Suma uriașă pe care o va plăti Chrysler după moartea unui copil de 4 ani într-un accident

Redactor:
Anca Dumitrescu
Suma uriașă pe care o va plăti Chrysler după moartea unui copil de 4 ani într-un accident
Jurații au constatat, după ce au deliberat mai puțin de două ore, că producătorul auto este vinovat pentru moartea copilului.

Verdictul pune capăt unui proces care a adus în centrul atenției modelele mai vechi de SUV-uri ale Chrysler, la care rezervoarele de carburant pot lua foc în cazul în care vehiculele sunt lovite din spate, relatează Wall Street Journal.

Jurații au constatat, după ce au deliberat mai puțin de două ore, că producătorul auto este vinovat pentru moartea copilului.

SUV-ul Jeep Grand Cherokee, fabricat în 1999, a luat foc din cauza unei scurgeri de carburant din rezervorul poziționat după axul posterior al vehiculului, în urma unei coliziuni din spate provocate de o camionetă.

Producătorul Jeep-ului, Chrysler, a fuzionat între timp cu grupul italian Fiat și se numește FCA US, parte a grupului Fiat Crhysler Automobiles.

Potrivit juriului, compania „a acționat neglijent, fără să ia în considerare viețile umane în proiectarea și vânzarea modelului Jeep SUV și fără să avertizeze că vehiculul poate reprezenta un pericol”.

Un purtător de cuvânt al Fiat Chrysler și-a exprimat dezamăgirea în legătură cu acest verdict, precizând că producătorul auto va lua în considerare un apel la această decizie.

Producătorul auto a susținut că vina pentru moartea copilului o poartă șoferul camionetei, care a lovit Jeep-ul cu o viteză atât de mare încât rezervorul Jeep-ului nu avea cum să reziste. Potrivit avocaților companiei, Jeep-ul îndeplinea standardele fenderale de siguranță pentru rezervoarele de combustibil, la momentul în care a fost fabricat.

În 2013, compania a acceptat să recheme 1,56 de milioane de SUV-uri Jeep Grand Cherokee și Liberty, fabricate în perioada 1993-2007, pentru a remedia problemele legate de poziția rezervoarelor.

Juriul a impus Chrysler plata unor daune de 120 de milioane de dolari pentru viața copilului și alte 30 de milioane de dolari pentru durerea și suferința acestuia, după ce a decis că vina aparține Chrysler în proporție de 99% și 1% șoferului camionetei care a provocat accidentul.

Verdictul ar putea atrage mai multă atenție asupra modelelor mai vechi de SUV-uri ale Chrysler, asociate la un moment dat de autoritățile de reglementare cu decesul a 51 de persoane.

Fiat Chrysler a reușit deocamdată să evite atenția atrasă de General Motors cu rechemările legate de senzori de aprindere defecție, precum și de producătorul japonez de air bag-uri Takata. Cele două companii au fost amendate de autoritățile de reglementare, iar reprezentanții acestora au fost audiați în Congres și la Departamentul de Justiție, din cauza problemelor de siguranță ale vehiculelor.

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intensivă, după ce a...
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Garcea aruncă BOMBA despre vaccinul COVID-19: Va fi un...
Masca de protecţie, obligatorie în spaţiile publice din Bucureşti. Ce amenzi riscă oamenii şi ce...
Michael Horodniceanu, inginerul român care a revoluționat transportul public la New York. Va lucra gratis...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intensivă, după ce a...
Ce păcat! Vedeta a ajuns pe străzi! Târăște un cărucior cu haine și mănâncă din...
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
O îndrăgită artistă româncă, bolnavă de Covid, face un apel disperat. De ce are nevoie...
Asistente filate cum își bat joc de bolnavii Covid! Imagini de nesuportat!
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide