VIDEO | Tânărul care i-a incendiat pe iubitul Oanei Radu și pe mama acestuia a fost condamnat la închisoare pe viață

Publicat: 18/07/2022, 16:56
Actualizat: 18/07/2022, 17:13

Răzvan Ionuţ Drăghici, zis şi „Satana”, în vârstă de 34 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viață, după ce l-a ucis pe Alin.  În plus, bărbatul trebuie să plătească despăgubiri în valoare de 700 de mii de lei.

Decizia a fost luată de magistrații de la Curtea de Apel Craiova, care au menținut hotărâtea judecătorilor de la Tribunalul Dolj. Astfel, individul a fost condamnat la închisoare pe viață pentru omor calificat.

Oamenii care locuiesc în zonă spun că acesta merită pedeapsa primită.

„Sigur, pedeapsa este meritată, având în vedere gravitatea faptei. Pe de altă parte dacă te pui în postura părinților lui este greu de înțeles că s-a ajuns aici. Era o persoană introvertită. Era o persoană un pic mai ciudată, dar nu credeam că se va ajunge la așa ceva”, a spus un locatar din blocul în care s-a întâmplat incidentul.

Oamenii mai spun că tânărul nu era deloc  un vecin prietenos.

“Numai rău a făcut pentru blocul asta(…). Dacă a primit pe viață, a primit foarte bine. Să stea să-și ispășească pedeapsa că merită“, a mai spus un alt locatar din bloc.

A aruncat asupra iubitului Oanei Radu și a mamei sale 7 cocktail-uri molotov

Individul a fost condamnat după ce în data de 13 august 2019 și-a incendiat vecinul chiar în scara blocului. El a aruncat asupra iubitului Oanei Radu și a mamei sale 7 cocktail-uri molotov. Mama tânărului a scăpat doar cu leziuni la mâini, însă Alin, fostul iubit al Oanei Radu, a suferit arsuri pe 75% din suprafața corpului. A fost internat de urgență la Spitalul Floreasca, iar pe 7 septembrie, bărbatul s-a stins pe patul de spital.

Pe parcursul procesului, Răzvan Drăghici a încercat să convingă judecătorii să nu-i dea pedeapsa maximă, invocând condițiile groaznice din pușcărie.

Șocant este faptul că, în timp ce Alin ardea de viu, pompierii și polițiștii nu au putut interveni imediat în bloc pentru că individul care provocase atacul i-ar fi amenințat cu o sabie. În trecut, agresorul fusese internat la un spital de psihiatrie, însă părinții ar fi reușit să-l externeze, promițând că acesta își va continua tratamentul.

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima TV în judetele Dolj și Olt, iar din anul 2008 a fost corespondent al postului Realitatea TV. În anul citeste mai mult