EXCLUSIV. Viorica Costiniu, președinte onorific AMR, mesaj dur pentru ministrul Justiției, după tăierea ajutorului de înmormântare pentru magistrați: ”Ați indus în mentalul general o imagine falsă despre cei care exercită puterea judecătorească”

EXCLUSIV. Viorica Costiniu, președinte onorific AMR, mesaj dur pentru ministrul Justiției, după tăierea ajutorului de înmormântare pentru magistrați: ”Ați indus în mentalul general o imagine falsă despre cei care exercită puterea judecătorească”
Viorica Costiniu, președinte onorific AMR, mesaj dur pentru ministrul Justiției, după tăierea ajutorului de înmormantare pentru magistrați: ”Ați indus în mentalul general o imagine falsă despre cei care exercită puterea judecătorească”
Publicat: 25/03/2021, 20:34
Actualizat: 25/03/2021, 20:41

Viorica Costiniu, președinte onorific al Asociației Magistraților din România (AMR), îi transmite un mesaj extrem de dur lui Stelian Ion, ministrul Justiției după tăierea ajutorului de înmormantare pentru magistrați.

Pornind de la decesul unui procuror cu 35 de ani de experiență care i-a fost coleg, Viorica Costiniu scrie că rudele familiei îndurerate nu au mai primit ajutorul de înmormântare, întocmind un adevărat ”rechizitoriu” pe care GÂNDUL.RO îl prezintă ÎN EXCLUSIVITATE.

”M-au anunțat colegii că un coleg fost procuror 35 de ani s-a stins din viață. După lista mea de contacte mor cam cât se pensionează, după cum văd! Familia îndoliată s-a dus după înmormântare să regleze conturile cu Casa de pensii etc… Există o dispoziție legală prin care statul a prevăzut ultime drepturi, inclusiv o suma fixă, dar care își are justificarea în cheltuielile de înmormântare. Familia a fost stupefiată. I s-a spus că s-a hotărât că beneficiarii pensiilor „SPECIALE” nu mai au dreptul să primească suma fixă ce vizează (doar o parte din) cheltuielile de înmormântare pentru că și așa aceste pensii sunt prea mari!

Politicul ignorant, care nu știe să facă diferență între „SPECIAL” – termen care nu se regăsește în nicio lege, ci este doar un slogan electoral și „DE SERVICIU”, a inoculat cu îndârjire în mentalul opiniei publice sentimentul nefiresc de ură împotriva altor români care au muncit, și-au împlinit toate îndatoririle în viață, unii au apărat țara, alții dreptatea”, îi transmite Viorica Costiniu lui Stelian Ion, ministrul Justiției.

”Electoral s-a speculat fibra cea mai sensibilă a românului interesat de „capra vecinului” și nicidecum să se promoveze respectul pentru lege, inclusiv cea fundamentală. Sunt mulți guvernanți actuali care nu au proprietatea termenilor, scot niște perle fantastice care strălucesc ca sticla între bâlbele unde nu-și găsesc cuvintele”

Viorica Costiniu, președinte onorific AMR

Viorica Costiniu: ”Continuarea acestei politici inumane este dăunătoare siguranței naționale”

Președintele onorific AMR îi prezintă ministrului Justiției și un alt caz, cel al unui un coleg judecător militar, grav bolnav, căruia i s-a ”refuzat ajutorul bănesc pentru a trăi”.

Acesta avea nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență, în valoare de 150.000 de euro, iar operația nu putea fi efectuată decât în Turcia.

”O altă situație: un coleg judecător militar, ca noi toți, a plătit sume consistente pentru asigurările de sănătate. La finalul carierei, fiind în funcție, i s- a descoperit o boală gravă, în perioada pandemiei, și medicii români au luat legătura cu medicii din Turcia, unde să aibă loc intervenția chirurgicală în valoare de 150.000 euro. I s-a refuzat ajutorul bănesc pentru a trai.

Continuarea acestei politici inumane, discriminatorii, de învrăjbire a românilor, de desconsiderare față de cei care îndeplinesc cele mai importante funcții în stat este dăunătoare siguranței naționale cu posibile efecte necomensurabile”, avertizează Viorica Costiniu.

”Ajutorul de înmormântare cuvenit fiecărui român care, prin munca lui, a sporit averea României este o răsplată pentru cel trecut la cele sfinte din partea statului și un drept al celui care a suportat cheltuielile de înmormântare, membru sau nu de familie cu decedatul. A inlatura din condei o dispoziție legală, la colț de masă și în umbra nopții, probabil, acest drept al celui care a suportat aceste cheltuieli (mult mai mari, în zilele noastre) cu motivarea că nu el, ci decedatul a avut o pensie „SPECIALĂ, dovedește dacă nu prostie și rea-credință, atunci cel puțin ignoranță privind legile țării, ignoranță care nu poate rămâne, juridic, nesancționată”

Întrebare ROȘIE: Aveți cunoștință de înlăturarea, prin norme legale, regulamentare sau de orice altă natură juridică, a acestui drept cuvenit urmașilor unui judecător/ procuror?

  • Dacă DA, vi s- a adus la cunoștință că motivul unei astfel de măsuri invocate face referire la anatema politică pusă pensiei magistratului – de „specială”- în context electoral pentru că, prin sensibilizarea vulgului, ignorant să beneficiați politic de votul lui în necunoștință de cauză? Ați avut vreo contribuție, prin achiesarea prin semnătură (delegată sau nu) la această măsură care decredibilizează așa-zisele bune intenții ale temporarilor guvernanți?
  • Dacă NU, cum intenționați să remediați această decizie (a cui? – cert știți mai bine decât alții!), emanată din forurile decizionale?, îl întreabă Viorica Costiniu pe Stelian Ion, ministrul Justiției, în mesajul prezentat, ÎN EXCLUSIVITATE, de GÂNDUL.RO.

Familia îndurerată privită de ochii lumii prin lentilele mioape ale politicului”

”LUAȚI AMINTE”, mai scrie președintele onorific AMR, ”aici nu vorbim de cele câteva „parale” cât valoarea unui coșciug, ci de faptul că în urma străduinței politicii dumneavoastră de partid defăimătoare, nedreaptă , discriminatorie și discreționară ați indus în mentalul general o imagine falsă despre cei care exercită puterea judecătorească, despre cei care stau la fruntariile țării, astfel încât, pe căi ascunse și dezonorante, instituții ale statului își permit, la rândul lor, dintr-o perspectiva mizeră, să acționeze revendicativ, ca la ordin ori comandă, împroșcând imaginea unui român care s- a stins din viață după mai bine de 35 de ani de munca cinstită, dar poartă încă vina că a beneficiat de pensie pe care alții i-au catalogat- o „specială” fiindcă dădea bine la electorat și trebuie „rușinată” și familia îndurerată (deși îndrituită prin lege asemeni tututor celorlalte îndoliate), privită de ochii lumii prin lentilele mioape ale politicului care se scormonește prin buzunare de la cine să ia, cui să dea, ca EL să nu fie în pierdere, că mai sunt alegeri și are nevoie de electorat, cu orice preț, inclusiv călcând în picioare principii și legi”.

V-a fost și dumneavoastră coleg, muncind și în breasla avocațială o perioadă, câștigându-și un nume respectat în lumea juridică, cum nu știu dacă de numele vreunui actual politician își va mai aduce aminte cineva în viitor (!?)”, continuă Viorica Costiniu.

”În afară de a tăia, a reduce, a înlatura, a dezonora, a discrimina, a discreționa români între români, haituindu- i, harțuindu-i, umilindu-i pe unii prin alții, credeți că mai e loc și de bunacredință, de știință de carte, de profesionalism, de cinstirea celor devotați muncii lor, de respect pentru principii care garantează, în mod real, drepturi și libertăți, ori ne rezumam la pledoarii sterile, speech-uri de circumstanță, afirmații care – până la sfârșitul propoziției – devin contrare celor abia trimise în eter, sonorizate de microfonul unei conferințe de presă sau show televistic speculat de media”

”Nu noi suntem valul care trece!”

La finalul acestui mesaj extrem de dur transmis de Viorcica Costiniu actualului ministru al Justiției, aceasta notează că ”justiția merită mai mult respect”, indiferent de funcțiile pe care le ocupă reprezentanții ei.

Și, nu în ultimul rând, președintele onorific AMR îl ”taxează” și pe președintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaților – reprezentant USR PLUS -, etichetându-l drept ”un neica nimen”.

”Justiția merită mai mult respect, inclusiv pentru cei care muncesc în sistem, de la dactilograful grefier la președintele Înaltei Curți!

Un neica nimeni, cu un CV de stagiar al profesiei de avocat, întâmplător (sau poate nu) președinte al Comisiei juridice din Camera Deputaților, care nu are nicio carieră, propulsat doar de politic într- un jilț mult prea înalt pentru cât a realizat în viață până acum, și-a permis, public, la o ședință a Comisiei la care au fost INVITAȚI înalți magistrați ai acestei țări, șeful puterii judecătorești, reprezentant al Autorității judecătorești – CSM și alți colegi, să aibă o conduită reprobabilă de repetent al bunului simț, lipsit de educație față de cei care, spre deosebire de dânsul care fără de partid este NIMIC, gestionează justiția unei țări în recunoașterea propriilor lor merite dobândite prin MUNCA responsabilă și profesionistă”, încheie Viorica Costiniu mesajul transmis lui Stelian Ion, ministrul Justiției.

Vreți o justiție independentă, puternică, respectată, SCHIMBTI MACAZUL, nu mai îngenuncheați în fața străinătății ca pe vremuri apuse la Înalta Poartă, gândiți cu capul Românului, nu cu al MCV-ului care este o ficțiune sau al Comisiei de la Veneția care nu e chiar ca oglinda venețiană, ori al GRECO unde vă uitați ca la soare ce răsare și de la Bruxelles!

Mai avem judecători în România și nu e nevoie să ne dăscălească alții cum să judecăm de oriunde vor fi fiind, de la Luxemburg ori de aiurea! Unii mor și apoi sunt și în mormânt umiliți de concetățeni care le reduc valoarea la paralele cât pentru un coșciug.

Dar cine încă trăiește, că e judecător ori procuror, este stavila politicului hrăpareț și pentru că Justiția este singura putere de neclintit, la nevoie, toți ajung în fața ei, pe pământ ori în ceruri, în timp ce politicienii de ocazie, guvernanți temporari și legiuitori de moment sunt cei trecători. Nu noi suntem valul care trece!

Viorica Costiniu, președinte onorific AMR

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Documentul ce trebuie depus de proprietarii de TEREN. Este obligatoriu până pe 7 iunie
Viața la bloc. Activitatea banală pentru care poți fi amendat
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”