VIDEO | Dictatorul de la Phenian îl susține pe Putin în războiul împotriva Ucrainei. Ce delicatese au avut pe masă Kim și Putin?

Publicat: 13/09/2023, 15:52
Actualizat: 13/09/2023, 16:02

Liderul nord-coreean Kim Jong Un și președintele rus Vladimir Putin s-au întâlnit miercuri pentru un summit aparte. Cei doi au discutat chestiuni militare, precum războiul din Ucraina, dar și posibilul ajutor rusesc pentru programul satelit al dictatorului coreean.

Discuțiile dintre președintele rus Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong Un au început miercuri la cosmodromul Vostochny, a informat agenția de presă de stat rusă Tass.

Kim a promis „sprijin necondiționat” pentru „lupta justă” a Rusiei în Ucraina: „Profit de această ocazie pentru a reafirma că vom fi mereu alături de Rusia pe frontul antiimperialist și pe frontul independenței”, a declarat liderul nord-coreean lui Putin.

Discuțiile, care au inclus delegațiile lor, au început la scurt timp după ce Putin și Kim au vizitat diverse facilități din cosmodrom, inclusiv două rampe de lansare. Tehnologia spațială reprezintă o prioritate pentru Coreea de Nord, care a încercat și nu a reușit să lanseze un satelit spion pe orbită. Aici, liderul de la Phenian a transmis un mesaj de susținere pentru armata lui Putin.

Credem cu tărie că armata și poporul eroic al Rusiei vor moșteni tradiția strălucitoare a victoriei și își vor susține cu putere demnitatea și onoarea nobile atât pe fronturile operațiunilor militare, cât și în construirea unei națiuni puternice, a spus Kim

Liderii s-au întâlnit pe platforma de lansare a rachetelor din Siberia pentru un summit care subliniază modul în care interesele celor doi lideri se aliniază în fața confruntărilor lor separate și intensificate cu Statele Unite.

Cei doi și-au început întâlnirea cu un tur al unității de lansare a rachetei spațiale Soyuz-2, la care liderul nord-coreean i-a răspândit unui oficial spațial rus cu întrebări despre rachete. (detalii AICI)

După negocieri cu Putin, Kim Jong-un nu pleacă acasă, ci merge mai departe în jurul Rusiei. Liderul de la Phenian a declarat că vor face front comun, împotriva imperialismului.

Sper că vom fi mereu împreună în lupta împotriva imperialismului, a spus liderul Nord-Coreean, citat de TASS.

Mesajul lui Kim

Kim Jong-un a transmis un mesaj deschis de susținere față de Federația Rusă. Acesta a lăsat o recenzie în cartea oaspeților de onoare la cosmodromul Vostochny. În mesaj, Kim a spus: „Aceștia sunt cuceritorii spațiului. Gloria Rusiei va înflori”.

Sursa: IZ

Kim a adăugat că cele două țări au convenit asupra dezvoltării în continuare a legăturilor strategice „în lupta pentru apărarea drepturilor suverane și a securității”.

Ce bunătăți au mâncat Kim și Putin

Președintele rus Vladimir Putin a găzduit miercuri o cină în cinstea liderul nord-coreean Kim Jong Un. Cei doi au închinat masa pentru „întărirea în continuare a prieteniei și cooperării dintre țările noastre”. Putin a făcut apel și la două proverbe ce leagă Rusia de Coreea.

„În Coreea există un proverb: „Hainele sunt bune când sunt noi, dar prietenii sunt buni vechi”. Și oamenii noștri spun: „Un vechi prieten este mai bun decât doi noi.” Aceste înțelepciuni populare sunt pe deplin aplicabile relațiilor moderne dintre țările noastre”, a transmis liderul de la Moscova.

La o cină oficială în onoarea liderului nord-coreean Kim Jong-un, Vladimir Putin și-a tratat oaspetele cu delicatese din Siberia și Orientul Îndepărtat, inclusiv găluște cu crab de Kamchatka. Înainte de a servi mâncăruri calde, oaspeții au fost invitați să se împrospăteze și să încerce sorbetul de cătină.

În mod tradițional, felul principal era servit cu două feluri de mâncare la alegere: sturion cu ciuperci și cartofi sau antricot de vită asezonată cu legume la cuptor. Ca desert, la masă au fost servite lingonberries taiga cu nuci de pin și lapte condensat. Meniul celor doi lideri a fost făcut public de mass-media din Rusia. Iată ce delicatese au mâncat:

  1.  Salată cu rață și smochine și nectarine.
  2.  Pelimeni (colțunași) cu carne de crab din Kamchiatka.
  3.  Ciorbă de pește cu cosaș alb.
  4.  Sorbet din cătină.
  5.  Nisetru cu ciuperci și cartofi.
  6.  Antricot de vită maturat cu legume coapte.
  7. Merișoare cu muguri de pin și lapte condensat.

De asemnea, cei doi s-au hidratat cu vinuri „made in Rusia”. Vorbim despre vinuri cu o vechime de 2-3 ani provenite de la Divnomorskoe Estate, una din cele mai renumite vinării din Federația Rusă.

Rachetă lansată de Coreea de Nord în lipsa lui Kim

Întâlnirea lui Kim cu Putin a avut loc la câteva ore după ce Coreea de Nord a tras două rachete balistice spre mare. Pe 13 septembrie, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică pentru prima dată în timpul unei călătorii în străinătate a liderului Republicii Populare, Kim Jong-un. Ziarul sud-coreean Chosun Ilbo a atras atenția asupra acestui lucru.

Potrivit publicației, lansarea unei rachete în absența liderului nord-coreean Kim Jong-un este fără precedent. În timpul călătoriilor sale în Vietnam și Rusia în 2019, nu au fost întreprinse astfel de acțiuni, adaugă ziarul. Totodată, în contextul vizitei lui Kim din Rusia, Uniunea Europeană a prelungit cu șase luni sancțiunile individuale împotriva Rusiei.

Kim făcuse doar șapte călătorii în străinătate în cei 12 ani la putere, toate în 2018 și 2019. De asemenea, dicatatorul nord-coreean a trecut pentru scurt timp, de două ori granița inter-coreeană.

CITIȚI ȘI:

Vladmir Putin se întâlnește cu dictatorul de la Phenian. Ultimele pregătiri înaintea vizitei lui Kim Jong-un de la Vladivostok

VIDEO | Marcel Ciolacu despre creșterea pensiilor: „Este o lege în vigoare prin care pensiile se indexează cu inflaţia din anul trecut”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...