Sebastian Burduja: Conducerea actuală a ASF are meritul că, în sfârșit, a rupt pisica în două în cazul City Insurance

Sebastian Burduja: Conducerea actuală a ASF are meritul că, în sfârșit, a rupt pisica în două în cazul City Insurance
Sebastian Burduja
Publicat: 29/09/2021, 22:11
Actualizat: 29/09/2021, 22:13

Membri din conducerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) au fost audiați, miercuri, de către Comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului, în legătură cu falimentul companiei de asigurări City Insurance. Potrivit vicepreședintelui Comisiei de buget din Camera Deputaților, Sebastian Burduja, este vital ca banii care au fost fraudați să fie recuperați în cel mai scurt timp.

Potrivit Financial Intelligence, ședința a avut caracter confidențial, motivul fiind acela că în acest moment există o anchetă penală în cauză și unele informații nu pot fi făcute publice.

Parlamentarul Sebastian Burduja, vicepreședinte al Comisiei de buget din Camera Deputaților, a declarat că actuala conducere a ASF are meritul că „în sfârșit a rupt pisica în două”.

“Conducerea actuală are meritul, cel puțin președintele ASF, că în sfârșit a rupt pisica în două, alții nu au avut curaj să o facă. Sunt date publice că, într-adevăr, compania a hărțuit Autoritatea pe parcursul ultimilor ani. Au dat în judecată ASF și pe angajații acesteia. Au pretins într-una, de ani de zile, că sunt de vânzare și orice măsură ia ASF spuneau ei că prejudiciază procesul de vânzare. Tactici de șantaj și se vor pronunța organele de anchetă. Este o cercetare penală în curs.

ASF susține că și-a făcut treaba atât cât are mandat să o facă, a dispus măsurile necesare, a ridicat licența, a suspendat de acum câțiva ani administratorul, urmează ca Parchetul și Procuratura să-și facă datoria”, a afirmat Sebastian Burduja.

„Vorbim de sume foarte mari care au fost scoase din țară”

Potrivit vicepreședintelui Comisiei de buget din Camera Deputaților, este foarte important ca banii care au fost fraudați sau urmează să fie dovedit acest prejudiciu, să fie recuperați în cel mai scurt timp.

„Pe noi, ca parlamentari, ne interesează să reglăm în cel mai scurt timp eventuale deficiențe legislative, care poate nu au dat ASF toate pârghiile necesare să intervină. Dacă puteau să intervină și nu au făcut-o trebuie să răspundă, împreună cu alte instituții implicate.

De asemenea, am spus că este vital ca banii care au fost fraudați, sau urmează să fie dovedit acest prejudiciu, să fie recuperați în cel mai scurt timp.

Evident, ASF nu se ocupă de recuperarea acestor bani, dar sunt alte instituții ale statului, Oficiul de combatere a spălării banilor, parchetele, care trebuie să ia urgent urma acestor bani și să-i aducă înapoi în țară. Fiecare zi, oră care trece poate însemna un demers mult mai complicat de recuperare a banilor.

Vorbim de sume foarte mari care au fost scoase din țară și această companie a fost fraudată. Ne interesează ca nu cetățenii români să aibă o notă de plată mai mare la sfârșitul zilei. Degeaba FGA va plăti aceste polițe City dacă, de fapt, prețul la RCA crește”, a mai afirmat parlamentarul.

Decizia ASF de retragere a autorizației City Insurance, publicată în Monitorul Oficial. Creditorii de asigurări pot depune cereri de plată. Neregulile descoperite

Decizia ASF privind retragerea autorizației de funcționare a City Insurance, publicată luni în Monitorul Oficial

Decizia Autoritătății de Supreveghere Financiară privind retragerea autorizației de funcționare a City Insurance a fost publicată, luni, în Monitorul Oficial, astfel că păgubiții City Insurance pot depune, de luni, cereri de plată sau de restituire a primei, și pot primi banii, conform noilor reglementări aprobate în Guvern, la 60 de zile de la această dată. În decizia de peste 80 de pagini a autorității de reglementare sunt detaliate faptele contravenționale pe care le-a descoperit. Situația de City Insurance este cercetată în mai multe dosare, atât de către DIICOT și DNA, cât și de Parchetul General.

Decizia privind retragerea autorizației de funcționare a Societății de Asigurare – Reaigurare City Insurance, cu peste 3 milioane de polițe RCA, constatarea stării de insolvenți și promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva acesteia, luată de Consiliul ASF vineri, 17 septembrie, publicată în Monitorul Oficial nr. 921 de luni, 27 septembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Improvizația care aduce moartea. Românii cad victime pe capete
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun