VIDEO EXCLUSIV | Momentul adevărului pentru Clotilde Armand, după 3 ani de mandat. Ce a promis și cum s-a transformat Sectorul 1 într-o pârloagă

Publicat: 26/10/2023, 08:00

Se împlinesc trei ani de când Clotilde Armand deține funcția de primar al Sectorului 1 – cea mai bogată administrație a Capitalei, cu un buget de 2,2 miliarde de lei în 2023. Mandatul edilului a debutat cu un scandal uriaș, cu gunoaie lăsate pe străzile Sectorului, iar, de-a lungul celor trei ani, administrația a fost măcinată de certurile dintre Clotilde Armand și consilierii locali, cu acuzații de blocaj administrativ, de ambele părți. Cert este însă că, în campania electorală, Clotilde Armand le promitea alegătorilor că vor trăi cu adevărat într-o „Perlă a Capitalei”, însă, după trei ani, realitatea din teren este cu totul alta!

După trei ani de administrație Clotilde Armand, nu există ședință a Consiliului Local în care să nu existe scandaluri, iar bugetele anuale se votează extrem de greu. Edilul acuză consilierii că o blochează, iar aleșii, la rândul lor, o acuză pe Clotilde Armand că nu știe să facă administrație.

Cert este că Sectorul 1, altădată „Perla Capitalei”, se prezintă deplorabil din multe puncte de vedere, mai ales în ceea ce privește spațiul verde.

Promenada verde, o pârloagă

De exemplu, Clotilde Armand a promis amenajarea unei promenade de 44 de km. în jurul salbei de lacuri din Sectorul 1. Primarul promitea că va construi 4 plaje și 10 baze sportive, iar în a treia etapă se vor amenaja și piste pentru biciclete.

În realitate, Promenada verde promisă de Clotilde Armand este în prezent o pârloagă, fără iarbă proaspătă, iar localnicii de pe strada Gârlei acuză administrația că atunci când primăria a  încercat să amenajeze malul, s-au tăiat copaci și au lăsat buturugile ieșite din pământ, fiind un adevărat pericol pentru cei care se plimbă prin zonă.

Copaci plantați, dar uscați

Tot în ceea ce privește spațiul verde, sute de copaci – puieți au fost plantați în mai multe zone din sector, dar s-ar fi uscat, cum este cazul pomilor din zona de nord (Mall Băneasa).

Asta în condițiile în care primarul promitea „perdele verzi” la periferia sectorului sau mini-păduri urbane.

Piața Amzei pare un loc părăsit

Dacă ne referim la revitalizarea piețelor din sector, și la acest capitol, primăria condusă de Clotilde Armand este pe minus. „Amzei”, o piață de tradiție a sectorului, acolo unde actualul edil a promis un „hub cultural”, pare în prezent un loc părăsit, unde se găsesc doar câteva tarabe cu flori și fructe din Turcia.

Oamenii din zonă sunt dezamăgiți că nu pot cumpăra produse de la producători locali, sau de faptul că locul este total lipsit de viață și de atmosfera specifică unei piețe centrale dintr-o capitală europeană.

Inclusiv un cetățean francez, care locuiește în zonă, ne-a spus că este dezamăgit de Piața Amzei, și că îi este rușine de faptul că primar este Clotilde Armand…

Cartier din Sectorul 1, ca în Evul Mediu

Edilul Clotilde Armand promitea și regenerarea zonei de Nord, acolo unde încă există străzi fără apă, fără canalizare și asfalt. Câteva străzi din zona Medrești au fost asfaltate în actuala administrație, însă este prea puțin, mai ales dacă ne referim la cartierul Chitila-Triaj, acolo unde se trăiește cu adevărat ca în Evul Mediu. Locuitorii de aici nu au niciun fel de utilități, dar nici transport public, iar, atunci când ninge sau când plouă, străzile devin un calvar pentru localnici, mai ales pentru copiii care merg la școală.

Pericol pe Calea Griviței

Și la capitolul reabilitare blocuri, ritmul nu a fost unul accelerat, iar o dovadă în acest sens este blocul turn de pe Calea Griviței 397, care arată deplorabil și este un adevărat pericol pentru locuitori. Pe de altă parte, blocul este un exemplu rușinos și pentru că este chiar în stradă, foarte vizibil, aflat foarte aproape de intersecția cu Ion Mihalache. Pratic, imobilul strică întreaga imagine a zonei și poate fi considerat o oglindă a modului în care se face administrație în acest sector.

Spitalul „Vasile cel Mare”, proiect abandonat

În programul electoral, Clotilde Armand promitea „refacerea studiului economic privind Spitalul Regional „Vasile cel Mare”. În prezent, acest proiect extrem de important, este unul abandonat.

Locuri de joacă închise

La capitolul parcuri, Clotilde Armand promitea terenuri de sport, dar și locuri de joacă. În realitate, aproape 90 de locuri de joacă au fost închise recent de ANPC, fiind considerate cu potențial pericol pentru copii.

După trei ani de administrație condusă de Clotilde Armand, așa arată Sectorul 1. Practic, în aproape fiecare discurs al primarului, nu putem auzi decât acuzații și certuri politice. Desigur, conflicte politice există în toate administrațiile, însă, în multe situații, cum este și cazul celorlalte sectoare din București, primarii reușesc să găsească o punte între intereseul politic al fiecărui grup și bunăstarea administrativă!

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Viceprimarul Sectorului 1, după ce Clotilde Armand a acuzat un blocaj liberal: ”E mai ușor să arunci vina pe alții pentru nepriceperea ta”

EXCLUSIV | Scandalul ”spațiilor verzi”. Fost arhitect-șef al Capitalei, despre acuzațiile lui Nicușor Dan și Clotilde Armand: ”Propaganda cât China!”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?