Vlad Pascu, trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Părți civile, răniții și rudele celor doi tineri uciși

Vlad Pascu, trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Părți civile, răniții și rudele celor doi tineri uciși
Publicat: 11/10/2023, 13:43
Actualizat: 11/10/2023, 13:55

Vlad Pascu a fost trimis în judecată pentru uciderea celor doi tineri. Acuzațiile sunt de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere sub efectul substanțelor psihoactive și părăsirea locului accidentului. Cauza a fost înregistrată pe rolul Judecăoriei Mangalia, unde va intra pe camera preliminară. Reamintim că vinerea trecută, Vlad Pascu a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri.

În acest dosar sunt și părți civile, răniții și rudele celor doi tineri uciși. Avocații ceruseră procurorului schimbarea încadrării judiciare, pentru omor calificat și tentativă omor calificat, dar acesta nu a schimbat încadrarea, ea rămânând aceeași ca și la inceputul anchetei.

„Consumul constant de droguri a marcat evoluția personală a inculpatului”

Ulterior producerii accidentului, şoferul autovehiculului a părăsit locul accidentului, fiind depistat de poliţişti, la scurt timp, în staţiunea Vama Veche.

În acest dosar, rrocurorii susțin că, din probele administrate, a rezultat că, pe fondul unor probleme emoționale survenite într-un context familial marcat de divorțul părinților, în jurul vârstei de 13 ani, Vlad Pascu a început să consume într-o primă fază droguri de risc, apoi droguri de mare risc, înconjurându-se de un anturaj compus din persoane de vârsta lui cu preocupări similare, dar și din persoane care îi furnizau o gamă variată de droguri de la canabis până la cocaină, amfetamină, fentanil și oxicodonă.

„Consumul constant de droguri a marcat evoluția personală a inculpatului, care a dezvoltat un comportament de tip histrionic, favorizat și de accesul la o serie de resurse materiale peste media socială. Un cumul de factori de natură bio-psiho-socială, ce țin de personalitatea inculpatului, de abilitățile sale de adaptare și gestionarea a stresului, de circumstanțele sociale și materiale în care a trăit, a stat la baza etiologiei comportamentului infracțional al inculpatului Pascu Matei Vlad”, susțin procurorii.

Expertiza în cazul accidentului de la 2 Mai arată ca Vlad Pascu rula cu o viteza de peste 102km/oră la momentul impactului cu victimele, a precizat pentru Gândul avocatul Adrian Cuculis.

„Se conturează și mai mult ipoteza inițială asupra faptului că Pascu a plecat de la fata locului, având percepția că, dacă nu are nicio masina în spate care să fi văzut accidentul, ar putea să scape. Reiese treaba aceasta și din faptul că a oprit doar câteva secunde, apoi și-a continuat deplasarea. Cu atât mai mult este necesară schimbarea încadrării faptei din ucidere din culpă în omor. Expertiza mai arată că Vlad Pascu făcea slalom pe drum și rula în afara părții carosabile”, a mai punctat avocatul.

Acuzațiile care li se aduc celor trei Pascu

Vlad Pascu este arestat în dosarul în care este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa substanţelor interzise şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, după ce, drogat fiind, a ucis doi studenți la 2 Mai.

De asemenea, tânărul este cercetat pentru deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri de mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri.

„S-a reținut că inculpatul a cumpărat, în mod repetat astfel de substanțe, în vederea consumului propriu, dar și pentru a le pune la dispoziția altor consumatori, cu ocazia unor petreceri private, organizate la domiciliul său”, conform DIICOT.

În ceea ce o privește pe Miruna Pascu, ne amintim, aceasta a fost trimisă în judecată pentru că a încercat să influențeze martorii din dosarul accidentului 2 Mai.

Încerca să îi convingă pe cei care au fost la fața locului să nu declare ceea ce au văzut, pentru ca fiul ei să scape cu o pedeapsă ceva mai blândă.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în mod conștient și deliberat, inculpata a exercitat presiuni de natură să constrângă moral o persoană, pentru a o determina să nu dea declarații de martor sau să facă declarații mincinoase, într-o cauză instrumentată de către DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța privind infracțiunile de deținere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu”, arată DIICOT.

Mihai Pascu a fost plasat sub control judiciar pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor după ce la percheziţiile făcute la locuinţa sa a fost găsită muniţie deţinută ilegal.

În 14 septembrie, el a plecat de la sediul DIICOT nervos, s-a urcat pe un scuter și a plecat în viteză, intrând în grupul de jurnaliști care îl așteptau pentru a-i lua declarații.

Accidentul din 18 august, când Vlad Pascu a omorât cu mașina doi studenți, a scos la iveală detalii revoltătoare

Mai exact, Vlad Pascu fusese oprit de poliție de două ori – cu o zi înaintea tragediei, la un filtru, și chiar în aceeași noapte. A fost lăsat însă să plece de la sediul poliției, fără a fi testat pentru consum de droguri deși i-au fost găsite droguri în mașină, iar autoturismul nu avea asigurare RCA valabilă. La mai puțin de o oră, Vlad Pascu a provocat accidentul în care a ucis doi studenți.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO| Predoiu anunță RESETAREA Poliției Române și a aparatului MAI: „Lansăm un demers de restructurare și de ofensivă împotriva criminalității”

Ce COCKTAIL de substanțe interzise consumase Vlad Pascu, șoferul drogat care a provocat un carnagiu în stațiunea 2 Mai

EXCLUSIV | Părinții lui Vlad Pascu știau că se droghează de la 13 ani și a avut două dosare la DIICOT, dar au refuzat ajutorul ANA. ”Au ignorat total”

Cad „capete” după tragedia de la 2 Mai. Patru șefi din IPJ Constanța au fost demiși/ 12 aparate DrugTest existente

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Revoltător! Cum justifică Luis Fabian crima de la Padina: 'Trebuie să înghit eu?!'
FOTO. Schimb de partenere sexy între milionari. Unul i-a luat iubita, altul femeia care i-a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Ce salariu lunar trebuie să câștigi în România, în 2024, pentru a nu fi „fraier”....
Înfiorător! Ce au găsit medicii în creierul lui Robert F. Kennedy Jr. „Mi-a mâncat o...
Crima din Crângaşi a fost filmată. Imagini cu momentul în care un bărbat este ucis...
EXCLUSIV / Ce despăgubiri ar putea să primească familiile victimelor accidentului din 2 Mai? Suma...
Cât costă o noapte de cazare la mare de la 1 iunie! Prețurile în Mamaia...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Rusia îşi concentrează forţele pentru o nouă invazie din nord în Ucraina. Avertisment al şefului...
Descoperire ULUITOARE la piramidele din Giza! Are formă de L și mai multe...
Acordul de PACE dintre Ucraina și Rusia. S-a aflat ACUM
Casa Regală o critică din nou pe Meghan. Ce a făcut în Nigeria
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Care va fi ultima ființă de pe Pământ?
×