7 actrițe care au jucat-o pe regina Elisabeta a II-a în filme și seriale de succes | VIDEO

Publicat: 09/09/2022, 11:37
Actualizat: 09/09/2022, 12:16

Regina Elisabeta a II-a a fost, fără îndoială, una dintre marile figuri ale istoriei recente. Chipul său este cunoscut în întreaga lume și a devenit, de-a lungul deceniilor, una dintre principalele atracții turistice ale Marii Britanii. Printre altele, relația fructuoasă pe care regina a întreținut-o cu ficțiunea i-a asigurat un loc unic în cultura populară. Până în punctul în care adevărata Elisabeta a fost uneori confundată cu personaje fictive din filme și seriale, iar un exemplu pe cât de incitant, pe atât de controversat este producția Netflix “The Crown”. Combinația de farmec și mister care au caracterizat-o a fost o bogată sursă de inspirație pentru creatorii de filme și seriale care i-au descris viața fabuloasă. 

Iată mai jos 7 actrițe care au jucat-o impecabil pe micul și marele ecran.

Helen Mirren

Cea mai titrată dintre actrițele care au jucat-o pe regina Elisabeta a II-a este Helen Mirren. Starul britanic în vârstă de 77 de ani a fost, de altfel, premiată cu Oscar pentru rolul din filmul lansat în 2006 „Regina/ The Queen”, de Stephen Frears. Filmul prezintă momentele de după moartea prințesei Diana, când regina trebuie să se confrunte cu o serie de evenimente pe care nimeni nu le-ar fi putut prezice.

Olivia Colman

O altă actriță britanică – cum altfel -, Olivia Colman, a interpretat-o pe regina Elizabeth a II-a în cel de-al treilea și cel de-al patrulea sezon al serialului „The Crown”. Serialul a stârnit unele controverse, având în vedere unele inadvertențe istorice, dar a avut un mare succes la public. Producția, care urmărește domnia reginei Elisabeta a II-a, a primit, printre altele, 21 de premii Primetime Emmy și 7 Globuri de Aur. Pentru performanța sa, Colman a primit un premiu Primetime Emmy și un Screen Actors Guild Award, dar și un Glob de Aur.

Claire Foy

Predecesoarea Oliviei Colman în serialul “The Crown” a fost mai tânăra actriță Claire Foy. Aceasta a interpretat-o pe regină în primele două sezoane, care au prezentat începutul domniei acesteia. Ultimele două sezoane anunțate pentru acest serial o vor avea pe veterana Imelda Staunton în rolul reginei, care a murit pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani. Claire Foy a primit pentru interpretarea sa două premii Primetime Emmy și un Glob de Aur.

Emma Thompson

Pe 9 iulie 1982, Michael Fagan, un muncitor șomer, a reușit să treacă de forțele de ordine de la Palatul Buckingham și să pătrundă în dormitorul reginei Elisabeta. Cu mult sânge rece, regina a reușit să îl țină de vorbă până când gărzile sale de corp l-au arestat. Incidentul a fost subiectul unui episod tip docudramă inclus în seria TV Sky Arts „Playhouse presents”, iar Emma Thompson a jucat-o pe regină în această producție într-un mod foarte convingător. 

Sarah Gadon

Comedia cu accente dramatice „A Royal Night Out”, de Julian Jarrold, lansată în 2015, o are pe Sarah Gadon în rolul prințesei Elisabeta. Aceasta se alătură surorii mai mici rebele, prințesa Margaret, interpretată de Bel Powley, pentru o noapte de distracție de Ziua Victoriei a anului 1945. O adolescentă complexă, obraznică, iubitoare și caldă în același timp – acesta este personajul Elisabeta căruia i-a dat viață Gadon. 

Freya Wilson

Actrița a jucat-o pe prințesa Elisabeta copil, în filmul biografic „Discursul regelui/ The King’s Speech”, de Tom Hooper, din 2010. Producția prezintă momentul în care regele George al VI-lea (Colin Firth) a apelat la un specialist pentru a scăpa de un defect de vorbire. Deși nu are scene foarte ample, Freya Wilson a reușit să surprindă frumos personalitatea prințesei Elisabeta. „The King’s Speech” a primit patru premii Oscar, printre care cel pentru cel mai bun film.

Julie Walters

Pasiunea reginei Elisabeta a II-a pentru cățeii din rasa Corgi este cunoscută la nivel mondial (a avut peste 30 de exemplare de-a lungul anilor) și a fost sursa de inspirație pentru un lungmetraj animat de succes, „The Queen’s Corgi”, lansat în 2019, Actrița Julie Walters dă voce reginei în această comedie despre cățelul Rex și aventurile sale în afara Palatului Buckingham. 

Foto: Profimedia Images


CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Regina Elisabeta a II-a a murit. Cine este succesorul la tron al celui mai longeviv monarh britanic/ Anunțul oficial al familiei regale britanice

Regele Charles: Plângem trecerea în neființă a unei suverane prețuite și a unei mame foarte iubite

10 lucruri pe care nu le știai despre Regina Elisabeta a II-a

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?