Brașov Jazz & Blues Festival: 54 de evenimente, 5 scene și peste 100 de artiști din 9 țări, între 10 și 15 august

Brașov Jazz & Blues Festival: 54 de evenimente, 5 scene și peste 100 de artiști din 9 țări, între 10 și 15 august
Publicat: 04/08/2023, 11:28

6 zile, 54 de evenimente, 5 scene și peste 100 de artiști din 9 țări la Brașov Jazz & Blues Festival. Cea de-a XI-a ediție a evenimentului se desfășoară de pe 10 până pe 15 august, în mai multe spații din Brașov, dar și în două localități din apropierea orașului de sub Tâmpa.

Cele cinci scene ale festivalului sunt amplasate în Piața Sf. Ioan, Piața Brassai, Parcul Central Nicolae Titulescu (două scene) și Juno Wine Garden. Serile de jam session au loc la Deane’s Irish Pub & Grill, iar concertele de gospel la Bisericile Fortificate din Prejmer și Bod.

Programul festivalului este completat de activități și ateliere pentru copii, proiecții de filme în aer liber, ateliere muzicale, târg de viniluri, documentare și filme muzicale la Cinema Astra, și concerte de tip jam session care vor prelungi atmosfera de festival până târziu în noapte.

Brașov Jazz & Blues Festival susține scena autohtonă de jazz și blues

Pe scena din Piața Brassai vor urca 5 artiști autohtoni, printre care: JazzyBit, trio de loud jazz din Timișoara ce oferă o combinație energică de jazz și rock, Florin Giuglea – muzician experimentat cu o carieră muzicală solidă, în 2015 a început mult-așteptatul său proiect solo imprimând albumul de debut “Invitation to the Blues”, dar și Nicu Patoi care de data această va face echipă cu Lars Kutschke. Cei doi chitariști excepționali își vor cumula repertoriul și talentul pentru un concert unic, de neratat.

Accesul la concertele din Piața Brassaï este gratuit.

Aproape jumătate dintre artiștii invitați să urce pe scenele festivalului sunt din Brașov

Muzicienii brașoveni merită recunoștință, expunere și o scenă doar a lor. Scena din Parcul Central Nicolae Titulescu le este dedicată și timp de 5 zile îi vom (re)asculta pe Fusion Core, Fernet Blues Company, Dalma & The Fliptones , Watzzy & The Watzaky Doodle Pigeons, Nod în Papură, The Citybreakers, Maya, The Teachers, Overblack și Vertigo.

Concerte vor avea loc și în Parcul Central Nicolae Titulescu. În timpul zilei, scena din parcul central găzduiește elevii și atelierele muzicale susținute de Academia de Muzică Soundbox.

Duminică, 13 august începând cu ora 17.00, toți chitariștii, indiferent de vârstă, sunt invitați să participe la Întâlnirea Chitarelor. Cei prezenți vor interpreta la unison câteva melodii simple dar foarte cunoscute, în fața scenei din Parcul Central.

Cea de-a două scenă din Parcul Central Nicolae Titulescu, FEEL GOOD STAGE, este și în acest an susținută de Majorel, iar distracția va fi întreținută de Vinyl, Rum, Tapas & Wine – VRTW, UNUM, Tupeu Crew și DJ Dex & Guests. Și, pentru că ne va fi greu să ne oprim din dans, după ora 22.00, în serile de vineri și sâmbătă, petrecerea se mută la Aftăr Hours cu UFe și UNUM.

Pentru al doilea an consecutiv, JUNO Wine Garden va găzdui JUNO Stage. În acest an, ne vom revedea aici cu Anamaria Galea și Soul Serenade. În premieră la festival ajunge pe această scenă și Aleka & Chris Guilfoyle Duo (România/Irlanda).

Scena principală a festivalului este dedicată artiștilor internaționali la Brașov Jazz & Blues Festival

Pe scena principală a festivalului, amplasată în Piața Sfântul Ioan din Brașov,  se vor desfășura concertele cu artiștii internaționali. Pe scenă vor urca peste 30 de artiști din 9 țări diferite: Sharrie Williams (SUA), Tommy Castro & The Painkillers (SUA), Rita Marcotulli & Luciano Biondini (Italia), Antonio Lizana (Spania), Johnny Rawls (SUA), Lucy Woodward & Soundsville (SUA/DE/IT), Alabama Mike (SUA).

Intrarea la aceste concerte se face pe bază de bilet sau abonament, care sunt disponibile online pe www.biletebrasov.ro sau în timpul festivalului la punctul de info point din Piața Sf. Ioan.

Gospel  și filme la Brasov Jazz & Blues Festival

În zilele de 14 și 15 august, ne lăsăm cuprinși de energia hipnotizantă a concertului de Gospel al Prințesei Gospel Rockin’ Blues – Sharrie Williams (SUA) – de la Bisericile Fortificate din Prejmer și Bod.

Accesul la concertul de la Prejmer se face pe bază de bilet de intrare la Cetatea Prejmer, iar la cel de la Bod pe bază de donație la biserică.

Programul festivalului este completat cu filme pentru întreaga familie în zona special amenajată în Parcul Titulescu, dar și cu filme muzicale, documentare biopics la Cinema Astra: de la viața legendarei Aretha Franklin, la Whitney Houston, Prince, David Bowie, Tina Turner, Ray Charles și până la Elvis sau Pink Floyd. Intrarea la cinema este liberă în limita locurilor disponibile.

În timpul zilei, în zona de cinema special amenajată din parcul central, copiii se vor bucura de un maraton Mickey Mouse și Tom & Jerry, iar seara, aici vor rula filme clasice, de la Top Gun la Dirty Dancing sau Casablanca.

Foto: Brașov Jazz & Blues Festival

CITEȘTE ȘI: UNTOLD 2023: Programul festivalului, line-up și tot ce trebuie să știi despre evenimentul verii de la Cluj-Napoca

Ediția aniversară a Festivalului Internațional de Film pentru Publicul Tânăr KINOdiseea, între 22 august și 3 septembrie, la București

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Cum s-a lăsat pozată Simona Halep de Paște, la câteva ore după ce a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Lando Norris a obținut prima victorie din carieră în Formula 1. Pilotul britanic l-a învins...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
CONTROVERSĂ: Limită de viteză de 30 km/h pe podurile de pe autostradă?
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Putin a dat ORDIN. Armele nucleare ale Rusiei...
Codrin Ștefănescu, mărturii șocante. Și-a organizat înmormântarea, pas cu pas
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care forță naturală doboară orice copac?