VIDEO | Jurnaliști români, reținuți de autoritățile ucrainene la Liov. Polițiștii au crezut că sunt spioni ruși

VIDEO | Jurnaliști români, reținuți de autoritățile ucrainene la Liov. Polițiștii au crezut că sunt spioni ruși
VIDEO | Jurnaliști români, reținuți de autoritățile ucrainene la Liov. Polițiștii au crezut că sunt spioni ruși / Foto: Captură YouTube.com / Antena3
Publicat: 01/03/2022, 08:03

Jurnaliștii „Antena 3” în Ucraina, care transmit de pe frontul războiului ruso-ucrainean, au fost reținuți, luni seara, de polițiștii din Liov.

Polițiștii din Liov au descoperit o dronă în mașina corespondenților postului de televiune românesc și au crezut că reporterii sunt spioni ruși, scrie Antena 3.ro.

În urma verificărilor și audierilor, polițiștii ucraineni au înțeles că în fața lor sunt doi reporteri români, care transmit de pe frontul din Ucraina și i-au eliberat pe Cristi Popovici și Costi Pahonțu.

„În maşina noastră, poliţiştii au văzut o dronă, pe care nu am ridicat-o niciodată de când suntem aici, şi au crezut că suntem spioni, astfel că am fost reţinuţi şi duşi la sediul Poliţiei din Liov. După ce am prezentat documentele oficiale şi acreditarea, poliţiştii au înţeles cine suntem şi ne-au eliberat”, a anunţat Cristi Popovici, trimis special al Antena 3 în Ucraina.

Momentul tensionat a fost surprins de Cristi Popovici în timp ce transmitea live pentru podcast-ul lui Mihai Morar.

„Pentru că au găsit spioni în Kiev, care se dădeau jurnalişti şi purtau veste însemnate cu PRESS, autorităţile au devenit mai circumspecţi cu jurnaliştii, motiv pentru care, în această seară, când au văzut drona din maşina noastră, ne-au reţinut şi ne-au verificat la sânge”, a explicat corespondentul de război Cristi Popovici, într-o nouă transmisiune în direct în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei” cu Mihai Gâdea.

Citește și

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase