Vladimir Putin, acuzat că vrea să finalizeze GENOCIDUL neterminat al lui Iosif Stalin: „Are obiective mesianice, e obsedat de Ucraina”

Vladimir Putin, acuzat că vrea să finalizeze GENOCIDUL neterminat al lui Iosif Stalin: „Are obiective mesianice, e obsedat de Ucraina”
Publicat: 25/11/2023, 13:09
Actualizat: 25/11/2023, 15:01

Lupta Ucrainei împotriva imperialismului rus datează de peste trei secole, o istorie tragică, marcată prin valuri succesive de subjugare, colonizare și rusificare. Eforturile țariste de a suprima identitatea ucraineană nu au putut împiedica, totuși, apariția unei conștiințe naționale ucrainene și nici nu i-au putut împiedica pe ucraineni să-și declare independența, pe fondul haosului care a urmat Revoluției Ruse din 1917. 

În anii `30, mai scrie Paul Grod, pe lângă foametea Holodomor, „Stalin a ordonat exterminarea metodică a conducerii naționale a Ucrainei. Acest lucru a dus la uciderea în masă a politicienilor, clerului, academicienilor, scriitorilor, artiștilor și oricui altcineva considerat capabil să conducă rezistența împotriva preluării sovietice”.

După ani de lupte acerbe, notează Paul Grod, președintele Congresului Mondial Ucrainean –  o adunare internațională non-profit a diasporei ucrainene -„bolșevicii au reușit în cele din urmă să zdrobească dorințele ucrainenilor și să încorporeze țara în noua Uniune Sovietică”.

„De-a lungul domniei sale, Putin a devenit din ce în ce mai obsedat de Ucraina. El a ajuns să vadă independența Ucrainei ca un simptom al declinului imperial al Rusiei, simbolizând nedreptatea istorică a colapsului sovietic.

Politicile dure ale lui Putin s-au inversat frecvent, întărind hotărârea Ucrainei de a respinge o reuniune rusă. În anul 2004, încercarea sa de a instala o marionetă a Kremlinului ca președinte al Ucrainei a declanșat Revoluția Portocalie pro-democrație.

Paul Grod

Invazia pe scară largă a Rusiei din 24 februarie 2022 a fost, în multe privințe, un act de disperare care a reflectat o panică crescândă în interiorul Kremlinului cu privire la pierderea viitoare a Ucrainei.

Pentru Putin și pentru mulți alți membri ai elitei ruse, întoarcerea istorică a Ucrainei independente către Europa a adus amintiri dureroase despre retragerea sovietică din Europa de Est în ultimii ani ai Războiului Rece”, scrie Paul Grod într-o analiză publicată de The Kyiv Independent.

„Zeci de mii de civili ucraineni au fost torturați sau executați sumar”

Vladimir Putin a susținut – reamintește Paul Grod – că Ucraina este „ilegitimă din punct de vedere istoric și este renumit pentru că a insistat că ucrainenii sunt de fapt ruși («un popor»). De la începutul invaziei pe scară largă, retorica sa față de Ucraina a devenit și mai deschis genocid. Putin a declarat că provincii întregi ucrainene sunt „pământuri istoric rusești”.

În fiecare regiune a Ucrainei care a căzut sub ocupația rusă a apărut același model de arestări în masă care vizează politicieni locali, jurnaliști, activiști și veterani militari. Mii de civili ucraineni au fost torturați sau executați sumar.

Alte milioane au fost supuși deportării forțate, inclusiv un număr mare de copii care au fost separați de părinți și expuși la îndoctrinare anti-ucraineană. Armata rusă din Ucraina este, fără îndoială, vinovată de comiterea tuturor celor cinci acte de genocid, așa cum sunt definite de Convenția ONU de genocid din 1948.

Cei care cer în prezent o încetare a focului în Ucraina trebuie să țină cont de genocidul declanșat de invazia Rusiei. Vladimir Putin a precizat  că intenționează să ștergă Ucraina de pe harta Europei”, notează Paul Grod.

„Putin ar folosi orice pauză în ostilități pentru a se înarma și a se regrupa”

Putin consideră însăși existența Ucrainei ca pe o amenințare intolerabilă pentru Rusia însăși, mai avertizează Paul Grod în analiza sa, și „este pregătit să plătească aproape orice preț pentru a elimina această amenințare prin stingerea statului ucrainean”. Poziția sa dură este în întregime în conformitate cu secolele de politică imperială rusă”, avertizează președintele Congresului Mondial Ucrainean.

Putin și-a demonstrat disponibilitatea de a sacrifica poziția internațională a Rusiei, împreună cu viețile a sute de mii de soldați ruși, în urmărirea obiectivelor sale mesianice.

Este periculos de necinstit să sugerăm că Putin poate fi liniștit cu porțiunea relativ mică din Ucraina pe care Rusia o ocupă în prezent.

În realitate, Putin ar folosi orice pauză în ostilități pentru a se înarma și a se regrupa înainte de a lansa următoarea etapă a campaniei sale criminale de distrugere a Ucrainei”, încheie Paul Grod, președintele Congresului Mondial Ucrainean.


Citește și:

Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, dat în URMĂRIRE de Poliția Română

Hamas a EXECUTAT doi palestinieni acuzați de spionaj în favoarea Israelului: „Dacă așa îi tratează pe ai lor, ce șansă au evreii?”

ANALIZĂ | Israel și Rusia, sfârșitul prieteniei? Războiul din Ucraina duce Moscova și mai aproape de Teheran: „Răcire bruscă a relațiilor cu Tel Aviv”

ANALIZĂ | Conflictul Israel vs. Hamas este și RĂZBOIUL OCCIDENTULUI: „E mai bine să lupți cu inamicul pe teritoriul său, nu aștepta să vină la tine”

Un adolescent din Rusia, CONDAMNAT de un tribunal militar la 6 ani de închisoare după ce a vrut să incendieze două centre de recrutare

O jurnalistă din Rusia a anunțat că va candida ÎMPOTRIVA lui Putin la alegerile prezidențiale. După 4 zile a dat „explicații generale” la Parchet

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Imagini șocante cu un prizonier ucrainean după doi ani de captivitate în Rusia. „Evocă cele...
EXCLUSIV. A rupt contractul cu Imperiul leilor! Motivul care a dus la ruptura de PRO...
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu...
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47...
„Frauda secolului” în Europa: Escrocii care au furat 5 miliarde de euro dintr-o schemă menită...
S-a ales praful de visul Monicăi Gabor în SUA! Nu mai are nicio afacere: 'E...
S-a căsătorit cu un bărbat mai tânăr decât ea cu 46 de ani. Ce a...
Patrizia și Bianca, duse la capelă în rochii de mireasă. Mama Patriziei își urlă durerea...
Cutremurător! Ultimele cuvinte ale Patriziei, înainte de a fi luată de ape
Ce i-a spus Patrizia mamei sale înainte să fie luată de viitură. Mama tinerei susține...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
Se poate anula amenda rutieră dacă nu semnezi procesul verbal? Ce informații sunt obligatorii?
STUPOARE! În China, nu mai folosesc combustibil, nici baterii, ci merg cu...
Vor plăti MAI MULT. Informație pentru românii care locuiesc la bloc
Ana Baniciu a născut! Ea și soțul ei Edy Kovacs au devenit părinți pentru prima...
Ce este monstrul apărut pe o plajă din Singapore. Turiștii au luat-o la fugă îngroziți
Cuza, mărturisiri despre momentul în care s-a angajat prima dată, atunci când mama lui nu...
Lacrimi și multă durere la căpătâiul celor două fete înghițe de ape în Italia! Patrizia...
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă:...
Diva Mariah Carey, singura artistă din istorie care a avut un hit nr. 1 în...
×