VIDEO | Ce spune Ella Haimi, soția românului ținut ostatic de Hamas, după întâlnirea cu Marcel Ciolacu: „Reamintim datoria constituțională pentru Tal”

Publicat: 31/10/2023, 13:18
Actualizat: 31/10/2023, 15:03

Ella Haimi, soția românului ținut ostatic de teroriștii Hamas, a venit marți la Guvern, unde a avut o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu. După discuție, Haimi a reamintit oficialilor de la București de „datoria constituțională a României pentru Tal”, având în vedere dubla cetățenie româno-israeliană a acestuia.

Tal Haimi se află de 24 de zile în captivitatea teroriștilor Hamas, după atacul din 7 octombrie. În acest context, soția acestuia, Ella Haimi, încearcă din răsputeri să intensifice eforturile autorităților de a îl aduce înapoi acasă pe soțul său.

După ce a i-a mulțumit premierului Marcel Ciolacu, Ella a stat de vorbă cu jurnaliștii, spunând că i-a reamintit premierului de datoria constituțională a României pentru cetățenii săi.

„Am avut o întâlnire bună. Vreau să îi mulțumesc prim-ministrului pentru că s-a întâlnit cu noi. A fost o întâlnire importantă și am sentimentul că și premierul este alături de mine, ca la toate celelalte întâlniri, dar el este prim-ministru. Noi și ambasadorul Azar îi reamintim datoria constituțională pentru Tal, pentru că este cetățean român. Și pentru toți ceilalți ostatici din Fâșia Gaza. I-am cerut lucruri esențiale și a spus că va ajuta cu ele. Deci este foarte important pentru mine”, a spus Ella Haimi de la Guvern.

Ela Haimi: Vreau o fotografie cu Tal să știu dacă este mort sau viu

Soția ostaticului a declarat că le-a cerut autorităților române să facă eforturi pentru a obține de la teroriștii Hamas o imagine cu soțul său. Aceasta a precizat că nu mai știe nimic de Tal, iar o poză cu acesta va ajuta la moralul familiei Haimi.

Ella a evitat să ofere mai multe informații, totuși, a spus că va păstra legătura cu autoritățile române, urmând să se întoarcă în Israel în această seară. Haimi a fost însoțită de Ilan Laufer.

„În ceea ce mă privește, după ce mă voi întoarce acasă, aș vrea să obțin o fotografie. Vreau o fotografie cu Tal. Vreau să știu dacă este mort sau viu. Vreau să știu care este situația în acest moment, pentru că nu am nimic. Și vreau să știu. Acesta va fi un succes pentru mine, pentru familie”, a declarat Ela Haimi.

Tal Haimi este descendent al unei familii de evrei români originari din Buzău și are dublă cetățenie israeliano-română. Haimi trăia în kibbuțul fondat de bunicul său în apropierea graniței cu Fâșia Gaza.

240 de români se află încă în Fâșia Gaza și așteaptă să fie evacuați prin punctul de frontieră Rafah-Egipt. Conform surselor Gândul, aceștia au pierdut conexiunea la internet, iar autoritățile române țin legătura cu aceștia prin metode specifice.

CITIȚI ȘI:

VIDEO | IDF desfășoară operațiuni terestre extinse în Fâșia Gaza/ Aproximativ 300 de ținte ale Hamas au fost lovite de armata israeliană

Planul lui Marcel Ciolacu privind reorganizarea agențiilor din subordinea ministerelor/ Se va înființa o agenție unică pentru toate avizele solicitate

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple