VIDEO Hoții care au terorizat locuitorii unui cartier din Sectorul 1, prinși și aduși la audieri. Cine sunt cei patru care au speriat cartierul Sisești. Au furat telefoane mobile, bani și carduri bancare, folosite apoi în diverse tranzacții

Publicat: 04/08/2022, 13:26
Actualizat: 04/08/2022, 14:59

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 2 au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, atât în București, cât în județul Ilfov, într-un dosar penal în care sunt cercetate infracțiunile de furt calificat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic. Gândul a publicat săptămâna trecută informații exclusive cu privire la această speță și la faptul că locuitorii unui cartier de case din Sectorul 1 trăiesc de aproape o lună un adevărat coșmar. Cel puțin o dată la două zile, patru tineri au dat spargeri pe timp de noapte, în casele oamenilor din cartierul Sisești, furând de la telefoane mobile până la carduri și bani. 

Așadar, cei patru hoți – cu vârste cuprinse între 15 și 16 ani – sunt cercetați, pe lângă infracțiunea de furt calificat și pentru efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic. Mai exact, potrivit unor surse din poliție, cei patru au furat din mașinile oamenilor din cartierul Sisești mai multe carduri bancare pe care le-au și folosit ulterior în mai multe tranzații.

Tinerii care au terorizat oamenii din cartierul Sisești au fost surprinși de camerele de supraveghere ale proprietarilor din zonă. În imagini apar mai mulți tineri care merg fie în grup, fie individual și verifică portierele mașinilor sau se opresc în dreptul intrărilor în curți.

„În urma perchezițiilor efectuate, au fost depistați și conduși la sediul secției de poliție, 4 tineri cu vârste cuprinse între 15 și 16 ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor menționate anterior, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

În fapt, de la începutul lunii iunie a.c., până în prezent, cei 4 tineri ar fi sustras mai multe bunuri ale persoanelor vătămate, atât din interiorul unor locuințe, cât și din interiorul a 3 autovehicule, situate în Sectorul 1. Totodată, au fost sustrase și carduri bancare, ce au fost utilizate imediat după săvârșirea infracțiunilor de furt. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Cercetările sunt continuate de către Secția 2 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic”, precizează Poliția Capitalei.

Hoții din cartierul Sisești, surprinși de camerele de supraveghere ale proprietarilor din zonă

Hoții acționau în zona Sisești (Vatra Nouă), între Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești și strada Jandarmeriei, iar oamenii cărora le-ar fi spart casele și mașinile spun că ar fi vorba de patru tineri, dintre care trei ar fi minori. Deși păgubiții dormeau când hoții le-au intrat în case, cea mai mare temere a acestora este ca situația să nu degenereze în violență și să se ajungă la adevărate tragedii.

„I-au luat telefonul de la cap, în timp ce dormea, după 16 ore de muncă”

„Spargerile în cartier au început acum trei săptămâni, poate chiar o lună. Prima dată, au spart o casă a unor vecini. Inițial, de acolo, s-a furat un telefon. Au spart pur și simplu un geam care era rabatat, l-au lovit și au intrat în casă. Sunt  camere video, este filmare de acolo cu ei când trec pe lângă poartă. Aproape toate spargerile s-au întâmplat noaptea, când oamenii erau acasă.

De atunci, cam o dată la două seri au tot fost spargeri. Ulterior, au spart și o mașină, iar apoi o altă casă, pe strada Iezeru. Proprietarii erau în casă, i-au luat telefonul de la cap, omul dormea. Venea după o zi de muncă de vreo 16 ore și dormea dus. Când a văzut pe înregistrări că sunt patru indivizi, a fost relativ ușurat că nu s-a trezit, pentru că putea să se întâmple mai rău”, a declarat pentru Gândul un bărbat care locuiește în cartierul terorizat de hoți.

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, precum Jurnalul național, Evenimentul Zilei, Adevărul, Mișcarea de Rezistență, Aleph citeste mai mult