Carmen Tănase dezvăluie care este salariul unui actor: „Lumea o să-mi sară în cap și o să spună că e ok, dar nu se poate trăi doar cu pâine și ceai”

Carmen Tănase dezvăluie care este salariul unui actor: „Lumea o să-mi sară în cap și o să spună că e ok, dar nu se poate trăi doar cu pâine și ceai”
Carmen Tănase
Publicat: 19/07/2022, 12:41
Actualizat: 19/07/2022, 12:42

Carmen Tănase dezvăluie care este salariul unui actor, care are în spate 40 de ani de carieră. „La categoria mea, salariul este cam de 1200 de euro pe lună. Lumea o să-mi sară în cap și o să spună că e ok, dar nu se poate trăi doar cu pâine și ceai”, a spus marea actriță.

„Dacă lucrezi doar la stat este complicat, cei care sunt angajați trăiesc doar din salariul pe care-l da statul. Un salariu care este mai ok acum la categoria mea, dar la categoriile mici este rău. La categoria mea, salariul este cam de 1.200 de euro pe lună. Lumea o să-mi sară în cap și o să spună că e ok, dar nu se poate trăi doar cu pâine și ceai.

Ne trebuie și niște cărți, haine, produse de îngrijire, este un salariu mic la nevoile unui om de acum. Până înainte de pandemie salariul la categoria mea era de 400 de euro”, a afirmat, recent, Carmen Tănase.

„Dacă actorii tineri trăiesc doar din salariu, este cumplit”

„Dacă nu faci și altceva, tv sau altele, este foarte greu. Acum mă gândesc la cei care nu trăiesc decât din salariu și care au și bani mai puțini, cei tineri, care au și o chirie de plătit că nu toți au case și părinți bogați, mai au nevoie și de haine. Dacă nu mai fac și altceva este cumplit.

Sunt foare rare momentele în care statul român și-a îndreptat atenția spre cultură sau educație. Măririle de salariu au venit la un moment dat, dar se știe că a fost inițiativa unui om care a copilărit în teatru, știa despre ce este vorba și a zis că nu se mai poate așa. Însă acest lucru s-a întâmplat de 2 ori în 32 de ani. În România cultura este pe ultimul plan”, a declarat Carmen Tănase pentru Fanatik.

Carmen Tănase se numără printre cele mai iubite și îndrăgite actrițe din România. A urmat, între 1980 și 1984, cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București, secția Actorie, la clasa legenderei Olga Tudorache.

Pe lângă prestațiile de la teatru, actrița a avut câteva roluri memorabile în cadrul telenovelelor românești, care i-au adus și mai multă notorietate și dragoste din partea publicului său.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult