VIDEO | Zelenski mulțumește românilor pentru cele 15 pachete de ajutor/ La noi sunt mii de copii pe care nu putem să îi găsim/ Suntem în ultima fază

Publicat: 11/10/2023, 09:55
Actualizat: 11/10/2023, 18:19

Presa din toată România și-a dorit să îl întâlnească pentru a îi pune întrebări omului care îi ține piept lui Putin, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, aflat marți la București. Astfel, Administrația prezidențială de la Kiev a răspuns solicitării mai multor jurnaliști, și a făcut ce știe el mai bine – adică o demonstrație de comunicare.

Zelenski a acordat mass-mediei din România un interviu liber, fără întrebări aranjate și fără să citească de pe foaie, așa cum fac unii oficiali de la noi. Liderul de la Kiev le-a transmis mulțumiri românilor, pentru cele 15 pachete de ajutor militar oferite de țara noastră de la începutul invaziei ruse în Ucraina, din 24 februarie 2022.

Deși s-a declarat mulțumit de ajutoarele primite de-a lungul timpului, atât militare, cât și financiare și umanitare, Volodimir Zelenski a ținut să precizeze că niciunul dintre partenerii Ucrainei nu le-a putut vinde armament.

În primul rând, mulțumesc poporului român (…) Vă mulțumesc mult ați crescut acest sprijin, nu și umanitar, dar și militar. (…) Ajutorul militar e un pic diferit. Când ești în război, înțelegi că nu e vorba doar despre arme, e vorba despre anumite poziții, dificile, pentru că niciunul dintre partenerii noștri n-a putut să ne ajute cu vânzarea de arme (…) Așadar, acești pași prin care România ne-a acordat 15 pachete de ajutor sunt cruciale. A fost foarte important, a precizat Zelenski.

Oficialul de la Kiev a vorbit și despre atrocitățile comise de armata lui Vladimir Putin, în diferite zone ale frontului din Ucraina. Zelenski a vorbit de copii și femeile ucise în invazie, dar și despre atrocitățile comise de ruși. Ne aducem aminte că armata lui Șoigu a șocat la Bucha sau la Mariupol, în bătălia de la uzina metalurgică Azovstal, așa cum astăzi Hamas șochează prin crimele comise în kibutz-urile de la granița Israelului cu Fâșia Gaza.

„Nu aş vrea să compar numărul victimelor, dar vedem rezultatele. Copii, femei, vezi că oamenii sunt ucişi. Nu vreau să vorbesc despre atrocităţi care s-au întâmplat la noi şi care se întâmplă şi la ei. Mulţi oameni, mii de copii. La noi sunt mii de copii pe care pur şi simplu nu putem să îi găsim şi înţelegeţi că teritoriul ocupat din Ucraina este mult mai mare decât în Israel. Dar nu vreau să compar, nu poţi să compari un război cu alt război. Ideea, prostia cea mai mare este că oamenii care crează aceste războaie sunt nebuni”, a adăugat președintele Ucrainei.

Întrebat și despre faza războiului din Ucraina, Volodimir Zelenski a precizat că țara sa se află „în ultima parte a războiului”, ca un mesaj de moral pentru ucraineni de a mai rezista, până la victoria finală pe care Zelenski și Vestul speră să o obțină pe flancul estic al NATO, cât mai repede cu putință.

„Aceasta este ultima parte a războiului din Ucraina, cu siguranţă. Nu suntem în mijlocul războiului, nu vorbim despre date. Vorbim despre alt lucru. Prima perioadă a fost ocupaţia, a doua parte a fost faptul că am oprit avansul şi am preluat iniţiativa. (…) Cred că suntem în ultima parte”, a mai spus el

Sursa VIDEO/ TVR Info

CITIȚI ȘI:

VIDEO | FILMUL ZILEI. Volodimir Zelenski este în România. Cum și-a schimbat președintele Ucrainei programul, de la o ora la alta

VIDEO EXCLUSIV | Israelul este în război. Ce spune un jurnalist român stabilit în Tel Aviv despre bombardamentele Hamas: Au căzut chiar lângă mine

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii