VIDEO | Noi BOMBARDAMENTE la 200 de metri de România. Gălățenii și tulcenii, avertizați prin RO-Alert să se adăpostească în beciuri

Publicat: 13/09/2023, 09:01
Actualizat: 13/09/2023, 11:00

Teroarea și bombardamentele rusești au continuat, miercuri dimineața, atât în porturile ucrainene de la Dunăre, cât și pe celălalt mal, în România, unde locuitorii din Tulcea și Galați au fost avertizați prin RO-Alert să se adăpostească în beciuri, cât mai departe de ferestre sau pereți exteriori.

UPDATE: MApN, după noile atacuri ale Rusiei la Dunăre: Forțele Armatei rămân în ALERTĂ și vor continua cercetările în zonele în care pot să apară riscuri

Ministerul Apărării Naționale a transmis mai multe precizări, după noile atacuri ale Rusiei la Dunăre, și arată că Armata Română este în alertă și continuă verificările „în zonele în care pot să apară riscuri”.

În acest context, Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre.

(Mai multe detalii aici…)

ȘTIRE INIȚIALĂ

Noaptea trecută, forțele ruse au atacat Portul Reni, situat la doar 200 de metri de apele noastre teritoriale, în jurul orei 2 dimineața.

Atacul rusesc, realizat cu multiple drone militare, a provocat daune serioase instalațiilor din Izmail, unul dintre principalele porturi de export pentru cerealele Ucrainei.

Guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper, a declarat că cel puțin șase persoane au fost rănite în acest incident, în primele ore ale dimineții de miercuri, făcând apel la responsabilitate și solidaritate în aceste momente dificile.

Gălățenii, avertizați prin RO-Alert

Pentru a asigura siguranța locuitorilor, autoritățile au emis un mesaj Ro-Alert, îndemnând oamenii să păstreze calmul și să se adăpostească în beciuri, departe de geamuri și pereți exteriori, din cauza riscului de cădere a obiectelor din spațiul aerian.

În plus, pentru prevenirea unor eventuale dezastru, armata a început construirea primelor adăposturi de protecție civilă în localitățile în apropierea cărora s-au prăbușit dronele rusești. Primele astfel de structuri de beton au fost deja montate în Plauru, lângă malul Dunării.

„Construiesc două adăposturi. Am stabilit amplasamentul împreună cu băieții de la ISU, unde trebuie să vină un comandant, cu domnul prefect, cu toată lumea și acum vine o unitate. Nu știu cine sunt, de unde sunt, eu le-am pus la dispoziție un buldoexcavator. Azi au făcut destul de bine…Alea două adăposturi sunt operaționale”, a declarat primarul comunei Ceatalchioi, Tudor Cernega.

Două drone rusești, căzute în România

Resturile celei de-a doua drone căzută pe teritoriul României a fost descoperită tot în Tulcea, dar mult mai adânc în teritoriul național. Dacă prima dronă s-a prăbușit lângă Plauru, practic pe malul Dunării, de data aceasta rămășițele dispozitivului ucigaș au fost găsite la câțiva kilometri de graniță.

Locul în care au fost găsite fragmente dintr-o a doua dronă pe teritoriul românesc se află la 3,5 kilometri în linie dreaptă de Dunăre, granița cu Ucraina, confirmă G4Media. În zonă se vede un crater adânc de câțiva metri, format de prăbușirea dronei, și câteva elemente metalice uitate sau ignorate de specialiștii Ministerului Apărării. Cele mai multe fragmente au fost ridicate de armată pentru a fi analizate.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Rețeta perfectă de drob de miel. Puține gospodine știu toate secretele
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii