în cadrul ședinței comisiei de muncă.

Potrivit acesteia, un consilier PNL și unul PMP au agresat-o, iar liberalul ar fi amenințat-o chiar că „o bagă în scaun cu rotile, chit că face pușcărie”.

Femeia a depus plângere penală la Poliție. Incidentul a avut loc în contextul scandalul imobiliar „Sector 0” din Mogoșoaia, căruia consilierii USR s-au opus.

Pe înregistrarea video se aude cum consilierul o amenință pe Felicia Ienculescu Popovici.

„Dacă vreodată mai aud în viața mea că mai puneți să mai sune reporteri pe nevastă-mea sau pe fii-mea vă las în căruț cu rotile, credeți-mă. Chiar dacă mă duc la pușcărie 5 ani, 6 ani, 7 ani, vă las în căruț cu rotile”, a declarat consilierul.

Un alt consilier urlă la femeie, deranjat de faptul că înregistrează video amenințările și îi reproșează că „este bună doar să pună pe Facebook”.

Toate jignirile vin în timp ce femeia încearcă să ignore amenințările și continuă activitatea referitoare la ședința comisiei care urma.

„A început din ceva banal, o ședință a comisiei de muncă. Sunt secretar am pregătit documentele, nici n-am intrat bine în sală, căci colegul meu din PNL, Ene Valentin a început să-mi spună să îi las în pace familia și să nu mai trimit jurnaliști care să vorbească cu familia lui. Și mi-a transmis că voi ajunge în scaun cu rotile chiar dacă el va face cinci ani de închisoare. Eu încercam să completez niște hârtii, erau două proiecte pe agendă, nu am dat drumul la înregistrare de la început, nu mi-am dat seama, dar până la urmă am deschis camera cu video și am înregistrat. Și a început și alt consilier, trecut de la PNL la PMP, Dinu Gheorghe, cel mai în vârstă dintre consilieri, să întrebe de ce am crescut prețul la gunoi. Președintele comisiei, tot de la PNL, era de față, și nu a spus nimic, nu a intervenit. Al cincilea membru era prin telefon. Eu filmam ca să se vadă și fețele lor. Și m-au întrebat de ce filmez. A venit unul spre mine, m-am ferit și a venit celălalt, mi-a smuls telefonul, a căzut pe jos, am țipat ”Ajutor” și au mai venit din alte comisii, din alte săli. Am mai avut un episod în luna noiembrie, m-au mai amenințat și agresat verbal”, a declarat consiliera Felicia Ienculescu Popovici pentru sursa citată.

„Seara aceasta colega noastră Felicia Ienculescu-Popovici a fost agresată fizic de către consilierii locali Valentin Ene (PNL) și Dinu Gheorghe (PMP). Valentin Ene a amenințat-o că „și dacă face pușcărie, o bagă în scaun cu rotile”. A fost depusă plângere penală la Poliție, așteptăm ca autoritățile să investigheze cât mai repede aceste fapte reprobabile. Contextul este dat de recentele investigații de presă despre Sectorul 0, iar evenimentul s-a petrecut la Școala din Mogoșoaia, în timpul unei ședințe de comisie din Consiliul Local”, este mesajul publicat de USR PLUS Mogoșoaia vineri seară.

PNL Ilfov și PNL Mogoșoaia condamnă comportamentul agresiv

„Partidul Național Liberal, prin filiala Ilfov pe care o conduc, condamnă ferm orice formă de violență, iar valorile și principiile liberale sunt esențiale pentru orice membru al echipei noastre.

Ca urmare a evenimentului de ieri, domnul consilier Ene a fost suspendat din toate funcțiile de conducere din partid, până la finalizarea anchetei.

PNL Ilfov se delimitează de acest tip de comportament și susținem că violența de orice fel niciodată nu va aduce beneficii celor care au crezut în noi și ne-au mandatat să îi reprezentăm.

Nu tolerăm amenințările de orice natură și comportamentele violente, pentru că astfel de comportamente nu trebuie tolerate într-un stat de drept. De aceea, considerăm necesar ca toți cei ce care se regăsesc în astfel de situații să apeleze la instituțiile statului. Acei politicieni care consideră că instituțiile sunt la cheremul conducătorului politic arată de fapt comportamentul acestora în funcții publice.

Am încredere că plângerea penală depusă de doamna consilier își va urma cursul, fiind soluționată de organele abilitate. Îndemn colegii din toate partidele să dea dovadă de responsabilitate, să nu amplifice, să nu generalizeze și să nu pună etichete nefundamentate. Le cer colegilor mei să dea dovadă de calm, înțelepciune și maturitate, și să nu uite scopul pentru care am fost aleși: să facem tot ce ne stă în puterea și în priceperea noastră pentru binele ilfovenilor.

PNL Ilfov va fi mereu un sprijin real comunității pe care o reprezintă, cu scopul de a ajuta la transformarea sa în cel mai bun loc din România în care să trăiești, să muncești și să te relaxezi.

Hubert Thuma, președinte PNL Ilfov”, a transmis PNL Ilfov.

„PNL Mogoșoaia condamnă gestul consilierului local liberal care într-o ședință a comisiei Consiliului Local a avut o ieșire verbală necontrolată la adresa doamnei, Felicia Ienculescu Popovici, consilier local al USR.

De asemenea, din relatările de la fața locului, înțelegem că doamna consilier a fost deposedată, pentru câteva momente de telefonul mobil de către un consilier local al PMP, după ce acesta fusese filmat în timpul unei dezbaterii care avea loc în cadrul comisiei.

Tot din relatările martorilor, nu s-au confirmat agresiunile fizice la adresa consilierei, invocate de către reprezentanții USR.
PNL Mogoșoaia consideră că disputele politice aprinse, din ultima perioadă, au intrat într-o spirală a tensiunii, care nu aduce nimic bun comunității. De asemenea, astfel de gesturi sabotează involuntar și umbresc beneficiile proiectelor de dezvoltare pentru care se luptă toți oamenii de bună credință din comuna noastră. Vom analiza în următoarea ședință a PNL Mogoșoaia ceea ce s-a întâmplat și vom lua toate măsurile politice necesare.

Instituțiile abilitate trebuie să investigheze ceea ce s-a petrecut în această ședință și să ia deciziile care consideră că sunt în acord cu realitatea. Din punctul nostru de vedere, consilierul PNL care a avut această manifestare trebuia să dea dovadă de stăpânire de sine, mai ales pentru că era vorba despre o doamnă, și să acționeze, în prealabil, pe căi legale, împotriva hărțuirii familiei sale de către consiliera USR.
Suntem conștienți că liderii USR naționali vor încerca să profite politic de acest incident pe care îl regretăm și pentru care ne cerem scuze. Evenimentul în cauză pe care toți liderii USR îl amplifică în acest moment este unul izolat, care nu caracterizează comportamentul civilizat și de bun simț al reprezentanților noștri.

Faptul că USR asociază proiectul Sectorul Zero cu acest incident, încercând să facă o asociere forțată și să creeze impresia că există o legătură de cauzalitate, demonstrează rea credință și o intenție vădită și cinică de manipulare politică. În ședința de Comisiei se discutau alte teme care nu aveau legătură cu proiectul de dezvoltare al comunei Mogoșoaia.

Ne așteptăm ca liderii USR să amplifice, în continuare, tensiunile locale, să exagereze, să generalizeze și să pună etichete murdare, pentru a compromite aceste proiecte de care se tem. Credem că o astfel de atitudine nu face altceva decât să arate iresponsabilitate, ipocrizie și interese imobiliare. De altfel, ca să dăm un singur exemplu, domnul Drulă deține o suprafață importantă de teren intravilan în comună și este direct interesat ca Mogoșoaia să nu se dezvolte. Desigur, există și alte interese, dar nu despre acest lucru este vorba în acest moment, ci despre gesturi reprobabile care trebuie să nu se mai repete niciodată.

Politica trebuie să fie dominată de o contrapunere a ideilor, care să ducă la progres și în niciun caz nu trebuie să se ajungă vreodată la violențe de limbaj, amenințări și alte acțiuni condamnabile.

Îi îndemnăm pe toți participanții la dezbaterea comunitară, indiferent de partid, să dea dovadă de calm și să acționeze rațional, civilizat și legal.

LE ora 00.08.

Am urmărit șocați înregistrarea pusă la dispoziția media de către doamna consilier, Felicia Ienculescu Popovici și dorim să facem următoarele completări: nu există nicio scuză pentru amenințările repetate, nici pentru acțiunile agresive îndreptate împotriva doamnei consilier. Ne cerem încă o dată scuze pentru situația în care a fost pusă și nu putem tolera astfel de manifestări, indiferent de motivul, starea sau contextul care le declanșează”, a transmis PNL Mogoșoaia.

Mărul discordiei

Hotărârea de Consiliu Local adoptată la sfârșitul lui 2021 prin care Primăria Mogoșoaia a decis expropierea a 328 de hectare, urmând ca proprietarii să fie despăgubiți cu 1,7 euro / mp este ilegală, acuză consilierii USR, invocând o lege care prevede că hotărârile care vizează patrimoniul trebuie luate cu majoritate calificată.

Aceștia susțin că hotărârea a trecut cu doar 10 voturi din 15, iar pentru majoritatea calificată ar fi avut nevoie de 11 voturi.

Pe rolul mai multor instanțe de judecată sunt judecate peste 40 de dosare, deschise de proprietari primăriei din Mogoșoaia.

În urma unui proiect trecut prin Consiliul Local pe 14.12.2021, Primăria Mogoșoaia a demarat procedura „„exproprierii pentru cauză de utilitate publică de interes local” a unui număr de de 328 de hectare. În baza acestei decizii i-a informat pe cei 276 de proprietari că vor fi expropriați cu 1,7 euro/mp.

Primul pas în realizarea proiectului „Sectorul 0” reprezintă notificările trimise proprietarilor de către Primărie, în care li s-a transmis că, dacă nu sunt de acord cu suma de 1,7 euro/mp, pot ceda de bunăvoie 39% din suprafața deținută și vor primi restul de 61% în altă parte a comunei.

Conform site-ul primăriei, hotărârea a fost adoptată cu un număr de 10 voturi „pentru”, 5 „împotrivă” (Pavel Aurel, Iacoban Alexandru, Cojocaru Iustin, Vartic Alin, Ienculescu-Popovici Felicia) și 0 abţineri, dintr-un număr de 15 consilieri prezenţi la şedinţă. Mai exact, 8 consilieri PNL și 2 PMP au votat „pentru” și 4 consilieri USR PPLUS plus unul PSD au votat „împotriva”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Modificări mari în Codul Rutier. Ce se întâmplă cu permisul
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun