VIDEO | One United Properties, tranzacție-record pe piața de birouri din România și vânzări de peste 1,15 mld. lei în primele 9 luni ale anului 2023

Publicat: 15/11/2023, 10:31
Actualizat: 15/11/2023, 11:10

În ciuda pieței provocatoare, printr-o strategie rezistentă pe termen mediu și lung, compania One United Properties a stabilit un record de vânzări de apartamente în trimestrul 3 al anului 2023 – de 329 de unități -, acestea adăugându-se la un total de 795 de apartamente vândute și prevândute în primele nouă luni ale acestui an.

Victor Căpitanu, cofondator al companiei One United Properties, a prezentat raportul pentru trimestrul al treilea al anului 2023, punctând că – în primele 9 luni ale acestui an – compania a avut o cifră de afaceri spectaculoasă, de peste 1 miliard de lei. Mai mult, Victor Căpitanu spune că „Bucureștiul devine una dintre cele mai atractive destinații de afaceri din Europa”.

În primele 9 luni ale anului, am avut o cifră de afaceri de 1.153.123.948 lei, o creștere cu 27 % față de aceași perioadă a anului trecut și un profit brut de 411 milioane lei.

Veniturile din segmentul rezidențial au avut o creștere solidă, de 47%, ajungând la 876 milioane lei. Ce mai mare creștere au reprezentat-o veniturile din chirii, 91% față de aceași perioadă a anului 2022, mulțumită chiriașilor de la One Tower, Cotroceni Park, Victoriei Plaza, dar și Bucur Obor.

Aceste venituri vor continua să crească în următoarele trimestre, având în vedere că faza doi a birourilor din One Cotroceni Park este încă în amenajare pentru unii chiriași”, a precizat Victor Căpitanu, co-fondator al companiei One United Properties.

One United Properties, tranzacție-record pentru piața de birouri din România

Victor Căpitanu a menționat că, în pofida unei piețe în cădere, One United Propertis a înregistrat, în ultimele trei luni, „vânzări noi de 79 milioane de euro, mai mult decât dublu față de anul anterior”.

Anul acesta am avut vânzări record de 795 de apartamente, în valoare de 230 milioane euro. Într-o piață în scădere, One a avut, în ultimele trei luni, vânzări noi de 79 milioane de euro, mai mult decât dublu față de anul anterior.

La finalul trimestrului al treilea, 68% din apartamentele în dezvoltare au fost deja vândute, rămânând de încasat 305 milioane euro din aceste tranzacții. One a reușit, în acest an, să câștige o cotă de piață semnificativă, mulțumită locațiilor unice, calității produsului, valorii investiționale, comunităților create și al potențialului de apreciere în timp.

Acest set unic de atribute ne fac să fim cea mai dorită opțiune pe segmentul rezidențial. Pe lângă aceste rezultate, sunt foarte încântat să fac și câteva anunțuri-cheie.

One United Properties tocmai a încheiat, cu Infineon Tehnologies, o tranzacție record pentru piața de birouri din România, 57 milioane de euro pentru 15 ani de chirie, într-un campus sustenabil, special dezvoltat de noi pentru Infineon, cel maimare producător de semiconductori din Germania.

Este una dintre cele mai importante tranzacții făcute pe piața locală de birouri. Și, pe lângă bucuria pe care o avem pentru că am fost selectați ca partener în acest amplu proiect, ne încântă enorm locurile de muncă și inovația tehnologică ce vin la pachet cu această dezvoltare unică”, mai spune Victor Căpitanu.

”Bucureștiul devine una dintre cele mai atractive destinații de afaceri din Europa”

În opinia specialiștilor de la One United Properties, Bucureștiul va deveni una dintre cele mai atractive destinații de afaceri, în plan european.

Vor fi făcuți și primii pași ai companiei în domeniul hotelier, iar lângă Ateneul Român va fi construit Hotelul Mondrian, parte a grupului Ennismore and Accor. Totodată, Victor Căpitanu a anunțat și parteneriatul cu Armani Casa, care va crea întregul concept de design interior pentru One Lake Club.

Acest gen de tranzacție confirmă că Bucureștiul devine una dintre cele mai atractive destinații de afaceri din Europa.

Pe lângă misiunea noastră centrală de a contribui la regenerarea urbană a Bucureștiului, începând de acum ne asumăm un nou scop. Dorim să creștem turismul în Capitală, credem cu tărie că acest oraș are un potențial imens de creștere în zona turistică.

În acest sens, facem primii pași în sectorul hotelier. Vom dezvolta, lângă Ateneul Român, Hotelul Mondrian, parte a grupului Ennismore and Accor, un brand asociat la nivel mondial cu luxul și modul de viață exclusivist.

Un alt anunț important este parteneriatul cu prestigiosul brand Armani Casa, ce va crea întregul concept de design interior pentru One Lake Club. Recepția, 2 apartamente și un penthouse vor avea amprenta Armani Casa. Mai mult, acest penthouse va fi complet finisat de Armani Casa.

Ne mândrim cu faptul că, în acest an, One United Properties au obținut din partea Morningstar Sustainalytics un rating ESG excelent, punctaj 18,4, adică risc ESG mic. Acest scor este unul din cele mai bune din indicele Bet, One fiind surclasat doar de două companii, ambele din sectorul bancar”, continuă cofondatorul One United Properties.

Victor Căpitanu: „Suntem mai motivați ca niciodată”

„Gestionarea riscurilor și guvernanța corporativă responsabilă” sunt o parte integrantă în compania One United Properties, transmite Victor Căpitanu.

”Nu în ultimul rând, având în vedere că Morgan Stanley a inclus acțiunile One la 31 august 2023, în indicii MSCI Frontier și MSCI Romania, în categoria MidCap, compania noastră a devenit mult mai interesantă pentru fondurile de indici internaționale, precum BlackRock, care a și intrat recent în acționariat.

Suntem mai motivați ca niciodată să continuăm cu devotament misiunea noastră de a crea valoare pe termen lung pentru acționarii noștri, comunitatea One și, mai ales, pentru București, o destinație care devine din ce în ce mai atractivă, în fiecare zi”, a încheiat Victor Căpitanu, cofondatorul companiei One United Properties.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Alphabet, compania care deține Google, depășește o capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari