VIDEO | Zelenski a mers într-o vizită surpriză la Bruxelles pentru a obține sprijinul aliaților NATO/ SUA a anunțat un ajutor de 200 mil. de dolari

Publicat: 11/10/2023, 12:11
Actualizat: 11/10/2023, 14:06

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski se întâlnește cu șeful NATO, Jens Stoltenberg, dar și cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, alăturându-se unei întâlniri a miniștrilor apărării NATO în timpul unei vizite surpriză la Bruxelles de miercuri.

UPDATE 14:00

Lloyd Austin, Secretarul Apărării al SUA a anunțat un ajutor pentru Ucraina în valoare de 200 de milioane de dolari. Ajutorul include și muniție de tipul AIM-9M.

„Sunt mândru că Statele Unite vor anunța cel mai recent pachet de asistență de securitate pentru Ucraina, în valoare de 200 de milioane de dolari. Acesta include muniții AIM-9M pentru un nou sistem de apărare aeriană pe care îl vom livra în curând Ucrainei, precum și muniție de artilerie și rachete. , muniții aeriene de precizie, arme antitanc și echipamente pentru a contracara dronele rusești. Asta ridică angajamentul total al Americii la aproximativ 43,9 miliarde de dolari de la începutul războiului lui Putin”.

Știrea inițială:

SUA găzduiește o întâlnire a grupului de contact al Ucrainei în încercarea de a căuta mai multe arme și muniții pentru țara devastată de război. Aliații NATO și țările partenere vor aștepta să afle exact ce tipuri de echipamente militare are nevoie Kievul.

Ucraina are nevoie de ajutor pentru a supraviețui în această iarnă. Avem nevoie de sprijin din partea liderilor. De aceea sunt aici astăzi. Este important să primim rachete sau arme de lungă distanță… Problema este cum să le obții?, a spus Zelenski la sosirea sa.

Președintele Ucrainei a declarat că va discuta cu liderii NATO și despre culoarele de tranzit al cerealelor ucrainene, indispensabile pe piața africană, acolo unde foametea și sărăcia domină continentul. Marți la București, premierul Marcel Ciolacu, dar și șeful statului, l-au asigurat pe Zelenski de sprijinul României privind tranzitul grânelor ucrainene, care se va face conform oficialului de la Kiev, prin intermediul Republicii Moldova. (detalii AICI)

Volodimir Zelenski, întânire cu Jens Stoltenberg, Bruxelles - 11 octombrie 2023
Volodimir Zelenski, întânire cu Jens Stoltenberg, Bruxelles – 11 octombrie 2023

În urma acestei întâlniri, cei 31 de aliați și Ucraina vor lua parte la primul Consiliu NATO-Ucraina la acest nivel. Forumul a fost înființat oficial în iulie, ca parte a eforturilor de a aduce Kievul mai aproape de alianță. Acesta permite NATO și Kiev să discute chestiuni de interes și interes comun.

„Astăzi trebuie să mobilizăm mai mult sprijin pentru Ucraina. Și așa cum tocmai a spus președintele Zelenski, este vorba despre apărarea aeriană. Este vorba despre artilerie. Este vorba despre muniție”, a spus, secretarul general al NATO.

Conducerea dumneavoastră, curajul forțelor armate ucrainene, hotărârea poporului ucrainean continuă să ne impresioneze și să ne inspire pe toți. Și după cum știți, vă vom fi alături, vom oferi sprijin Ucrainei, pentru că acest lucru este cu adevărat important pentru întreaga NATO, a adăugat Jens Stoltenberg.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, le-a spus reporterilor care călătoresc cu el la Bruxelles că un număr de aliați vor anunța că vor trimite arme suplimentare și alt sprijin la Kiev. O cerere cheie a fost mai multe sisteme de apărare aeriană și muniție.

Călătoria lui Volodimir Zelenski vine pe fondul eforturilor sale continue de a asigura avioane de luptă moderne de la aliații săi occidentali pentru a lupta împotriva invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia.

Este a doua vizită a liderului de la Kiev la Bruxelles, de la începutul invaziei, după ce acesta a participat la un summit al liderilor UE în februarie, într-o vizită care a făcut vâlvă în mass-media.

CITIȚI ȘI:

VIDEO | Parlamentul României a adoptat Declarația în care condamnă atacurile teroriste îndreptate împotriva Statului Israel şi a populaţiei civile

VIDEO | FILMUL ZILEI. Volodimir Zelenski este în România. Cum și-a schimbat președintele Ucrainei programul, de la o ora la alta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate și a calculat câți bani a pierdut....
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Florin Piersic, OPERAT de urgență! Diagnosticul pus de medici, după ce i s-a făcut rău
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă la spital! Detalii de ultimă oră
„Cât de eșuați suntem ca țară?” Oana Roman, reacție nervoasă în mediul online după ultima...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
UNGURII vor să schimbe regulile în toată Europa. Se PREGĂTEȘTE deja decizia: Trebuie să încetăm
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Florin Piersic, dus de urgență la spital! Marelui actor i s-a făcut rău în timpul...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cele mai populare destinații în minivacanța de 1 mai și Paște