VIDEO | Europarlamentarul Victor Negrescu: ”România trebuie să îşi propună o optimizare mai amplă a PNRR, în aşa fel încât toate țintele şi obiectivele să fie realizate”

Publicat: 14/02/2023, 11:38
Actualizat: 14/02/2023, 11:39

Europarlamentarul Victor Negrescu a declarat, în plenul Parlamentului European, la Strasbourg, că România trebuie să profite de posibilitatea modificării planurilor naționale de redresare și reziliență şi să îşi propună o optimizare mai amplă a PNRR, în aşa fel încât toate țintele şi obiectivele să fie realizate.

Declarația a fost făcută în contextul în care această modificare a fost adusă de amendamentul pe care l-a depus la regulament împreună cu delegația Partidului Social Democrat (PSD)

Mă bucur că, prin eforturile Grupului Social Democrat din Parlamentul European, și cu sprijinul raportorilor, amendamentul meu și al colegilor din Partidul Social Democrat, datorită căruia planurile pot fi modificate mai ușor, a fost integrat în forma finală a regulamentului, agreată cu celelalte instituții europene.

Astfel, dacă un stat membru poate demonstra impactul generat de războiul din Ucraina, de inflație sau de fluxurile comerciale globale, acesta va putea modifica atât proiectele, cât și reformele din plan, până la data de 30 aprilie anul acestaDe aceea cred că România trebuie să îşi propună o optimizare mai amplă a PNRR în aşa fel încât toate țintele şi obiectivele să fie realizate”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu, membru în Comisia pentru Bugete a Parlamentului European.

Victor Negrescu: ”Trebuie să fructificăm această oportunitate”

Eurodeputatul Victor Negrescu a subliniat că modificările planurilor naționale trebuie să fie justificate prin prisma impactului generat de războiul din Ucraina, de inflație sau de schimbările în fluxurile economice și comerciale, iar optimizările trebuie să corespundă, în continuare, recomandărilor specifice de țară și elementelor generale din regulament.

Mecanismul de redresare și reziliență reprezintă singurul mijloc prin care Uniunea Europeană poate face față provocărilor pe care le întâmpinăm, mai ales pe componenta de energie, dar și concurenței globale. De aceea, trebuie să ne asigurăm că planurile naționale corespund nevoilor reale din fiecare stat membru și că toate resursele financiare disponibile sunt folosite integral.

Trebuie să fructificăm această oportunitate pentru a combate sărăcia energetică, efectele negative ale inflației, creșterea prețurilor la alimente, pentru a optimiza reformele care ar putea avea un impact negativ asupra climatului social în context de război și pentru a rezolva problemele întâmpinate de IMM-uri”, a mai precizat eurodeputatul social-democrat, Victor Negrescu.

Noul acord privind capitolul RePowerEU din planurile naționale de redresare și reziliență va fi votat, marți, în plenul Parlamentului European.

”Un alt amendament pe care l-am adus, inclus în forma finală a regulamentului specific RePowerEU, se referă la sărăcia energetică și permite implementarea unor măsuri ce sprijină consumatorii vulnerabili”

Europarlamentarul Victor Negrescu

Citește și:

EXCLUSIV | Prefectul Capitalei, ULTIMATUM pentru Nicușor Dan. Primarul general, somat să prezinte întreaga documentație prin care au fost stabilite 98 de Zone Protejate: ”În caz contrar, depunem la instanța de contencios administrativ acțiunea pentru anularea HCGB nr. 279/2000”

EXCLUSIV | Clotilde Armand, înfrângere usturătoare în procesul cu ROMPREST. Curtea de Apel respinge, ca ”nefondat”, apelul primarului Sectorului 1: ”Anulează acțiunea acestui reclamant”

EXCLUSIV | Piața RCA, destabilizată și manipulată? EIG acuză un ”atac” împotriva Euroins România și cere ASF să ia măsuri: ”O reprezentare total eronată și malițioasă a realității”

Viceprimarul Sectorului 1: ”Clotilde Armand TOACĂ BANII cetățenilor pe hârtii care vor rămâne, probabil, printr-un sertar. Se bate pasul pe loc” / Aproape 10 milioane de euro alocate pentru studii de fezabilitate

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului