EXCLUSIV | Rugăciuni la Ministerul Justiției pentru românca întemnițată în China. Marius Balo: ”Nu-mi pot imagina prin ce trece acea biată fată”

EXCLUSIV | Rugăciuni la Ministerul Justiției pentru românca întemnițată în China. Marius Balo: ”Nu-mi pot imagina prin ce trece acea biată fată”
Clujeanul Marius Balo a avut inițiativa unei rugăciuni colective pentru Alina Apostol, care a avut loc miercuri, chiar la intrarea în Ministerul Justiției
Publicat: 15/11/2023, 17:17
Actualizat: 15/11/2023, 17:34

Rugăciune colectivă, miercuri, în fața Ministerului Justiției, pentru Alina Apostol, românca închisă într-un penitenciar din China. Inițiativa i-a aparținut lui Marius Balo, profesorul care a demarat o adevărată campanie pentru ca tânăra să fie transferată în țară. Clujeanului i s-au mai alăturat câteva persoane, care au fost impresionate de povestea Alinei și au vrut să îl susțină pe Marius Balo în demersul său.

De șase ani, Alina Apostol este închisă într-un penitenciar din China. Avea 28 de ani când a fost arestată și acuzată de fraudă cu cardul de credit. După un an și jumătate de arest preventiv, a fost condamnată la 13 ani și jumătate de închisoare, sentință la care s-a adăugat și o amendă de 50.000 de euro. De ani de zile, tatăl său a încercat să obțină transferul Alinei în România, unde să-și ispășească restul pedepsei.

Pentru că nu a reușit să-și scape fiica din infernul penitenciarului comunist, Laurențiu Apostol i-a cerut ajutorul lui Marius Balo, teologul și profesorul clujean care a trecut printr-o situație asemănătoare cu cea a Alinei. El a stat închis într-un penitenciar din China timp de 8 ani. Când a aflat despre situația Alinei, clujeanul nu a stat pe gânduri și a vrut să facă tot ce îi stă în putință pentru ca tânăra să fie adusă în țară.

La începutul acestei luni, a făcut greva foamei, dar a renunțat la acest gest extrem de protest după ce a primit promisiuni că situația Alinei va fi discutată de reprezentanții Ministerului Justiției cu ambasadorul Chinei la București. Cu toate acestea, Marius Balo nu a abandonat total acțiunile de susținere a Alinei.

”Sunt 5 ani de zile de când ea suferă acolo și vă reamintesc că s-a făcut foarte puțin. Opinia publică are dreptul să știe că există un cetățean român întemnițat acolo, pentru care Ministerul Justiției nu face nimic și, bineînțeles, cerem transferarea ei într-un penitenciar din România. Eu nu doresc să cer eliberarea ei, rejudecarea cazului ei, ci pur și simplu ca ea să revină în țară, să fie transferată în țară și să-și continue aici restul de pedeapsă, să fie acasă, printre ai ei”, a spus, pentru Gândul, Marius Balo.

Clujeanul a avut inițiativa unei rugăciuni colective, care a s-a ținut miercuri, chiar la intrarea în Ministerul Justiției. Profesorul clujean a fost susținut în acest demers de mai multe persoane, care, desi nu îl cunoșteau personal, au venit special la Ministerul Justiției pentru a-i fi alături.

Marius Balo și cele câteva persoane care i s-au alăturat au spus în cor rugăciunea ”Tatăl Nostru” sursă foto: Gândul

În ciuda ploii, oamenii au vrut să spună împreună cu Marius Balo, dar și separat, câte o rugăciune pentru Alina Apostol.

”Am cerut să ne întâlnim și să spunem o rugăciune pentru ca Dumnezeu să o întărească”

”Avem câteva persoane care au venit să ne susțină astăzi, să o susțină pe Alina. Eu am cerut să ne întâlnim aici, în fața Ministerului, și să spunem o rugăciune pentru ea, pentru ca Dumnezeu să o întărească, să o ajute să treacă peste aceste momente grele. Nu-mi pot imagina prin ce trece acea biată fată. Eu am fost bărbat și, după 8 ani de zile, credeți-mă, simțeam că, dacă va mai trebui să mai stau o singură zi acolo, nu voi supraviețui”, a adăugat Marius Balo.

”Am venit la invitația domnului Balo pentru a ne ruga atât pentru Alina, cât și pentru reprezentanții Ministerului Justiției, pentru a-și face datoria mai bine de acum înainte, de a reprezenta cetățenii români, așa cum prevede și Constituția României”, ne-a spus Ovidiu Ciobâcă, activist pentru drepturile omului, care a luat parte la demersul inițiat de Marius Balo.

Dacă promisiunea că situația Alinei Apostol va fi discutată cu ambasadorul Chinei nu se va concretiza, Marius Balo intenționează să reia greva foamei la sfârșitul lunii.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Ea este românca închisă din 2017 într-o temniță din China! Profesorul clujean Marius Balo a intrat în greva foamei pentru Alina

EXCLUSIV | Românul încarcerat 8 ani în China rememorează grozăviile trăite. Secretul terifiant al „păturicii roz” cu care era obligat să se învelească

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Iulia Vântur și Salman Khan au decis să meargă pe drumuri diferite. Fosta vedetă Pro...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Nicoleta Luciu și Zsolt Cergo, la un pas de divorț?! Miliardarul a rupt tăcerea, în...
Diagnosticat cu TUMORĂ pe creier! Actorul român, iubit de toată lumea, a fost operat de...
Soluţia disperată a patronului unui restaurant din Italia în criză de personal. "Ofer 300 de euro...
Medicul care l-a operat pe Florin Piersic a rupt tăcerea: Am descoperit că...
A murit Ian Gelder, cel care l-a jucat pe Kevan Lannister în "Game of Thrones"!...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Satelitul care a orbitat Pământul NEDETECTAT timp de 25 de ani!
Cutremur în cazul Caracal. Gheorghe Dincă a cedat în închisoare. S-a terminat
Un celebru artist român s-a sinucis din dragoste. N-a putut trece peste despărțire
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia,...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pe 9 mai 2024 este Ziua Europei: Ce evenimente sunt organizate în această zi?
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Veste bună pentru planetă: scad prețurile bateriilor!