Medic din Brăila, cercetat penal, după ce a împins-o și a făcut-o „proastă” pe bunica unui pacient. Femeia a fost amendată cu 2.500 de lei

Medic din Brăila, cercetat penal, după ce a împins-o și a făcut-o „proastă” pe bunica unui pacient. Femeia a fost amendată cu 2.500 de lei
Publicat: 18/01/2022, 09:57
Actualizat: 18/01/2022, 14:54

Un medic din Brăila este cercetat penal pentru purtare abuzivă, după ce a împins-o și a făcut-o „proastă” pe bunica unui pacient. Totul a avut loc în cabinetul medicului, iar la discuțiile tensionate au asistat mai multe cadre medicale, dar agenți de pază din cadrul spitalului.

Medicul pediatru a fost filmat de bunica băiatului, iar imaginile au fost postate pe internet.

Conform discuțiilor surprinse în videoclip, femeia era nemulțumită de faptul că medicul i-a operat nepotul, iar intervenția chirugicală nu a reușit. De asemenea, ea spune că a fost chemată la cabinet de către medic și a plătit de mai multe ori consultațiile.

Femeia are acuzații și la adresa asistentei șefe, despre care spune că este amanta medicului.

În replică, medicul îi spune că este „proastă” și o întreabă „Cu cine ai impresia că vorbești?”, în timp ce o împinge pe femeie.

Și asistenta șefă reacționează și îi spune bunicii că o va da în judecată, pentru că „m-am săturat de grupurile interlope din oraș”.

Cum s-a întâmplat totul

Incidentul a avut loc, luni, la Spitalul Județean Brăila și a fost înregistrat de o femeie, bunica pacientului care urma să fie consultat de medic. Conform imaginilor care au fost postate pe Facebook, femeia este invitată în cabinetul medicului Dan Drăgulescu de către o asistentă.

„Ia spuneți, care este problema?”, întreabă medicul.

„Este pacientul dumneavoastră”, continuă bunica baiatului de aproximativ 4 ani.

„De patru ani nu l-am mai văzut”, răspunde medicul.

„Ați luat bani”, îi spune femeia medicului.

În discuție intervine o asistentă care o roagă să oprească înregistrarea video, moment în care bunica baiatului îi cere să cheme poliția.

„Vreau să vedeți copilul pe cameră, în direct”, afirmă femeia.

După ce discută în contradictoriu despre faptul că minorul a fost consultat, în trecut, de medic, la cabinetul privat, cadrul medical ridică tonul și întreabă: „Deci doriți să văd copilul?”. „Da, dar nu țipați la mine, că aici e un copil de patru ani”, răspunde bunica pacientului.

„Și dumneata de ce țipi?”, întreabă doctorul.

„L-ai căsăpit. Tu l-ai operat”, răspunde femeia care face înregistrarea video.

„Nu stătea în picioare, proasto”, își iese medicul din fire.

Redăm dialogul dintre cei doi:

Femeie: „Tu mă faci pe mine proastă?”

Medic: „Da!”

Femeie: „Îs mai deșteaptă decât tine. La câți ani se face întinderea de oase și operația de tendon? La 4-5 ani. La doi ani l-ai chemat și ai vrut să îl căsăpești. Trei operații ai făcut și niciuna nu a reușit. L-am dus la București, l-am dus la Constanța, l-am dus în Italia și m-au întrebat „Care ți l-a căsăpit?”. Acum mi-l consulți. Este pacientul tău. Tu l-ai chemat la cabinetul particular, când făceai dragoste cu asistenta șefă și mi-l țineai în gips. Să vină poliția, ca să îți cadă membra de asistentă șefă”.

În acest moment al discuției apare și un agent de pază din cadrul spitalului.

„Gata, văd copilul, dau indicațiile care trebuie și gata”, spune medicul.

„Deci consulți copilul acum, nu țipi și mă faci pe mine proastă”, răspunde femeia.

Discuțiile cu tonul ridicat continuă, iar bunica o acuză pe asistentă că are o relație cu medicul respectiv și folosește un limbaj indecent. La un moment dat, femeia se apropie de asistentă cu hainele copilului în mână și îi spune: „Ia uite ce poartă copilul ăsta! Ia zi, tu porți așa ceva dacă tot ești așa deșteaptă?”.

În acel moment, medicul o ia de mână pe femeie și o împinge: „Cu cine ai impresia că vorbești?”, o întreabă doctorul și o împinge, cu mâna în gât, în perete. Atunci, un asistent medical intervine pentru a-l calma pe medicul pediatru.

„Dacă-ți dau una înghiți pământul. Vrei să ne punem amândoi forțele? Vezi că sperii băiatul, criminalule”, îi răspunde aparținătoarea copilui de 4 ani.

La 10 minute de la momentul în care a intrat în cabinetul medicului, a ajuns și un echipaj de poliție, agenții cerându-i să încheie înregistrarea. Ea refuză să facă acest lucru și spune că i s-a pus mâna în gât de către medic, reiterând faptul că „și-a bătut joc de un copil”.

„Am vrut să vadă lumea cât este de agresiv”, strigă femeia.

Poliția a deschis dosar penal de purtare abuzivă și a amendat-o pe bunică

„Ieri (luni – n.red.), în jurul orei 12:30, polițiștii au fost sesizați de către personalul medical al unui spital din municipiu, cu privire la faptul că într-un cabinet s-ar afla o persoană ce are un comportament recalcitrant”, a transmis Poliția Brăila.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde a găsit-o pe bunica pacientului, în vârstă de 49 de ani, din Brăila, aceasta fiind sancționată contravențional cu amendă, în valoare de 2.000 de lei pentru tulburarea ordinii publice și cu amendă în valoare de 500 de lei pentru că nu avea mască în interiorul spitalului.

Femeia le-a povestit atunci oamenilor legii că a fost jignită și agresată de doctorul care urma să-i consulte nepotul.

„În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă și se continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt”, conchide Poliția Brăila.

Reacția conducerii spitalului

Managerul spitalului spune că medicul a ajuns să aibă acest comportament pentru că a fost provocat de femeie, care l-a jignit de mai multe ori.

„Din ce am văzut pe imaginile filmate, îmi este destul de greu să îmi dau seama exact de context. Pot să va spun doar că, de la început, femeia a avut o atitudine agresivă, fără niciun respect față de cadrele medicale. Doctorul, pe care îl cunosc că fiind un om foarte calm de obicei, cred că a avut acest comportament, greu de înțeles, din cauza acestei stări de agresivitate continue.

Nu consider că au fost încălcate drepturile pacientului, dar îmi este greu să mă pronunț având în vedere că eu nu cunosc decât o frântura din acest context mult mai larg”, a declarat managerul Spitalului Județean Brăila, Delia Rasnoveanu.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Un veteran NASA a inventat un propulsor care sfidează legile fizicii