Brad Pitt, debut surprinzător: sculpturi ale sale au fost vernisate la o galerie în Finlanda

Publicat: 20/09/2022, 09:02

Brad Pitt și-a făcut un debut surprinzător ca sculptor, dezvăluind câteva opere de artă ale sale într-un muzeu din Tampere, Finlanda.

Aceasta este prima dată când starul american, „în mare parte autodidact”, și-a prezentat sculpturile publicului, au spus reprezentanții Muzeului de Artă Sara Hildén. 

Vernisajul a avut loc în weekend, iar sculpturile actorului în vârstă de 58 de ani au fost dezvăluite ca parte a unei expoziții mai ample a artistului britanic Thomas Houseago, alături de o serie de creații din ceramică semnată de muzicianul australian Nick Cave.

Cei trei au participat la vernisaj, iar Brad Pitt a declarat pentru postul finlandez Yle: „Pentru Nick și pentru mine, aceasta este o lume nouă și prima noastră participare. Pur și simplu, este un lucru bun”. 

Brad Pitt: Expoziția de sculpturi este despre unde am greșit în relațiile mele

Brad Pitt participă la expoziție cu nouă lucrări, printre care un panou din ipsos turnat „care înfățișează un schimb de focuri de armă” și o serie de sculpturi din silicon în formă de casă, care au fost împușcate cu gloanțe de calibre diferite. 

„Pentru mine este vorba despre autoreflecție. Este vorba despre unde am greșit în relațiile mele, unde am greșit, unde sunt complice”, a spus Pitt la vernisaj. „Pentru mine, s-a născut din controlul a ceea ce eu numesc un inventar radical al sinelui, devenind cu adevărat brutal de sincer cu mine și ținând cont de cei pe care poate i-am rănit, momente în care tocmai am greșit”, a explicat starul, care este prezent pe marile ecrane cu comedia de acțiune “Bullet Train”. 

Pasiunea pentru ceramică, dezvoltată după divorțul de Angelina Jolie

Se pare că actorul a început să fie pasionat de ceramică după divorțul său de Angelina Jolie, petrecând până la 15 ore pe zi în studioul lui Houseago din Los Angeles, în 2017. El a declarat pentru GQ în august că el considera că această activitate nu a practicat-o ca artă, ci ca „un tip de sport solo, foarte liniștit, foarte tactil”.

Demersul lui Brad Pitt privind expoziția din Finlanda a fost o surpriză pentru toată lumea. „În acest sens, este interesant și minunat”, a declarat curatorul-șef Sarianne Soikkonen pentru Agenția France-Presse. Aceasta a adăugat că decizia lui Houseago de a-și include prietenii în expoziția sa a fost modelată de pandemie și de „evenimentele din viața personală a lui Houseago”.

Nick Cave, la debut cu expoziția de ceramică

Muzicianul australian a studiat pictura la Institutul de Tehnologie Caulfield din Melbourne, înainte de a se ocupa de muzică. Acum a debutat cu 17 figurine din ceramică pictate manual, care înfățișează „viața diavolului în 17 stații”. Creațiile sale indică interesul său pentru figurinele de tip Victorian Staffordshire Flatback pe care le colecționează, scrie The Guardian

CITEȘTE ȘI: George Clooney, Brad Pitt și Matt Damon, într-un un nou film „Ocean’s”?

Coșmarul prin care trece cântărețul australian Nick Cave. În șapte ani i-au murit doi copii: Am fi recunoscători dacă am avea intimitate

Kate Winslet a ajuns în spital după ce a suferit un accident în timp ce filma în Croația

Foto: Profimedia Images