VIDEO| Magistrala de metrou M2 Pipera-Berceni va avea cel puţin trei staţii noi. Contractul a fost semnat de autorități

VIDEO| Magistrala de metrou M2 Pipera-Berceni va avea cel puţin trei staţii noi. Contractul a fost semnat de autorități
Foto: ALEXANDRA PANDREA / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 10/11/2021, 18:02
Actualizat: 10/11/2021, 18:03

Magistrala de metrou M2 Pipera – Berceni va fi extinsă cu încă trei staţii în comuna Berceni din judeţul Ilfov. Primăria Sectorului 4 şi Consiliul Judeţean Ilfov au semnat, miercuri, contractul pentru studiul de fezabilitate care va da soluţiile tehnice pentru extinderea magistralei, în comuna Berceni, dincolo de Centura Capitalei.

Magistrala M2 de metrou se va prelungi cu cel puţin încă trei staţii noi până în comuna Berceni. Mai mult, în imediata vecinătate a acestora, vor fi amenajate minimum alte 3 mari parcări de tip park&ride, pentru ca cei care locuiesc în localităţile limitrofe zonei de sud a Capitalei să aibă acces facil spre centrul oraşului, în condiţii moderne de trafic şi de siguranţă.”, a anunţat, miercuri, Primăria Sectorului 4.

Potrivit sursei citate, toate aceste investiţii sunt vizate în proiectul de extindere a magistralei M2 de metrou, Pipera-Berceni, dincolo de Şoseaua de Centură, până în comuna Berceni, în continuarea staţiei de metrou „Tudor Arghezi”, pe care Primăria Sectorului 4 o construieşte deja pe Şoseaua Berceni.

Un prim pas a fost făcut deja. Astăzi, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a semnat contractul pentru realizarea studiilor de prefazabilitate şi fezabilitate, necesare demarării lucrărilor. În valoare de 5 milioane de lei, contractul prevede identificarea, într-un interval de 9 luni de zile, a celor mai bune soluţii tehnice în vederea prelungirii metroului în judeţul Ilfov. 

Primăria Sectorul 4

Conform reprezentanţilor primăriei, proiectul include şi suplimentarea garniturilor de tren, pentru ca timpii de aşteptare în noile staţii să fie cât mai mici posibili.

Metrou la suprafață pe magistrala Pipera-Berceni

În luna ianuarie au început lucrările pentru stația „Tudor Arghezi”, stație ce va lega Berceni de Șoseaua de Centură. Costul acestei linii de metrou este de aproximativ 50 de milioane de euro, bani care provin în proporție de 85% din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), iar 15% din bugetul local al Sectorului 4 și dintr-un credit de la Banca de Dezvoltare a Comisiei Europene.

Avem un tunel care trece pe sub Șoseaua Berceni, ce va crea accesul între parcarea park and ride de pe partea cealaltă a drumului. Avem aproximativ 1,7 km de cale ferată pentru metrou. Scopul pe care îl avem este ca într-un timp foarte scurt să transformăm această parte a Sectorului 4 într-un hub de dezvoltare și ne dorim ca din ce în ce mai mulți oameni să vină să lucreze în Sectorul 4”, declara în aprilie, primarul Daniel Băluță pentru Gândul.

Locuitorii comunei Berceni petrec ore în trafic

Prelungirea metroului până în Berceni este dorința locuitorilor comunei, care ajung să facă și două ore până în București atunci când traficul este aglomerat. Majoritatea locuitorilor din comuna Berceni lucrează în București.„

Berceniul a cunoscut în ultimii ani o expansiune urbană considerabilă si este nevoie de o infrastructură de transport modernă pentru locuitorii comunei, ținând cont de numărul foarte mare de persoane care pleacă spre București, la job,și de aglomerația care se formează la orele de vârf”, spunea într-un interviu pentru Gândul,  primarul comunei Berceni, Gheorghe Covrigea.

Proiectul de extindere a magistralei M2 de metrou în judeţul Ilfov, realizat de Primăria Sectorului 4 împreună cu Consiliul Judeţean Ilfov, Metrorex şi Ministerul Transporturilor vine în completarea noii staţii de metrou „Tudor Arghezi”, pe care autoritatea locală o construieşte deja pe Şoseaua Berceni. Lucrările noii staţii supraterane de metrou, cu un traseu de 1,6 kilometri, vor fi finalizate anul viitor.

Citește și

VIDEO | Metrou pe stradă, din Berceni până la Șoseaua de Centură. Cum va arăta noua linie (REPORTAJ)

VIDEO | Centura Capitalei, proiectul mult așteptat al bucureștenilor. Care este stadiul lucrărilor și cât mai avem de așteptat (REPORTAJ)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția