Cele mai scumpe și mediatizate divorțuri ale celebrităților: cât a obținut Robyn Moore după despărțirea de Mel Gibson

Cele mai scumpe și mediatizate divorțuri ale celebrităților: cât a obținut Robyn Moore după despărțirea de Mel Gibson
Mel Gibson, Robyn Moore
Publicat: 26/08/2022, 17:38
Actualizat: 26/08/2022, 17:54

De la sumele uluitoare obținute în urma proceselor de divorț, până la acuzațiile de adulter și insultele publice care au ținut prima pagină în presa din toată lumea, am făcut o listă cu divorțurile celebrităților care au fost extrem de mediatizate la vremea lor.

Oricine a fost sau este într-o relație îți va spune că este nevoie de muncă pentru a o face să funcționeze. Acest lucru este la fel de valabil și când este vorba despre căsnicie. Dar uneori nicio cantitate de muncă nu poate salva o căsnicie condamnată să eșueze. La urma urmei, experții spun că aproape 50 la sută din căsătorii se vor termina cu un divorț.

Și, deși nici un divorț nu este ușor, lucrurile pot deveni deosebit de complicate pentru cei bogați și faimoși, pentru că nu este un secret că oamenii tind să-și expună partea mai urâtă a personalității și a caracterului atunci când sunt sume mari de bani în joc.

Iată care sunt cele mai scumpe și mediatizate divorțuri, care au fost pe prima pagină în presa din lumea întreagă:

Mel Gibson și Robyn Moore

Mel Gibson și Robyn Moore au fost căsătoriți timp de 31 de ani înainte ca divorțul lor să fie finalizat în 2011. Și a fost din toate punctele de vedere un sfârșit costisitor al poveștii de dragoste pentru Gibson, despre care surse apropiate celor doi susțin că a plătit 425 de milioane de dolari în urma acordul de divorț.

Deși detaliile procesului au fost în mare parte ținute secrete, averea actorului câștigător al premiului Oscar era estimată la acea vreme la o valoare de 850 de milioane de dolari, conform ABC News. Și din moment ce cuplul, care avea șapte copii împreună, nu avea un acord prenupțial, potrivit legii din California, Robyn Moore ar fi avut dreptul la jumătate din acea sumă.

Jeff Bezos și Mackenzie Scott

Având în vedere că fondatorul și CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, a fost desemnat cel mai bogat om din lume în iunie 2018, divorțul său din 2019 de soția sa, după 25 de ani de căsnicie, a fost unul extrem de costisitor.

Washington, unde locuiește Bezos, este un stat a cărui lege spune că toate activele și datoriile acumulate în timpul căsătoriei sunt considerate ca fiind deținute în mod egal de ambii soți, cu excepția cazului în care a existat un acord prenupțial care prevede altfel.

Cu toate acestea, fostul cuplu a stabilit termenii despărțirii departe de ochii presei, iar în aprilie 2019 cei doi au anunțat că și-au finalizat divorțul, Mackenzie rămânând cu aproximativ 36 de miliarde de dolari, sumă care a făcut-o una dintre cele mai bogate femei din lume. (Până în iunie 2020, ea donase 1,7 miliarde de dolari pentru organizații de caritate și continuă să facă donații mari organizațiilor non-profit din SUA și nu numai.)

Michael Jordan și Juanita Vanoy

Juanita Vanoy a cerut pentru prima dată divorțul de legenda baschetului Michael Jordan în 2002. Deși Vanoy nu comentase motivele pe care le-a avut la acea vreme, Chicago Tribune l-a citat pe detectivul particular Ernie Rizzo spunând că l-a observat pe Jordan în „situații compromițătoare cu mai multe femei în perioada 1992-2002”.

După ce și-a retras cererea de divorț la o lună de la depunere, în încercarea de a se împăca, Vanoy și Jordan au anunțat că se despart în 2006.

„Michael și Juanita Jordan au decis reciproc și pe cale amiabilă să pună capăt căsniciei lor de 17 ani”, au declarat avocații cuplului într-un comunicat de presă.

Potrivit presei, Vanoy a primit 168 de milioane de dolari în urma acordul de divorț, iar Jordan a plătit, de asemenea, 2,1 milioane de dolari în taxe juridice.

Neil Diamond și Marcia Murphey

Potrivit presei vremii, când starul rock Neil Diamond și cea care a fost soția sa timp de 25 de ani, Marcia Murphey, au divorțat în 1994, Diamond a fost de acord să-i plătească lui Murphey 150 de milioane de dolari – jumătate din averea lui la acea vreme. Ce părere a avut Diamond despre acest lucru? El a spus că fosta lui soție „a merită fiecare bănuț”.

Este demn de remarcat faptul că Diamond a negat inițial că a plătit cele 150 de milioane de dolari, spunând pentru Daily Mail: „A fost mulțumită de acordul pe care l-a primit? A fost. A obținut suficient pentru a trăi extrem de confortabil pentru tot restul vieții”.

Tiger Woods și Elin Nordegren

Tiger Woods și Elin Nordegren și-au finalizat divorțul în august 2010, după ce știrile despre numeroasele aventuri extraconjugale ale lui Woods au fost făcute publice în 2009. Într-un interviu acordat revistei People, Nordegren a spus:
„N-am bănuit niciodată, nimic. În ultimii trei ani și jumătate, când s-au întâmplat toate acestea, am fost mult mai mult acasă cu sarcini, apoi copiii și școala mea.”

La o conferință de presă după finalizarea divorțului, Woods a spus: „Știți, este o perioadă tristă în viața noastră. Acum prioritatea noastră sunt copiii, care nu ar trebui să aibă de suferit din cauza problemelor noastre. Asta este lucrul cel mai important”.

Elin Nordegren și avocații ei au cerut inițial 750 de milioane de dolari în acordul de divorț, dar în cele din urmă au obținut doar 100 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

Steven Spielberg și Amy Irving

Înainte de a se căsători cu actuala soție Kate Capshaw, celebrul regizor Steven Spielberg a avut o căsnicie de patru ani cu actrița Amy Irving, între 1985 și 1989. Fostul cuplu s-a cunoscut când Irving a organizat audiții pentru filmul „Close Encounters of the Third Kind”.

Perechea semnase un contract prenupțial nelegalizat, motiv pentru care Irving a susținut ulterior că este invalid în instanță, deoarece nu a fost semnat în prezența avocatului. Judecătorul i-a dat dreptate și astfel a obținut un acord de divorț în valoare de 100 de milioane de dolari.

Melissa Mathison și Harrison Ford

Un alt divorț celebru a fost despărțirea lui HarrisonFord de fosta soție Melissa Mathison în 2004. Divorțul a avut loc după 21 de ani de căsnicie, iar Mathison a plecat cu o mare parte din câștigurile lui Ford la acea vreme – 85 de milioane de dolari, potrivit Forbes. Deși divorțul a avut loc abia în 2004, cei doi s-au separat încă din 2000, iar Ford a început o relație cu Calista Flockhart înainte de a redeveni un bărbat liber de contract. 

Kevin Costner și Cindy Silva

Kevin Costner și fosta soție Cindy Silva s-au cunoscut la Universitatea de Stat din California și s-au căsătorit în 1978. În cei 16 ani în care au fost căsătoriți, cuplul a avut trei copii, iar Costner a devenit unul dintre cei mai de succes și mai bine plătiți actori de la Hollywood. A jucat în filme precum Dances With Wolves, Bull Durham, Field of Dreams și nenumărate altele. Când perechea a decis să divorțeze în 1994, Silva a primit 80 de milioane de dolari, conform Forbes.

Guy Ritchie și Madonna

Despărțirea lor din 2008 a fost una extrem de disputată și, în cele din urmă, presa a scris că Madonna i-a plătit lui Ritchie între 76 și 92 de milioane de dolari. Cu toate acestea, drama dintre cei doi era abia la început: ulterior au fost implicați într-o luptă crâncen pentru custodia fiului lor, Rocco, acum în vârstă de 21 de ani.

James Cameron și Linda Hamilton

Regizorul „Titanic”, James Cameron, s-a căsătorit cu vedeta „Terminator”, Linda Hamilton, în iulie 1997, dar căsătoria a durat doar un an și jumătate. Cei doi au avut o fiică împreună și au divorțat în 1999. Potrivit Forbes, Cameron a câștigat aproximativ 100 de milioane de dolari pentru Titanic – un film care a încasat 1,8 miliarde de dolari la nivel mondial – iar Hamilton a primit jumătate din aceste câștiguri în acordul de divorț.

Paul McCartney și Heather Mills

Despărțirea starului Beatles de fosta soție Heather Mills este unul dintre cele mai scumpe divorțuri ale celebrităților: McCartney a plătit peste 50 de milioane de dolari, iar mai târziu a numit căsnicia lui cu Mills cel mai mare regret al deceniului. 

Heather Mills, fost model și activistă, s-a căsătorit cu fostul Beatles Paul McCartney în 2002, dar dragostea nu a durat mult – cuplul s-a despărțit în 2006. Cu toate acestea, a fost nevoie de încă doi ani până când foștii au ajuns la un acord oficial de divorț. Deși Mills, care are o fiică cu McCartney, a solicitat 250 de milioane de dolari, judecătorul a considerat cererea „exorbitantă” și i-a acordat 48,6 milioane de dolari.

„Sunt atât de bucuroasă că s-a terminat și a fost un rezultat incredibil, în cele din urmă, pentru a-mi asigura viitorul meu și al fiicei mele și pe cel al tuturor organizațiilor caritabile pe care, evident, intenționez să le ajut”, a spus Mills într-o conferință de presă după pronunțarea divorțului.

Phil Collins și Orianne Bates

Când Collins și Bates s-au despărțit în 2006, după șapte ani de căsnicie, acordul lor de 46,68 milioane de dolari a fost cel mai mare din istoria juridică britanică la acea vreme. Cuplul, care avea doi copii adolescenți la acea vreme, s-a împăcat în 2016, doar pentru a se despărți din nou la sfârșitul anului 2020.

După ce cântărețul a descoperit că fosta lui soție s-a căsătorit cu Thomas Bates în timp ce locuia încă în conacul lor de 40 de milioane de dolari din Miami, i-a trimis fostei sale soții o notificare de evacuare. Ea a contestat evacuarea susținând că Phil Collins „a refuzat să facă duș” și a avut „o duhoare care a devenit atât de puternică încât nu se putea apropia nimeni de el”. (Avocații lui Collins au respins afirmațiile, le-au descris drept „nefondate și impertinente” și au catalogat acuzațiile lui Bates drept un mijloc de „extorcare”).

Dr. Dre și Nicole Young

Producătorul Andre „Dr. Dre” Young a fost de acord să plătească fostei sale soții Nicole Young 100 de milioane de dolari în acordul lor de divorț, din decembrie 2021. Dr. Dre îi va plăti lui Young în două rate de 50 de milioane de dolari, ca parte a unei acord de soluționare a proprietății. El va plăti prima jumătate anul acesta, iar a doua jumătate anul viitor, conform presei.

Dr. Dre, care are o avere de 820 de milioane de dolari, a fost de acord să dea „mai mult de o cincime din averea sa și aproximativ jumătate din activele sale”.

Young a cerut pentru prima dată divorțul de Dr. Dre în iunie 2020, după 24 de ani de căsnicie. Cei doi au doi copii adulți: fiul Truice, de 24 de ani, și fiica Truly, de 20 de ani.

Bill și Melinda Gates

Perechea a anunțat vestea surprinzătoare despre divorț pe 3 mai 2021, după 27 de ani de căsnicie. Documentele instanței arată că cei doi aveau un acord privat de separare în vigoare, dar nu un acord prenupțial – și, din moment ce au petrecut împreună atât de mult din viața lor profesională, împărțirea bunurilor lor ar putea fi complicată.

Au mai multe proprietăți, inclusiv un conac de 66.000 de metri pătrați pe malul apei în Medina, Washington, în valoare de 130,88 milioane de dolari și o casă de 43 de milioane de dolari în Del Mar, California.

Individual, Forbes a estimat că Bill are o valoare de 130,5 miliarde de dolari. Deși a demisionat din funcția de președinte Microsoft în 2014, el deține în continuare 1,34% din companie și participații în alte câteva organizații, pe lângă câteva avioane și mașini de lux.

Împreună, fostul cuplu își conduce fundația care le poartă numele, în valoare de peste 40 de miliarde de dolari. Într-o declarație, părinții a trei copii mari au spus că vor continua munca lor împreună la fundație, în timp ce își continuă misiunea de a ajuta oamenii din întreaga lume „să ducă o viață sănătoasă și productivă”.

Amber Heard și Johnny Depp

Heard a cerut divorțul de Depp în 2016, după 15 luni de căsătorie. Ulterior i s-au acordat 7 milioane de dolari în acordul de divorț, sumă pe care a donat-o unor organizații de caritate. Dar procesul nu a fost chiar atât de clar: bătăliile în instanță ale perechii au devenit urâte, Heard acuzându-l pe Depp de abuz domestic și el făcând același lucru cu ea. Cei doi au semnat în cele din urmă un acord de confidențialitate și au trecut mai departe, deși Heard a spus mai târziu că situația a costat-o mai multe joburi.

Fostul cuplu a petrecut o mare parte din 2020 și 2021 în instanță pentru un dosar de calomnie împotriva The Sun din Marea Britanie, care l-a etichetat pe Depp drept „abuzator de soții”. Depp a pierdut procesul și recursul.

Apoi Johnny Depp a dat-o în judecată pe fosta sa soție, Amber Heard, pentru defăimare și i-a cerut 50 de milioane de dolari  daune. Depp a dat-o în judecată pe Heard pentru un articol publicat de The Washington Post în 2018, în care actrița l-a descris drept „o persoană publică reprezentativă pentru violența în familie”. Juriul a decis în favoarea lui Depp, care va primi 10 milioane de dolari în daune compensatorii și alte 5 milioane în daune punitive.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Verdict neașteptat în procesul Johnny Depp – Amber Heard. Jurații au decis că actrița a acționat cu „răutate” împotriva fostului soț, care va primi 15 milioane dolari daune

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
“L-au apucat nebuniile”. Motivul halucinant pentru care o femeie a fost înjunghiată în Centrul Vechi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom