10 celebrități care au fost asasinate în mod tragic

10 celebrități care au fost asasinate în mod tragic
Publicat: 19/08/2022, 14:49
Actualizat: 19/08/2022, 17:16

Pe 12 august, în timp ce vorbea la o conferință de la New York, celebrul scriitor Salman Rushdie a fost pe punctul de a fi asasinat, fiind înjunghiat de un tânăr. Bărbatul, Hadi Watar, care a fost prins și între timp a pledat nevinovat, s-a declarat ulterior “surprins” că scriitorul a supraviețuit atacului său. Watar nu a precizat dacă s-a simțit inspirat în gestul său de fatwa (condamnarea la moarte) lansată pe numele lui Rushdie de ayatollahul iranian Ali Khomeini, în 1989, după ce acesta publicase “Versetele satanice”, volum considerat plin de blasfemii. Totuși, atacatorul a dat asigurări că „are multă stimă pentru ayatollah” și crede că “este o persoană remarcabilă”. 

Salman Rushdie a fost norocos și nu s-a alăturat, totuși, unei lungi serii de vedete care au plătit cu viața statutul de simbol. Iată mai jos 10 celebrități care au fost asasinate în mod tragic, din motive știute sau rămase un mister și până astăzi.

John Lennon

Membrul trupei britanice The Beatles a fost ucis pe 8 decembrie 1980, în Central Park, New York, în fața soției sale, artista japonezo-americană Yoko Ono, pe când se întorceau în apartamentul lor.

Asasinul era Mark David Chapman, un fan în plină psihoză, care l-a ucis cu patru gloanțe. A fost condamnat la închisoare pe viață și își ispășește în continuare pedeapsa. Muzicianul John Lennon avea doar 40 de ani.

Sharon Tate

Pe 9 august 1969, actrița americană Sharon Tate, însărcinată în opt luni, a fost înjunghiată de 16 ori de adepți ai cultului lui Charles Manson, în locuința sa și a soțului ei, regizorul Roman Polanski. Alte patru persoane care se aflau la momentul tragediei în reședința actriței au fost ucise în același mod.

Charles „Tex” Watson, Patricia Krenwinkel, Susan Atkins, dar și Charles Manson au fost arestați pentru aceste crime și condamnați la moarte. Pedeapsa a fost comutată apoi în închisoare pe viață, în 1972, când cea capitală a fost declarată neconstituțională în California. Manson și Atkins au murit între timp, iar ceilalți doi sunt încă în închisoare.

Marvin Gaye

Autorul unor hituri ca “Sexual Healing”, “Ain’t No Mountain High Enough” și “Let’s Get It On” a fost ucis pe 1 aprilie 1984, cu o zi înainte de a împlini 45 de ani.

Asasinul a fost chiar propriul tată, pastorul Marvin Gay Sr., care l-a împușcat în piept, susținând că a fost autoapărare. Acesta se certa cu soția sa, când muzicianul a intervenit să îi despartă. Marvin Gay Sr. a fost acuzat de crimă de gradul I, dar, în cele din urmă, a fost condamnat pentru omor voluntar. A primit o pedeapsă de șase ani de închisoare cu suspendare și a decedat în 1998.

Tupak Shakur

Tupac Shakur (2Pac) a fost împușcat pe 7 septembrie 1996, pe când avea 25 de ani. Aflat în holul hotelului MGM Grand din Las Vegas, s-a bătut cu Orlando „Baby Lane” Anderson, considerat principalul suspect în acest caz de omor. Acesta a fost la rândul lui ucis, un an și jumătate mai târziu.

În aceeași seară, 2Pac a fost împușcat de patru ori de o persoană aflată într-o mașină oprită lângă a lui la un semafor. Rapperul, devenit între timp un simbol al culturii pop americane, a murit din cauza rănilor sale la spital, câteva zile mai târziu, pe 13 septembrie. Asasinul nu a fost identificat oficial niciodată. 

Notorius B.I.G

Christopher George Latore Wallace, cunoscut ca Notorious B.I.G., a fost asasinat pe 9 martie 1997, la vârsta de 24 de ani, la doar o jumătate de an după 2Pac. Se număra deja printre suspecții de uciderea rivalului său, de altfel.

În mod similar, a fost împușcat cu patru gloanțe de o persoană aflată într-o mașină oprită lângă a lui la un semafor. Cazul nu a fost rezolvat oficial, dar a fost privit ca o reglare de conturi după moartea lui Tupac. Principalul suspect, Darnell Bolton, a fost ucis în 2003.

Lana Clarkson

Actrița americană Lana Clarkson a fost împușcată în cap, pe 3 februarie 2003, la vârsta de 40 de ani, de producătorul muzical Phil Spector. Acesta a susținut că a fost vorba de o sinucidere.

Phil Spector a fost condamnat în 2009 la închisoare pe viață. A murit pe când se afla după gratii, anul trecut.

Natalie Wood

Cazul decesului actriței americane este demn de un film de Hollywood. Natalie Wood a murit pe 29 noiembrie 1981, în largul insulei Santa Catalina din California, la vârsta de 43 de ani. Se afla în vacanță în timpul filmărilor pentru o peliculă unde juca alături de Christopher Walken, despre care s-a speculat că îi era iubit la momentul respectiv. A fost descoperită în apa mării, dar moartea sa este învăluită în mister.

Suspectul principal este soțul ei, actorul Robert Wagner, care ar fi împins-o peste bord pe vedeta din “West Side Story”. Considerată inițial „înec accidental”, moartea actriței a fost încadrată, în 2013, în categoria „înec și alți factori nedeterminați”. Motivul a fost prezența unor vânătăi pe brațele și gâtul ei. Probe insuficiente pentru a-l condamna însă pe Robert Wagner de asasinat, care are în prezent 92 de ani. 

Gianni Versace

Pe 15 iulie 1997, creatorul de modă și-a părăsit locuința din Miami Beach pentru a-și cumpăra ziare. Era urmărit discret de ucigașul în serie și practicant al prostituției Andrew Cunanan. Întors în fața casei, Versace, în vârstă de 51 de ani, a fost împușcat mortal cu două gloanțe.

Cunanan, care mai ucisese alte patru persoane în cele trei luni care au precedat tragicul eveniment, nu a explicat niciodată motivul, dar s-a speculat că ar fi fost mânat de ură față de homosexuali. Bărbatul s-a sinucis pe 23 iulie 1997. 

Selena

Cântăreața americană Selena Quintanilla-Pérez a murit la vârsta de 23 de ani, pe 31 martie 1995. A fost împușcată mortal de o fostă angajată, care era și președinta fan clubului ei.

Yolanda Saldívar fusese concediată de artistă pentru deturnare de fonduri. A fost condamnată la închisoare pe viață și își ispășește pedeapsa și în prezent.

Nicole Brown Simpson

Modelul Nicole Brown Simpson a fost înjunghiată mortal în propria locuință, pe 12 iunie 1994, la vârsta de 35 de ani. Se întâmpla la doi ani după ce divorțase de O. J. Simpson, după o relație marcată de abuzuri domestice. Iubitul ei din epocă, Ronald Lyle Goldman, a fost și el ucis.

Fostul jucător de fotbal american a fost achitat de ambele crime, într-unul dintre cele mai mediatizate procese din istoria Americii, în care l-a avut ca avocat și pe Robert Kardashian, tatăl vedetei TV Kim Kardashian.

Trei ani mai târziu, a fost declarat responsabil pentru aceste două decese într-un proces civil și a fost obligat să plătească daune de 19,5 milioane de dolari familiilor victimelor.

Foto: Profimedia Images


CITEȘTE ȘI:

O vedetă cumpără una dintre casele în care a avut loc o crimă a „familiei” Manson

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima...
Păstrăv în crustă crocantă. Rețetă perfectă de Florii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Reacția șefului TikTok după promulgarea legii care interzice aplicația în SUA