Patru persoane, reținute în urma percheziţiilor în dosarul suspecților care au sechestrat o familie în propria casă. Prejudiciu de 20.000 de euro

Publicat: 18/01/2022, 09:00
Actualizat: 18/01/2022, 20:11

Poliţiştii efectuează, marţi dimineaţă, 11 percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, în dosarul în care doi bărbați s-au dat drept polițiști și au intrat în casa unei familii din Popești-Leordeni. Aceștia i-au legat pe proprietarul casei, soția și soacra acestuia, iar apoi au furat 20.000 de euro și mașina familiei.

UPDATE 20.00: Polițiștii au dispus reținerea a 4 bărbați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată și lipsire de libertate

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov 13 persoane, pentru cercetări.

După administrarea probatoriului, polițiștii de investigații criminale au dispus reținerea, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată și lipsire de libertate, față de 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 33 și 40 de ani, urmând ca aceștia să fie prezentați procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, se arată într-un comunicat al IPJ Ilfov.

La percheziții, polițiștii au descoperit 6 autoturisme, care ar fi fost utilizate la pregătirea și săvârșirea faptei, 11.700 de lei, mai multe articole vestimentare și încălțăminte, posibil folosite la săvârșirea faptei și un recipient cu o substanță ce pare a fi din categoria celor psihoactive

Bunurile descoperite au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, se mai menționează în comunicat.

Atacul s-a produs miercuri, 12 ianuarie. Doi bărbați, care s-au dat drept polițiști, au intrat peste o familie din Popești-Leordeni, au legat cele trei persoane care se aflau în imobil, apoi au plecat cu mașina acestora și cu 20.000 de euro.

Astfel, polițiștii din cadrul Direcției de Investigații Criminale și polițiștii din cadrul IPJ Ilfov – Serviciul de Investigații Criminale fac 11 percheziții domiciliare, fiind vizate 13 persoane. Acestea urmează a fi audiate. Dosarul penal vizează fapte de tâlhărie calificată și lipsire de libertate, săvârșite la data de 12 ianuarie 2022, în orașul Popești-Leordeni și reclamate la 112 de proprietarul casei în care s-a produs atacul.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 20.000 de euro.

Dosarul penal se află sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

Operaţiunea se derulează cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale – IGPR, Serviciului Criminalistic, SAS – DGPMB şi SAS – IPJ Ilfov.

La data de 12 ianuarie, în jurul orei 7.00,  poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112, de către un bărbat că, la aceeaşi dată în jurul orei 04,30, două persoane de sex masculin au pătruns în locuinţa apelantului, din oraşul Popeşti Leordeni, după care, l-au legat, atât pe el, cât şi pe soţia şi soacra sa, precizează IGPR.

La acel moment, la faţa locului s-au deplasat imediat poliţiştii oraşului Popeşti Leordeni, specialişti criminalişti şi poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov.