Viteza de circulație pe drumurile expres va fi de 120 km/h. Drulă: Veste extraordinară pentru infrastructura din România

Viteza de circulație pe drumurile expres va fi de 120 km/h. Drulă: Veste extraordinară pentru infrastructura din România
Sursă FOTO: Valentina Sarosi - Mediafax Foto
Publicat: 13/04/2022, 14:16

Liderul USR Cătălin Drulă a scris, miercuri, pe Facebook, că la inițiativa USR, viteza de circulație pe drumurile expres va fi de 120 km/h. În Camera Deputaților a fost adoptat astăzi proiectul de lege care merge la promulgare.

Drulă spune că adoptarea legii a venit la fix, pentru că, săptămâna viiitoare vor fi dați în circulație primii kilometri de drum expres din România, un lot de 18 km din DEx12 Craiova – Pitești, ce reprezintă varianta de ocolire a orașului Balș.

„Veste extraordinară pentru infrastructura din România: la iniţiativa USR, viteza de circulaţie pe drumurile expres va fi de 120 km/h În Camera Deputaţilor a fost adoptată astăzi legea iniţiată de mine, alături de colegul meu din USR, deputatul Lazăr Ion Marian, conform căreia viteza maximă de circulaţie pe drumurile expres din România va fi de 120 km/h (faţă de 100 km/h, în prezent)”, a scris Drulă.

Drulă subliniază că adoptarea legii a venit fix la timp pentru că, săptămâna viitoare, vor fi dați în circulație primii kilometri de drum expres din România.

Este vorba de un lot de 18 km din DEx12 Craiova-Pitești, o variantă de ocolire a orașului Balș.

„Deşi e o mică întârziere pe acest Tronson 2 – calendarul discutat de mine anul trecut prevedea deschiderea întregului tronson de 40km Balş – Slatina până în Paşte – deschiderea chiar şi parţială este o gură de oxigen pentru traficul din zonă. Mă bucur că, prin ridicarea limitei de viteză pe drumurile expres, DEx12 nu va deveni o capcană de amenzi. Diferenţele de construcţie dintre un drum expres şi o autostradă sunt minore, iar viteza de proiectare a unui DX este chiar 120 km/h. Ambele au 4 benzi de circulaţie, sensuri separate fizic cu parapete, garduri de protecţie şi noduri denivelate”, spune deputatul USR.

Cătălin Drulă mai spune că „legea merge la promulgare de către preşedinte, iar acest ultim pas trebuie făcut fără întârziere, aşa încât să se întâmple înaintea inaugurării DEx12 de săptămâna viitoare”.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult