Măsura luată de unele companii de asigurări, în urma dublării sau chiar triplării prețurilor polițelor RCA după falimentul City Insurance

Măsura luată de unele companii de asigurări, în urma dublării sau chiar triplării prețurilor polițelor RCA după falimentul City Insurance
FOTO - caracter ilustrativ: ISU Călărași
Publicat: 24/10/2021, 11:57
Actualizat: 24/10/2021, 11:57

După falimentul companiei City Insurence, moment în care prețurile polițelor RCA s-au dublat sau chiar triplat, unele firme de asigurări vin cu o ofertă pentru șoferi: plata în rate, însă doar pentru un contract valabil pe un an. Astfel, clienții pot achita polițele în două sau chiar patru tranșe.

„O societate de asigurări îți ia un avans din acea primă anuală de asigurare și după 4 luni îți pretinde restul de bani. O alta, de exemplu, te scoate mai scump decât ai plăti pe un an. Avem și companii care iau la șase luni rată”, a precizat Evelin Ceciu, asistent broker, pentru Digi 24.

City Insurence, firma care a falimentat luna trecută, era lider pe piața RCA, cu o cotă de 46%. Clienții acestei companii au fost atrași cu prețuri mici, iar acum trebuie să-și înnoiască polițele la sume duble sau chiar triple.

După scumpirea RCA-ului, brokerii recomandă asiguraților City Insurence, care sunt nevoiți acum sa-și înnoiască polițele, să aleagă o asigurare cu decontare directă, informează sursa citată.

În cazul în care aceștia vor avea o daună cu un alt asigurat de la City, nu vor mai sta după compania falimentară să-și recupereze banii, ci îi vor primi direct de la compania cu care încheie acum noul contract.

O poliță RCA cu decontare directă costă cu 200 de lei mai mult decât o asigurare normală și poate fi plătită în rate.


Vă recomandăm și:

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult