VIDEO | Mărturiile surorii lui Petrică Mîțu Stoian: ”A fost vesel până în ultima clipă a vieții. Pleacă, teroristo! Așa glumea cu asistentele din spital”

Publicat: 09/11/2021, 12:49
Actualizat: 09/11/2021, 12:56

Sora lui Petrică Mîțu Stoian, Domnica Văresc, a declarat că nu știa faptul că interpretul de muzică populară urma să meargă la clinica de la Reșița pentru tratamentul cu oxigen hiperbaric. Aceasta a mărturisit că artistul avea probleme cu tensiunea, însă nu cunoștea faptul că fratele ei ar fi avut probleme mai grave de sănătate.

Nu mi-a spus că merge la clinică. A spus doar că merge în stațiune să se odihnească. Dimineața, m-a sunat un nepot de-al meu și mi-a spus că lui Petre îi e rău și că este în Reșița. Am aflat că a mers să se trateze la acea clinică pentru că a avut COVID înainte”, spune Maria Tărchilă.

Domnica Văresc și-l amintește pe Petrică Mîțu Stoian un om vesel și plin de viață care a glumit și a râs până în ultimele clipe de viață.

„Spunea să am grijă că este COVID-ul mare și să-mi pun mască. Așa gumea el. Și la spital cu asistentele glumea. « Pleacă teroristo, du-te teroristo!», așa le spunea”, a mai spus Domnica Văresc.

Și sora mai mare a artistului, Maria Tărchilă și-l amintește pe artist un om plin de viață.

„Glumea cu noi la telefon, când ne suna ne întreba ce facem, ce lucrăm, ce facem de mâncare”, a spus Maria Tărchilă.

Ce au descoperit medicii despre șocul la care i-au fost supuși plămânii

Primele concluzii în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian arată că interpretul de muzică populară ar fi murit din cauza unui vas de sânge care s-a spart și a provocat o hemoragie la nivelul plămânului, au declarat pentru Gândul surse medicale.Plămânii i-ar fi fost afectați din cauza supradozei de anticoagulant cu care artistul s-a tratat în perioada post-COVID, iar ulterior, organele ar fi fost supuse unui șoc din cauza cantității mari de oxigen, artistul suferind o barotraumă, au explicat sursele citate.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa au deschis, luni, un dosar penal în cazul morţii lui Petrică Mîţu Stoian și fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Interpretul de muzică populară din Mehedinţi Petrică Mîţu Stoian a murit sâmbătă seara, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, după ce a suferit un șoc septic. Medicii care l-au tratat la spital spun că acesta ar fi fost complet vaccinat anti-COVID, dar că a trecut prin boală și făcea o terapie de recuperare post-COVID la o clinică privată din Caraș-Severin.

Citește și:

VIDEO| Dezvăluirile impresarului lui Petrică Mîțu Stoian, despre ultimele zile din viața cântărețului. Artistul a aflat că a avut COVID după un CT: ”I-au spus că pe plămânul drept are acel ”geam mat”