VIDEO | Sorin Grindeanu îi dă dureri de cap șefului de la Finanțe/ Vrea bani suplimentari pentru a continua investițiile/ Ciolacu: Avem buget

Publicat: 22/11/2023, 13:13
Actualizat: 22/11/2023, 17:25

Sorin Grindeanu îi cere mai mulți bani ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, pentru ca Ministerul Transporturilor să își poată continua proiectele din infrastructură și în anul 2024. Premierul Marcel Ciolacu promite că vom avea bugetul necesar și îi asigură pe primari că anul 2024 începe cu investiții.

Potrivit unui memorandum adoptat de Executiv pe 2 noiembrie, atunci când s-au stabilit prioritățile Executivului în construcția noii legi a bugetului pe 2024, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii se situează pe primul loc cu un număr de 108 proiecte de investiții publice semnificative aflate în diferite stadii de implementare, având o valoare actualizată totală de 251.591.859 mii lei și un rest de finanțat până la finalizare de 180.356.985 mii lei. (detalii AICI)

În acest context, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu cere suplimentarea banilor alocați pentru proiectele din infrastructura României. Social-democratul s-a ferit să zică sumele cerute suplimentar pentru a nu îi da bătăi de cap colegului de coaliție, Marcel Boloș.

N-aș vreau spun cât solicităm pentru la anul, dl. prim-ministru…. e posibil, nu dvs., ca dl. ministru al finanțelor să nu aibă așa niște zile plăcute dacă spun limitele pe care le-am cerut, a spus Sorin Grindeanu la Buzău.

Grindeanu: A trecut perioada când făceam autostrăzi cu muncă patriotică

Potrivit lui Sorin Grindeanu, necesitatea investițiilor in infrastructura rutieră a României a fost înțeleasă de Guvern și spune că a primit toată bunăvoința premierului pentru a putea finanța marile proiecte din transport.

A trecut perioada în care făceam autostrăzi cu muncă patriotică. Nu! Nu facem nici cincinal, în 4-5 ani și nici autostrăzi nu se fac cu muncă patriotică, se fac cu finanțări, fie vorbim de finanțări europene, marea parte a acestor proiecte și co-finanțările de la bugetul de stat, a precizat Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a făcut și o promisiune pentru români. CNAIR-ul va finaliza până la finalul lui 2023, 100 de km de autostradă și drum expres, iar până la finalul lui 2024 promisiunea lui Grindeanu este de 250 de km.

„Închei prin a mai spune două lucruri: până la sfârșitul anului, colegii de la CNAIR vor reuși finalizeze cei aproximativ, dacă nu chiar mai bine de 100km de drum expres și autostradă. Și da, până la sfârșitul anului viitor vom da în circulație cel puțin 250km de autostradă și drum expres”, a conchis Grindeanu.

Ciolacu: Anul 2024 îl vom începe cu investiții

Nu în ultimul rând o promisiune a venit și din partea premierului Marcel Ciolacu. Acesta a asigurat că va exista buget în 2024 pentru a putea continua proiectele importante, atât la nivel local, cât și la nivel central.

„Până la sfârșitul anului acesta…. o avem buget. Autoritățile locale, centrale, știe foarte clar că-și vor începe anul cu investiții”, a declarat șeful Executivului de la București.

CITIȚI ȘI:

VIDEO | Contract semnat între Ploiești-Buzău pe Autostrada Moldovei/ Ciolacu: Am reușit să deblocăm infrastructura mare/ Grindeanu: S-a pierdut un an

VIDEO | Marcel Ciolacu despre renegocierea PNRR: Au fost săptămâni și luni întregi de discuții ca să reușim să scoatem acel 9,4% impus în PNRR

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
A murit zeul rock and roll. Lumea e în lacrimi: A fost un pionier
Antena 1, lider de audiență cu Chefi la cuțite. S-au folosit două amulete
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern