VIDEO | Percheziții în județul Dolj și București într-un dosar de vaccinare fictivă. Aproximativ 150 de români și cetățeni străini ar fi obținut certificate de vaccinare fără drept

Publicat: 28/02/2022, 09:41

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au efectuat luni, 28 ianuarie, 15 percheziții domiciliare, 14 în județul Dolj și una în municipiul București. Vizate au fost mai multe persoane bănuite de complicitate la înșelăciune, instigare la fals intelectual și instigare la fals informatic.

“În fapt, trei persoane, toate din județul Dolj, sunt bănuite că ar fi intermediat legătura dintre persoanele nevaccinate care solicitau eliberarea unor adeverințe de vaccinare și personalul medical care ar fi înregistrat în mod fictiv persoanele în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor. Prin extinderea cercetărilor, de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au fost identificate 45 de persoane, printre care și cetățeni străini, care ar fi fost înregistrate în mod fictiv în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor”, transmite Mihaela Sadoveanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.

16 mandate de aducere au fost puse în aplicare de polițiști, iar persoanele vor fi aduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, pentru audieri.

Șase personae, printre care și un medic de familie au fost reținuți

În acest caz, polițiștii au mai efectuat 36 de percheziții domiciliare în data de 19 ianuarie a acestui an. Din cercetările de atunci a reieșit că, în perioada septembrie-octombrie 2021, aproximativ 100 de persoane, din mai multe localități din județul Dolj, prin intermediari, ar fi fost înregistrate, în mod nereal, în Registrul Național de Vaccinări, fără ca acestea să fi fost vaccinate.  Șase personae, printre care și un medic de familie au fost atunci reținuți.  Acum cercetările au fost extinse și s-a descoperit că alți 45 de oameni, pe lângă cei 100 ar fi primit certificate fără să fi fost vaccinați.

La acţiune participă și poliţişti ai Serviciului Criminalistic și Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, ai Poliției Municipiului Craiova, Poliției Municipiului Calafat și Poliției Municipiului Băilești.

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima TV în judetele Dolj și Olt, iar din anul 2008 a fost corespondent al postului Realitatea TV. În anul citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase